Hisse alıp satma olayı ne

Tre-x

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,161
bi iki akrabadan duydumda tam anlatmıyor nasıl yapıldığını ortamda müsait değildi soramadım anlattıklarını söyleyeyim ben :
'' Ziraat hesabın olacak veya vakıf katılım ordan şirketlerin hisselerini alıyorsun satıyorsun kar-zarar ediyorsun vb. '' konu tam olarak bu bilgisi olan varsa anlatabilir mi 18 yaşından büyük olmak gerekiyormuş galiba yapmak zor mu kolay mı nasıl bir şey bu ?
@Evil Belief @DerratiX @Mehmet Yılmaz @Emir Aydın @Alexa @Hudzell @TamerKs @pickpocket @bana beko derler @joker♤ @FERRUM @EMREG @Emirhandkee

bi iki akrabadan duydumda tam anlatmıyor nasıl yapıldığını ortamda müsait değildi soramadım anlattıklarını söyleyeyim ben :
'' Ziraat hesabın olacak veya vakıf katılım ordan şirketlerin hisselerini alıyorsun satıyorsun kar-zarar ediyorsun vb. '' konu tam olarak bu bilgisi olan varsa anlatabilir mi 18 yaşından büyük olmak gerekiyormuş galiba yapmak zor mu kolay mı nasıl bir şey bu ?
@Evil Belief @DerratiX @Mehmet Yılmaz @Emir Aydın @Alexa @Hudzell @TamerKs @pickpocket @bana beko derler @joker♤ @FERRUM @EMREG @Emirhandkee
borsa bilgisi ister hocam basitçe anlatmak gerekirse paran kadar şirketlere ortak oluyorsun şirketin değer artarsa paran artıyor düşürse paranin değeri düşüyor

şirketin değeri hangi değişkenlere bağlı
şirketin yaptığı tüm hamlelere bağlı mesela bende menderes tekstil hissi var 2015te almıştı bu pandemide maske vb şeyler üretmeye başladı şirketin değeri dün baktığımda %1556 artmıştı

Fiyatlarla,ücretlerle nakit para oranıyla değişiyor genelde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Talep de etken
şirketin yaptığı tüm hamlelere bağlı mesela bende menderes tekstil hissi var 2015te almıştı bu pandemide maske vb şeyler üretmeye başladı şirketin değeri dün baktığımda %1556 artmıştı
mesela bu akrabalarıma bir arkadaşları haber ediyor hisseleri satın şu hisseleri alın vb diye bu haber eden adam nerden biliyor ne zaman satılıp ne zaman satılmayacağını

şirketin değeri hangi değişkenlere bağlı
ana etmen arz/talep tabi şirketlerde yani hisselerde bunu dolayı yoldan etkileyen çok şey var şirketin bilançosu haberleri grafiği gibi

mesela bu akrabalarıma bir arkadaşları haber ediyor hisseleri satın şu hisseleri alın vb diye bu haber eden adam nerden biliyor ne zaman satılıp ne zaman satılmayacağını
şirketin yaptığı yatırımları takip ediyor olabilir

Aylık veya yıllık büyük bir miktar ödeme yapman gerekiyor diye biliyorum (hisse aldığın paranın dışında)

ben bu şekilde tahminde bulunabilir miyim yani şunu al şunu sat ya da öyle olmam için ne yapabilirim ne önerirsiniz @TamerKs
Hocam teknik bilgi olmadan bunu yaparsanız zarar etme şansınız daha yüksek olur, en azından biraz araştırıp girmekte fayda var azar azar yatırımlarla.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,984
Üyeler
184,369
Son üye
Ropsklts
Geri