3 Boyutlu Çizim Programı İçin Acer İş Yapar Mı?

CihanK23

80+
Reaksiyon skoru
4
Bütçe
23000
Merhaba arkadaşlar. Bana hem 3 boyutlu çizim programlarıni kullanabileceğim hem de arasıra oyun oynayabileceğim bir laptop arıyorum. Fiyat aralığım 18k-23k arası. 3060 ekran kartının çizim programlarında daha çok iş gördüğünü biliyorum ve en uygun 3060 lı acer nitro 5 serisi çıkıyor karşıma3 boyutlu çisim için acer nitronun ekran kalitesi yeterli olur mu? Yani baktığım kadarıyla ekran srgb oranı yüzde 60 mış. Düşük gözüküyor fakat yüzde 100 srgb oranı olan laptop az var ve 3060 larda çok yok zaten. Hp victus serisinde sanırım yüzde 100 srgb var ama onlardada 3050ti varyasyonlarına para gücüm yetiyor.
Acer nitro 5 i5 12500h 3060 ddr4 16gb ram solidworks gibi programlar için yeterli olur mu?

Son düzenleme:
Daha iyi bir ekran kartınin performans açısindan 3 botutlu çizim programlarında daha rahat iş yaptığını okudum çoğu yerde, siz aksi bir durum mu iddia ediyorsunuz
Laptoplardaki ekran kartları o kadar da güçlü değil, sadece render alırken işine yarar. Eğer sıkıntı yaşamadan rahat rahat bilgisayarı kullanmak istiyorsan en iyi işlemciyi seçmelisin.
Gpu hızlandırmadan bahsettilerse sana, programlar işlemci gücü yetmediğinde daha rahat çiz diye gpu hızlandırma yapar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İddia değil, deneyim. İmzamdaki mühendislik birimini araştırırsanız anlarsınız.

Hangi render programını kullandığına göre değişir, lumion ile devam edeceksen gpu ağırlıklı bir laptop işini görecektir.

Hangi render programını kullandığına göre değişir, lumion ile devam edeceksen gpu ağırlıklı bir laptop işini görecektir.
3 boyutlu çizim dediği için, renderla işi yok. Büyük ihtimal makine mühendisi öğrencisi.

Laptoplardaki ekran kartları o kadar da güçlü değil, sadece render alırken işine yarar. Eğer sıkıntı yaşamadan rahat rahat bilgisayarı kullanmak istiyorsan en iyi işlemciyi seçmelisin.
Gpu hızlandırmadan bahsettilerse sana, programlar işlemci gücü yetmediğinde daha rahat çiz diye gpu hızlandırma yapar.

İddia değil, deneyim. İmzamdaki mühendislik birimini araştırırsanız anlarsınız.
Bende mekatronik mühendisliği okuyorum yani biliyorum o birimi merak etme hocam :D. Araştirdiğim kadariyla fiyat performans olarak 2 ürün buldum.
Birisi acer nitro 5 i5 12500h 3060 ddr4 16gb ram yüzde 60 srgb
Diğeri hp victus 16 i5 12500h 3050ti ddr5 16gb ram yüzde 100 srgb.
Cidden bu srgb oranları çok önemli mi solidworks gibi çizim uygulamalarında yani 3060 dan vazgeçip srgb yo yüksek bir bilgisayar almak mantık lı mı

Bahsettiğim acer modeli rahat iş görür mü. Tavsiyen varsa yazarsan sevinirim

Cidden bu srgb oranları çok önemli mi
Eğer Adobe kullanacaksan, photoshop vs vs tabii ki önemli. Görsel tatmin lazım. Ama solidde makine ve objeler çizeceksin, renginden/görüntüsünden çok çalışması önemli.

1.6k daha verip bunu alırdım geleceğe yatırım.

Bahsettiğim acer modeli rahat iş görür mü.
Tabi ki iş görür, işlemcileri güzel. Ama sen gpu ağırlıklı olmamız lazım diyince o komiğime gitti, ona yazdım ben. Bir çok arkadaş buraya gelip, örneğin:

Ya ben adobe photoshop vs uğraşacağım bana öneri de yapar mısınız diyor. En iyi işelmcili ekranlı modeli öneriyoruz. Yaa ben bide oyun oynıycam bu god of war açar mı diyor. Sonra tüm işlemci,ram ve ekranı atıyoruz. Ekran kartı önermek zorunda kalıyoruz.

Eğer Adobe kullanacaksan, photoshop vs vs tabii ki önemli. Görsel tatmin lazım. Ama solidde makine ve objeler çizeceksin, renginden/görüntüsünden çok çalışması önemli.

1.6k daha verip bunu alırdım geleceğe yatırım.

Tabi ki iş görür, işlemcileri güzel. Ama sen gpu ağırlıklı olmamız lazım diyince o komiğime gitti, ona yazdım ben. Bir çok arkadaş buraya gelip, örneğin:

Ya ben adobe photoshop vs uğraşacağım bana öneri de yapar mısınız diyor. En iyi işelmcili ekranlı modeli öneriyoruz. Yaa ben bide oyun oynıycam bu god of war açar mı diyor. Sonra tüm işlemci,ram ve ekranı atıyoruz. Ekran kartı önermek zorunda kalıyoruz.
Hocam önerdiğiniz asus modelinin bu acer modelinden ne gibi artısı var. İşlemci olarak acer deki değil daha iyi değil mi?

Photoshop la işim olmiycak çizim programlarıyla uğraşacağım daha çok.

İşlemci olarak acer deki değil daha iyi değil mi?
Bir tık, aralarında o kadar fark yok. Boost hızını intel sürdüremeyip throttle yapıp duruyor..

Asusun kalitesi her zaman bellidir, parça soğutma vs vs. Ayrıca daha hafif. Bataryası 90WH, size 6 saat kadar kullanım sağlar vs vs.

Bana göre daha avantajlı bu yüzden. Tabi bütçe çıkmıyorsa acer de alınır.

Ayrıca yanında gelen adaptörün yetip yetmeme olayları vs de var.

Bende mekatronik mühendisliği okuyorum yani biliyorum o birimi merak etme hocam :D. Araştirdiğim kadariyla fiyat performans olarak 2 ürün buldum.
Birisi acer nitro 5 i5 12500h 3060 ddr4 16gb ram yüzde 60 srgb
Diğeri hp victus 16 i5 12500h 3050ti ddr5 16gb ram yüzde 100 srgb.
Cidden bu srgb oranları çok önemli mi solidworks gibi çizim uygulamalarında yani 3060 dan vazgeçip srgb yo yüksek bir bilgisayar almak mantık lı mı

Bahsettiğim acer modeli rahat iş görür mü. Tavsiyen varsa yazarsan sevinirim
çizim programları için zaten kullanacağın uygulamalar intel işlemcilerle daha optimize çalışacak alabileceğin intel core i5-12500H işlemcili modeller işini her türlü görür ama kalite bakımından Acer cihazlar bir tık daha iyi açıkçası

Bir tık, aralarında o kadar fark yok. Boost hızını intel sürdüremeyip throttle yapıp duruyor..

Asusun kalitesi her zaman bellidir, parça soğutma vs vs. Ayrıca daha hafif. Bataryası 90WH, size 6 saat kadar kullanım sağlar vs vs.

Bana göre daha avantajlı bu yüzden. Tabi bütçe çıkmıyorsa acer de alınır.

Ayrıca yanında gelen adaptörün yetip yetmeme olayları vs de var.
Asusun bir de ddr5 farkı var + olarak. Bu ramler çok etkiliyor mu durumu çizim programlarında.
Bazı yerlerde acerin ekran kalitesinin kötü olsuğu hakkında yorumlar okuduğum için aslında yeterli ve rahat işi mi görür mü diye soruyorum acer'i. Asus la çok farkı yoktur diye düşünüyorum ekranının.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,067
Üyeler
184,565
Son üye
laptopalcam
Geri