Nasıl Para Kazanabilirim?

Yurt dışından gelen paraya değil, başka bir şahıstan sana gelen her para için vergi ödemek zorundasın, paranın hangi ülkeden geldiğinin bir önemi yok, yurt dışında kazandığın parayı türkiyedeki kendi hesabına attığın zaman vergi falan vermek zorunda değilsin, o senin paran.
Anlamadım yani vergisi var ise öderim ama ben kendime özel bir yerden satış yapmayacağım ki?

Ben niçin bir şirket açtırıyorum? Yani kendi özel sitemdem veya kendime özel bir yerden satış yapmayacağım.
Tamam ama sen bir hizmet karsiliginda para aliyorsun. Bu vergiyi zaten herkes veriyor. Vergi sadece satin aldigin urunde degil ki.

Türkiyede vergi verebilmenin tek yolu şirket açmak, her ülkede böyle değil, bu yüzden malesef şirket açmak zorundasın.
Neden şirket açıyorum. Ben özel olarak kendi sitemden satmayacağım ki?

Anlamadım yani vergisi var ise öderim ama ben kendime özel bir yerden satış yapmayacağım ki?
Bak sana şöyle anlatıyım diyelim Polonya'da yaşıyorsun, bankaya gelen paranın hepsini her mart ayında devlete gidip bildiriyorsun, vergisi neyse ödeyip kenara çekiliyorsun, ama Türkiye'de vergi beyan edebilmek için şirketinin olması gerekiyor, bu yüzden şirket açmadan vergi beyannemesi veremezsin.

Tamam ama sen bir hizmet karsiliginda para aliyorsun. Bu vergiyi zaten herkes veriyor. Vergi sadece satin aldigin urunde degil ki.
Ben vergiden bahsetmiyorum. Şirketten bahsediyorum. Bionluk gibi internet sitelerinde satış yapmak için şirket açmak mı lazım? Ne kadar piyasayı bitiriyor olsada İnstagramdan satış yapan kişiler şirket falan açmıyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bak sana şöyle anlatıyım diyelim Polonya'da yaşıyorsun, bankaya gelen paranın hepsini her mart ayında devlete gidip bildiriyorsun, vergisi neyse ödeyip kenara çekiliyorsun, ama Türkiye'de vergi beyan edebilmek için şirketinin olması gerekiyor, bu yüzden şirket açmadan vergi beyannemesi veremezsin.
O zaman freelancer sitede satış yapmak içinde şirket açacağım. Bir şirkette staj yapsam da şirket açacağım. Anladım o zaman ben bir şirket açayım.

Ben vergiden bahsetmiyorum. Şirketten bahsediyorum. Bionluk gibi internet sitelerinde satış yapmak için şirket açmak mı lazım? Ne kadar piyasayı bitiriyor olsada İnstagramdan satış yapan kişiler şirket falan açmıyor.
Satış yapmak için şirket açmak zorunda değilsin, şirket açmadan satış yaparsın, parayı da banka hesabına attırırsın, ama şirketin yoksa bankaya gelen paranın vergisini ödeyemezsin, vergisini ödemezsen de ileride başına bela açar, vergi cezalarıyla karşılaşırsın.

Satış yapmak için şirket açmak zorunda değilsin, şirket açmadan satış yaparsın, parayı da banka hesabına attırırsın, ama şirketin yoksa bankaya gelen paranın vergisini ödeyemezsin, vergisini ödemezsen de ileride başına bela açar, vergi cezalarıyla karşılaşırsın.
Tamam sağolun. Benim için çok mantıklı olan bir staj işi vardı ona girmeden önce şirket açayım.

Tamam sağolun. Benim için çok mantıklı olan bir staj işi vardı ona girmeden önce şirket açayım.
Eğer para kazanmaya başlarsan, işinin ehli bir mali müşavir ile bu konuları mutlaka konuş, sana herşeyi anlartır, zaten vergi beyannamesini ona yaptırıyorsun.

internetten bir iş yapıcaksan şirket açmak zorundasın, eğer açmazsan, bugün kazanıp vergisini ödemediğin 3-5 bin lira ileride başını ağrıtır.
Dostum biz zamaninda Mt2 karakter oyun parası felan sattık bunla ilgili bir sıkıntı olur mu site komisyon alıyor ama vergi konusunda sıkıntı çıkar mi

Eğer istersen benimle çalışabilirsin fakat sabırlı olmalısın

Dostum biz zamaninda Mt2 karakter oyun parası felan sattık bunla ilgili bir sıkıntı olur mu site komisyon alıyor ama vergi konusunda sıkıntı çıkar mi
Para banka hesabına geldiyse günün birinde incelemeye düşersen o paranın hesabını sorarlar, çok ciddi miktarlarda para gelmediyse cezan çok fazla olmaz.

Para banka hesabına geldiyse günün birinde incelemeye düşersen o paranın hesabını sorarlar, çok ciddi miktarlarda para gelmediyse cezan çok fazla olmaz.
Bir sorum var ben şu anda steamde bi yolla para kazaniyorum shadowpay diye bi sitede bunlari satip ethereum hesabima aticam ordanda ön ödemeli papara kartima cekicem 11 bin tl bi para bunda sikinti cikarmi ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,244
Üyeler
197,165
Son üye
EgeUmut
Geri