Yardım Wi-Fi 50 mbps down 8 mpbs up/ ethernet ile 20 down 0,80 up

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.

ensbhdr55

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,555
Selamun aleyküm iyi forumlar. Geçen gün bir konu açmıştım internet sağlayıcıları ile ilgili.

Millenicom bağlattım ama Wi-Fi da yukarıda belirttiğim gibi 50 mbps down 8 mbps up alırken ethernet kablosu ile pcden 20 mbps down 0,80 up alıyorum.

sorun kablomda yada bilgisayarımda değil. Wi-Fi da ölçtüğüm cihaz iphone 13.

bunun bir ayarı var mı düşük bir ihtimalde olsa başına gelip çözen. Yoksa servis sağlayıcı tarafından halledilmesini mi bekleyeceğiz ?

Düzeltme : kablo Cat6 Daha önce kullandığım evimde 100 mbps tarifemi 125 130 mbps olarak kullanıyordum yanı kayıp yoktu.
anakartım : MSI B550 gaming edge wifi.
sürücüler güncel.

Son düzenleme:
Selamun aleyküm iyi forumlar. Geçen gün bir konu açmıştım internet sağlayıcıları ile ilgili.

Millenicom bağlattım ama Wi-Fi da yukarıda belirttiğim gibi 50 mbps down 8 mbps up alırken ethernet kablosu ile pcden 20 mbps down 0,80 up alıyorum.

sorun kablomda yada bilgisayarımda değil. Wi-Fi da ölçtüğüm cihaz iphone 13.

bunun bir ayarı var mı düşük bir ihtimalde olsa başına gelip çözen. Yoksa servis sağlayıcı tarafından halledilmesini mi bekleyeceğiz ?
Bence kullandığınız ethernet kablosu ile alakalı bir sıkıntı var.

kablonun sağlam, driver ın güncel olduğunu varsayıyorum.
aygıt yöneticisi
ağ bağdaştırıcıları (hangi bağdaştırıcı ise onu seç sağ tık özellikler)
gelişmiş sekmesinden speed&duplexi bul 100 mbps full dublex seçip tamam de çık kontrol et.

1662411398647.png

aygıt yöneticisi
gelişmiş sekmesinden speed&duplexi bul 100 mbps full dublex seçip tamam de çık kontrol et.

Alıntıyı görüntüle
bunu yapmayı denedim ama burası değişmiyor bende nedense.

imzandaki anakart doğruysa https://www.msi.com/Motherboard/MPG-B550-GAMING-EDGE-WIFI/support#driver
buradan lan driverı indir kur. Realtek PCI-E Ethernet Drivers
güncel az önce kurdum driveri şuanda laptopumda denedim ve sonuç 47 mbps + 7.55 up. Masaüstünde var bi sıkıntı kesin kablo sağlam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

imzandaki anakart doğruysa https://www.msi.com/Motherboard/MPG-B550-GAMING-EDGE-WIFI/support#driver
win11 atmışsın sanırım win10 ile direkt silip tekrar deneyeceğim şimdi.

aygıt yöneticisi

Alıntıyı görüntüle
Burayı değiştiremiyorum büyük ihtimal uygulamıyor seçtiğim ayarları. Nasıl çözeriz bunu bilgin var mıdır ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

aynı bir değişiklik yok masaüstünde. sorun devam ediyor.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,209
Üyeler
184,411
Son üye
honorprodelisi
Geri