Bilgisayarım 2 defa yeniden başladı.

xxefe

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
522
Bugün az önce rdr oynarken oyunun ortasında yeniden başlattı güç gitti bir anda yeniden açılmaya başladı sonra açıldığında yeniden rdrye arkadaşımla oynamaya girdim daha oyunun içinde karakteri göremeden yine yeniden başlattı. ayrıca bugün forza oynarken yolda giderken bir anda ekran gitti sonra geri geldi yolun ortasında devam ettim orada bir şey olmadı.
ryzen 7 5800x
amd rx6750xt
gigabayt 750 watt gold psu
8+8 16 gb t-force tuf gaming alliance
asus b550m-k anakart
işlemci soğutucu kötü belki onun yüzünden de olmuş olabilir.
dark freezer x121 ama gördüğüm kadarıyla 85 i geçmiyordu.

Son düzenleme:
dostum senin power'ın arızalı power arızalı ise yeterli akımı sağlayamıyorsa ekran kartı testı işlemci testi vb yük altında ki tüm testlere olumsuz cevap verir pc resetler kendini kapatır. occt power testini yapaerken birde ustune aidata64'ü aç cpu testi yap aynı anda bak nasıl kapatıyor sistem görürsün.
ayrıca stress testinde işlemci soğutucu ile alakası var diyenlerin kafasını çözemedim işlemcinin termal direnci kaç senin aldığın derece kaç 85 civarı değil mi ? nasıl işlemci soğutucu ile alakası varmış.Yok tabiiki. direkt olarak power. yeni aldıysan iade et yada emaneten bir power bul dene. ( psu kabloları doğru kontrol ettiğini varsayıyorum.)
yok hacı ben gpu'dan şupheleniyorum diyorsan vram testi yapmak için modsmat kullan boot et test yap
power diyorsun yani kusura bakma terslediğim için boşluğuma geldi kabloları kontrol edeceğim akşam fikrin için teşekkür ederim.

Çok iyi kardeşim sıcaklıkların harika, soğutucun da mükemmel. Açabildiğin kadar testi aynı anda aç bak nasıl kapanıyor gör. Önce ekran kartını değiştir, sonra güç kaynağını, sonra anakartı, sonra ramleri, en son da en ucuz olan soğutucuyu değiştirirsin.

Çok iyi kardeşim sıcaklıkların harika, soğutucun da mükemmel. Açabildiğin kadar testi aynı anda aç bak nasıl kapanıyor gör. Önce ekran kartını değiştir, sonra güç kaynağını, sonra anakartı, sonra ramleri, en son da en ucuz olan soğutucuyu değiştirirsin.
soğutucu da değişcem kral sakin ol.

msı vga radeon rx6750 xt mech 2x
şöyle bir şeyde var ben ekran kartını ilk aldığım zaman arkadaşımın evine gidip rdr yi 1080p de baya zorladık vramini 10 gb 11 gb yakın kullandırttık fakat hiç bir sıkıntı çıkmadı kapamadı kendinide sıcak çalışan bir ekran kartı ama kendi kendini kesmedi hiç onun evinde ve onun psu da 650 watt idi benimki 750 watt gold serfitikalı psu gp-ud750gm psu modeli .
O zaman ekran kartında sıkıntı olmadığını varsayarsak ya PSU ile Anakart arasında ki güç kablosunu tam oturtamamış olabilirsin ya da kim taktıysa o oturtamamış olabilir. Kabloyu elinle hafifçe çıkarmayı dene bakayım çıkıyor mu kablo. Sağlam oturduysa eğer güç kaynağında sıkıntı vardır büyük ihtimalle.

O zaman ekran kartında sıkıntı olmadığını varsayarsak ya PSU ile Anakart arasında ki güç kablosunu tam oturtamamış olabilirsin ya da kim taktıysa o oturtamamış olabilir. Kabloyu elinle hafifçe çıkarmayı dene bakayım çıkıyor mu kablo. Sağlam oturduysa eğer güç kaynağında sıkıntı vardır büyük ihtimalle.
usta ekran kartının psu ya takılı kısmına bi dokundum kablo elime geldi yani ekran kartının kablosu psuya oturmamış bu sıkıntı yaratıyor galiba
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

arkadaşlar şuan power testini 2 dkkadır yapıyorum kapanma yaşamadım dün 4 saniyesinde kapanıyordu.

Son düzenleme:
usta ekran kartının psu ya takılı kısmına bi dokundum kablo elime geldi yani ekran kartının kablosu psuya oturmamış bu sıkıntı yaratıyor galiba

arkadaşlar şuan power testini 2 dkkadır yapıyorum kapanma yaşamadım dün 4 saniyesinde kapanıyordu.
O da olabilir sorun, bende de Anakarta bağlı güç kablosunu hafif çekince elime geliyordu direkt.
Düzeldi mi peki şu an, dün akşamdan beri sorun yaşadın mı?

O da olabilir sorun, bende de Anakarta bağlı güç kablosunu hafif çekince elime geliyordu direkt.
Düzeldi mi peki şu an, dün akşamdan beri sorun yaşadın mı?
hocam denedim bu mesajı yazdıktan sonra taktım ve occt testlerinde bilgisayarın yeniden başladığı test power testi ve 3d standart ekran kartı testini yaptım normalde 4 saniyesinde kapanıyordu 2 dkka bekledim sorun olmadı sonra cs attım forza girdim rdr girdim rdr 25-30 dkka oynamışımdır ekran kartımda baya ısındı bir sıkıntı çıkmadı.

hocam denedim bu mesajı yazdıktan sonra taktım ve occt testlerinde bilgisayarın yeniden başladığı test power testi ve 3d standart ekran kartı testini yaptım normalde 4 saniyesinde kapanıyordu 2 dkka bekledim sorun olmadı sonra cs attım forza girdim rdr girdim rdr 25-30 dkka oynamışımdır ekran kartımda baya ısındı bir sıkıntı çıkmadı.
E güzel, sorun çözülmüş gibi o zaman. 2-3 gün daha test et bakalım bi.

E güzel, sorun çözülmüş gibi o zaman. 2-3 gün daha test et bakalım bi.
öyle yapacağım teşekkür ederim yardımınız için konuya yanıt yazanlar için başta baya stress olmuştum hatta hayvan gibi cevap yardırıyordum sinirim bozulmuştu neyse bir şey olursa yazarım hocam soğutucuda almaya çalışacağım aslında işlemcim ekran kartım yüzündende baya ısınıyor ekran kartım çok ısınıyor fanlar yüksekte çalışmasına rağmen rdr de falan baya sıcak çalışıyor .altına ek fan takılır mı darkflash dk431 in almak isterim ekran kartına yardımcı olur belki.

Bugün az önce rdr oynarken oyunun ortasında yeniden başlattı güç gitti bir anda yeniden açılmaya başladı sonra açıldığında yeniden rdrye arkadaşımla oynamaya girdim daha oyunun içinde karakteri göremeden yine yeniden başlattı. ayrıca bugün forza oynarken yolda giderken bir anda ekran gitti sonra geri geldi yolun ortasında devam ettim orada bir şey olmadı.
ryzen 7 5800x
amd rx6750xt
gigabayt 750 watt gold psu
8+8 16 gb t-force tuf gaming alliance
asus b550m-k anakart
işlemci soğutucu kötü belki onun yüzünden de olmuş olabilir.
dark freezer x121 ama gördüğüm kadarıyla 85 i geçmiyordu.
WattMan 😟

öyle yapacağım teşekkür ederim yardımınız için konuya yanıt yazanlar için başta baya stress olmuştum hatta hayvan gibi cevap yardırıyordum sinirim bozulmuştu neyse bir şey olursa yazarım hocam soğutucuda almaya çalışacağım aslında işlemcim ekran kartım yüzündende baya ısınıyor ekran kartım çok ısınıyor fanlar yüksekte çalışmasına rağmen rdr de falan baya sıcak çalışıyor .altına ek fan takılır mı darkflash dk431 in almak isterim ekran kartına yardımcı olur belki.
Rica ederim ne demek, kasaya baktım ekran kartının alt kısmına 3 adet fan takılabilir gösteriyor doğruysa eğer. Kaç derecede çalışıyor ekran kartın?

değil başta öyle sandık gpu kablosu oturmamış.

Rica ederim ne demek, kasaya baktım ekran kartının alt kısmına 3 adet fan takılabilir gösteriyor doğruysa eğer. Kaç derecede çalışıyor ekran kartın?
yani tam bakamadım ama 2100 rpm de sıcak çalışıyor hocam baya kasanın kapağı baya ısınıyor.

değil başta öyle sandık gpu kablosu oturmamış.

yani tam bakamadım ama 2100 rpm de sıcak çalışıyor hocam baya kasanın kapağı baya ısınıyor.
hatta kapağı açıyorum bazen sıcaklık dağılsın diye

Geri