SSD Almama Rağmen Laptop Yavaş Sizce Neden

Mesay

80+
Reaksiyon skoru
44
İyi günler dilerim. 5 senelik laptopum %100 disk hatası verdiği için harddiski çıkartıp ssd aldım. CrystalDiskMark ile de test yaptım. Olması gereken değerleri verdi. Ssd'de sorun yok fakat laptopun biraz hızlandığını söyleyebilirim. Chrome'dan Youtube'u açarken aşırı kasma donma belirtileri oluyor. 20 saniyede youtube'un açıldığını söyleyebilirim. İçini daha yeni temizledim. Bilmediğim ayar vs. olabilir mi? Ayrıca Youtube neden böyle çalışıyor? Ssd'nin farkı pek anlaşıldığını söyleyemem

aldığım ssd : https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_sandısk-2-5-240gb-530mb-okuma-440mb-yazma-ssd-1169904.html

O sorunun SSD kaynaklı olduğunu sanmıyorum hocam başka bir sıkıntısı olmalı.

RAM Kaç gb acaba çünkü eski laptopta benim pc ramden dolayı bozuldu 4gb bişiydi benimki

Sandiskin bir ssd'sinde kronik bir sorun olduğunu duymuştum ama bu model mi değil mi hatırlayamadım.

O sorunun SSD kaynaklı olduğunu sanmıyorum hocam başka bir sıkıntısı olmalı.

RAM Kaç gb acaba çünkü eski laptopta benim pc ramden dolayı bozuldu 4gb bişiydi benimki
hocam ram 8 gb ama laptopu yoran şeyler kullanmıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sandiskin bir ssd'sinde kronik bir sorun olduğunu duymuştum ama bu model mi değil mi hatırlayamadım.
reis kronik sorun olsa testlerde düşük hız vermez mi?

İyi günler dilerim. 5 senelik laptopum %100 disk hatası verdiği için harddiski çıkartıp ssd aldım. CrystalDiskMark ile de test yaptım. Olması gereken değerleri verdi. Ssd'de sorun yok fakat laptopun biraz hızlandığını söyleyebilirim. Chrome'dan Youtube'u açarken aşırı kasma donma belirtileri oluyor. 20 saniyede youtube'un açıldığını söyleyebilirim. İçini daha yeni temizledim. Bilmediğim ayar vs. olabilir mi? Ayrıca Youtube neden böyle çalışıyor? Ssd'nin farkı pek anlaşıldığını söyleyemem

aldığım ssd : https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_sandısk-2-5-240gb-530mb-okuma-440mb-yazma-ssd-1169904.html
windows'u ssd ye mi kurdun eski diskte mi

ssd ile pcde uyum sorunu olmuş olabilir.

Çözümünü maalesef bilmiyorum.

Hocam technopattan baktım ssd kronik sorunluymuş okuma ve yazmada sıkıntıları varmış ve çoğu kişi beklenenden daha düşük hız alıyormuş

Hocam technopattan baktım ssd kronik sorunluymuş okuma ve yazmada sıkıntıları varmış ve çoğu kişi beklenenden daha düşük hız alıyormuş
hocam onu bende duydum ama sorunun ondan dolayı olduğunu düşünmüyorum. Media Markt'tan aldım normalde 870 evo 250 gb alacaktım 200 lira fark vardı ama tanıdığım sandisk iyidir hem aynı hız diyince aldım ne bahane üretsem geri alırlar?

hocam onu bende duydum ama sorunun ondan dolayı olduğunu düşünmüyorum. Media Markt'tan aldım normalde 870 evo 250 gb alacaktım 200 lira fark vardı ama tanıdığım sandisk iyidir hem aynı hız diyince aldım ne bahane üretsem geri alırlar?
aslında amacım iade değil üstüne para koyup değiştirmek

aslında amacım iade değil üstüne para koyup değiştirmek

14 gün koşulsuz iade garantisi yok mu? Beğenmedim beklediğim gibi değildi falan deyin almaları lazım geri. Tabi kutusu sapasağlamsa.

İnternetin yavaş olabilir. İşlemcin düşük olabilir. Sıfırdan windows kurulumu yapıp tüm güncellemeleri de yaptın mı?

İşlemcin termal macun değişimi geldi ise işlemci ısındığı zaman PC acayip yavaşlıyor

msi afterburnerden sıcaklık testleri yap cpu gpu vs.
chrome da sekmeler arası gezinti de ram kullanımı devreye girer ramden kaynaklanıyordur bence

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,143
Üyeler
185,681
Son üye
rockstars
Geri