Öneri MSI MAG274QRF-QD mi Viewsonic XG270QC mi?

somoncum

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,403
Bütçe
6000
Valla normal de Dell 27 S2721DGF düşünüyordum fakat aşırı pahalı ve stock çoğu yerde yok o yüzden bu 2 model dikkatimi çekti.

MSI da öne çıkan özellikler
1ms gtg süresi.
Quantum Dot panel.
Usb Type-C bulunması.

ViewSonic de öne çıkan özellikler
1ms mrpt süresi ve 3 ms gtg süresi.
550 tipik parlaklık hdr ile 600> parlaklık.
İnanılmaz renk gamut ve kontrast oranı.
3 USB Type-A girişi.

Samsung 24inç cfg73 kullanmaktayım 3 ölü piksel vardı başlarda aradan 3 sene geçtikten sonra ilk açılışlar da alt siyah çizgiler geliyor biraz zaman geçince gidiyor bu yüzden yeni aldığım rx6600 zarar vermesinden korkuyorum çünkü o çizgiler çıkınca mouse hareketleri görüntü klavye de bastığım tuş bile takılıyor, bir yerinde ya korozyona uğradı arada nemli microfiber bezle siliyorum veya şase yapan bir yer var yada panel artık ömrünü bitiriyor.

Ryzen 5 3600 ile rx 6600 warzone da feci darboğaz yapıyor bu yüzden VSR açarak 2K upscaling yaparak darboğazı kapatmaya çalışıyorum.
Bu yüzden 2K 165Hz uygun diye düşünüyorum keşke Samsung odyssey g7 27 modelinin fiyatı 5k olsa direk onu alacağım o 240hz olduğu için valorant, csgo, warzone için daha iyi olurdu espor için hem renkleri de fena değil şimdi rx6600 için gereksiz olabilir ama ben rtx 4000 serisi çıkana kadar idarelik satın aldım bu kartı. Önerilerinizi bekliyorum!

Son düzenleme:
Viewsonic hakkında bir bilgim yok.
MSI'nın o modelini @joker♤ kullanıyordu. Bende QD olmayanı kullanıyorum, memnunum.

Hayır normal de qd 5.5ms filan bu kaç ms dir rtings de qd modeli 5.5 ms avg almış. 2 si de Rapid ips ama bilmiyorum incelemesini yapan görmedim.
Hiçbir fikrim yok. Kutusunda 1ms yazıyordu 😀

Anladım knk ya biri 7k biri 5.5k samsung zaten almış başını gitmiş 8k istiyorlar.
@joker♤ de gelince yardımcı olur. Çok şık ürün, Hdr'de var ama giriş seviyesi idi.
IMG_20220308_220119.jpg

Hiçbir fikrim yok. Kutusunda 1ms yazıyordu 😀
Senin msi masayı ufak bir şey sallayınca veya mouse hareket ettirirken standı sallanıyor mu?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@joker♤ de gelince yardımcı olur. Çok şık ürün, Hdr'de var ama giriş seviyesi idi.
Alıntıyı görüntüle
350-400 yeterli zaten parlaklık 550 nit çok epic zaten film filan için iyi olabilir diye düşündüm :D

Geri