Türkiye'de din dersi adından neden sadece İslam anlatılıyor?

Reaksiyon skoru
23
Arkadaşlar konuya başlamadan önce bir şey söylemem gerek. Benim burada hiçbir şekilde
kimsenin dinine karışmak gibi bir amacım yok ve kesinlikle mesajımı bir münakaşama başlatmak amacıyla yazmadım.
Konumuza gelirsek başlıkta da dediğim gibi ülkemizde din kültürü ve ahlak bilgisi dersi desek de sadece İslam dersi alıyoruz.
Sınavlarda İslam soruları soruyoruz. Ülkemizin resmi bir dini olmamasına rağmen resmi sınavlar din dersine göre bizden puan kırabiliyor.
Madem ki dersin adı din neden bize Hristiyanlığı vs. öretmiyorlar? Bu beni rahatsız ediyor. Ateist biri olarak gelecekte kaderimi belirleyecek bir sınavda
din nedeniyle iyi bir okula gidememek, bir iş bulamamak beni çok rahatsız ediyor. Sizin bu konuda fikirleriniz neler?

Geçenlerde bende hocama bu soruyu sordum. Türkiye de genelde islam dini yaygın din diyince akıllarına bu geliyorlar gibisinden bir şey demişti.

Ülkenin temeli müslüman olduğu içindir başka ülke olsa mesela amerika oda hristiyanlığı anlatıyordur tahminimce

Çoğunluk Müslüman ve ona göre seçilmiş olabilir.

Ülkenin temeli müslüman olduğu içindir başka ülke olsa mesela amerika oda hristiyanlığı anlatıyordur tahminimce
Tabi öyle ama onların dini geleceklerini belirlemiyor. Bizim ise sınavlar sayesinde geleceğimiz belirleniyor

Geri