Ryzen 5 5600x İşlemci Isınma Sorunu

-TheLosT

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
459
Merhabalar, Ryzen 5 5600x işlemcim var ve 1.5 senedir kullanıyorum, ilk zamanlarda stok fan ile kullanıyordum ısınan bir işlemci olduğunu bildiğim için pek sorun edinmedim, kasamın hava akışı önünün komple kapalı olmasından dolayı zayıf, kasamın ön panelini söktüm ve o şekilde kullanıyorum. Yine ısınmaya devam ediyordu, en son gittim sıvı soğutma aldım halen ısınıyor bu işlemci neden bu kadar çok ısınıyor arkadaşlar? Termal macunu yeni, sıvı soğutma takılı, kasamın önü açık. Kış aylarına girdik, benim daha ne yapmam gerekiyor soğukta çalışması için bunun?

İşlemci sıcaklığı kaç?

Merhabalar, Ryzen 5 5600x işlemcim var ve 1.5 senedir kullanıyorum, ilk zamanlarda stok fan ile kullanıyordum ısınan bir işlemci olduğunu bildiğim için pek sorun edinmedim, kasamın hava akışı önünün komple kapalı olmasından dolayı zayıf, kasamın ön panelini söktüm ve o şekilde kullanıyorum. Yine ısınmaya devam ediyordu, en son gittim sıvı soğutma aldım halen ısınıyor bu *** işlemcisi neden bu kadar çok ısınıyor arkadaşlar? Termal macunu yeni, sıvı soğutma takılı, kasamın önü açık. Kış aylarına girdik, benim daha ne yapmam gerekiyor soğukta çalışması için bunun?

Amd 5600 var cooler master ma410p var max 60 derece yükte

Senin sıvı soğutmayla nasıl oluyor soğumama olayı garip

Hangi sıvı soğutmayı aldın hangi termal macunu kullandın?

eden bu kadar çok ısınıyor
1670104073134.png

ve silikon kalitesi

İşlemci sıcaklığı kaç?

96'nın üstü değil 90 96 arası.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hangi sıvı soğutmayı aldın hangi termal macunu kullandın?
Cooler Master mastergel termal macun, MSI Mag Coreliquid 240R sıvı soğutma.

Hocam ilk aldığım sıralarda yine bu kadar olmuyordu.

İşlemci daima %90-%100 mü çalışıyor bence onu da bir kontrol edin mining virüsü sebep olabilir belki sıvı soğutma ile nası 90 onu da anlamadım da montajı yanlış yapmış olabilir misiniz

mesela radyatörün fanlarını ters takmış olabilir misiniz veya başka bir parçasını

kullandığın sıvı soğutmanın kronik pompa/çamurlanma sorunu var diye biliyorum, en alınmaması gereken sıvı soğutmayı almışsın, iade edebiliyorsan et

İşlemci daima %90-%100 mü çalışıyor bence onu da bir kontrol edin mining virüsü sebep olabilir belki sıvı soğutma ile nası 90 onu da anlamadım da montajı yanlış yapmış olabilir misiniz

mesela radyatörün fanlarını ters takmış olabilir misiniz veya başka bir parçasını
Yanlış montaj söz konusu değil hocam, %90 %100 çalışma olayı da yok, ortalama değerlerde çalışıyor.

kullandığın sıvı soğutmanın kronik pompa/çamurlanma sorunu var diye biliyorum, en alınmaması gereken sıvı soğutmayı almışsın, iade edebiliyorsan et
Hocam daha önce zaten değişimi yapılan bir sıvı soğutmayı kullanıyorum, daha önce de ısınma sorunuyla karşı karşıya kaldım ve Vatan'a götürdüm, garantiye verildi ve iade değişim kapsamında değişimi yapıldı. Uzun zamandır termal macun değiştirmediğimi hatırladım (5-6 ay). Termal macun değiştirip tekrar deneyeceğim, eğer yine olmazsa sıvı soğutmayı garantiye vereceğim. Diğer sıvı soğutmalara baktığımda arada fark olduğu için diğerlerini alamıyorum, aldığım fiyattan bir ürün seçmemi istiyorlar.

illa sıvı soğutma almak zorunda değilsin ,senin aldığın sıvı soğutmaya denk, hatta belki daha iyi ,aynı fiyata hava soğutma bulabilirsin

illa sıvı soğutma almak zorunda değilsin ,senin aldığın sıvı soğutmaya denk, hatta belki daha iyi ,aynı fiyata hava soğutma bulabilirsin
Tekrardan para vermek istemiyorum, zaten ısınma problemi için para harcadım bu işlemciye, eğer yine olmazsa termal macun değişikliğinden sonra işlemciyi garantiye vermeyi düşünüyorum. Bu kadar ısınması normal değil.

hocam keşke en başta 5600x yerine 5600 alsaydınız performansları yakın yani üstelik arada fiyat farkı ve ısı farkı da var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,269
Üyeler
184,422
Son üye
ObiiWann
Geri