❌İndirim Bitti! 8 GB DDR 3 Ram 170 TL Aliexpress

yaman..k

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,334
alıden ram gpu cpu usb falan alınmaz .

1600mhz cl 11 miş bu arada 1333 mhz olan cl 9 çıkabilir 9 olduğuna tam emin değilim.

DDR 3 te cl 9 cl 11 çokta önemli değil.
Cl gecikme değeri.
Arkadaşın amacı 8+4 Gb ram yaparak sistemin daha rahat çalışmasını sağlamak.
Dual channel da aktif olacağı için %5 perfonmans artışı yaşar. Gecikmeden çok elindeki diğer ramin 1600 mhz olması önemli.

Anlamı ne oluyor ram dan çok anlamam.
1600 frekansı 11 de gecikme. değeri. Ne kadar frekans çok olursa fps işlemcinin ram frekans desteğine bağlı olarak o kadar çok artar. CL 9 da gecikme ne kadar düşük olursa o kadar gecikmesiz çalışır fakat frekans arttıkça cl değeri mecburi olarak artar. En iyi ram çipi B die dir samsung'un ürettiği hem en düşük cl değerini verir hem en yüksek frekanslara çıkar.

DDR 3 te cl 9 cl 11 çokta önemli değil.
Cl gecikme değeri.
Arkadaşın amacı 8+4 Gb ram yaparak sistemin daha rahat çalışmasını sağlamak.
Dual channel da aktif olacağı için %5 perfonmans artışı yaşar. Gecikmeden çok elindeki diğer ramin 1600 mhz olması önemli.
Hocam aslında cl ve frekanslar bence ddr3 de en önemli şey çünkü 1333 mhzden 1600mhzye çıkarttığımda ramlari farkı cidden hissetmiştim hem pc daha hızlı açılıyordu hem uygulamalar. DDR4 de bu kadar ufak frekans artışı hiç hissedilmiyor.

Hocam aslında cl ve frekanslar bence ddr3 de en önemli şey çünkü 1333 mhzden 1600mhzye çıkarttığımda ramlari farkı cidden hissetmiştim hem pc daha hızlı açılıyordu hem uygulamalar. DDR4 de bu kadar ufak frekans artışı hiç hissedilmiyor.
Ben sipariş geçeyim o zaman 1600 mhz olanından alıyorum hocam benim anakartta biosta ram mhz bakma yok galiba bulamadım.

8gb rami + 2 gb bellek ekleyerek 10 Gb yapmıştım.
Dual channel aktif olmuştu. (Biri kingston biri hi level idi ramlerin . )
Dediğiniz farkı hissetmiştim. Ssd filan yoktu o zamanlar.
Sonrasında Ssd alınca mıdır nedir anlamadım 8+8 16 gb 1600 mhz Ram taktım kapasite artışının sisteme verdiği rahatlık haricinde fark yok gibiydi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben sipariş geçeyim o zaman 1600 mhz olanından alıyorum hocam benim anakartta biosta ram mhz bakma yok galiba bulamadım.
Cpu z den bakabilirsiniz. Yazan değeri x2 ile çarpın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,161,269
Üyeler
184,422
Son üye
ObiiWann
Geri