10 bin TL bütçe ile yapacağın yükseltmeden pek bir karşılık alabileceğini düşünmüyorum. Paranı dövizde tutup yeni nesil GPU'lu DDR5 sistem için hazırlık yap.Arkadaslar merhaba benm sistemim r5 5600 rtx4060ti 16gb ram
Sistemi değişmek veya upgrade etmek istiyorum ama max harcayacsgim 10k bu yüzden sizce sadece islemci 7500f mi geçireyim satıp yeni mi alayım
am5 gecsen guzel olurArkadaslar merhaba benm sistemim r5 5600 rtx4060ti 16gb ram
Sistemi değişmek veya upgrade etmek istiyorum ama max harcayacsgim 10k bu yüzden sizce sadece islemci 7500f mi geçireyim satıp yeni mi alayım
ekran kartını suan degısmesıne gerek yok10 bin TL bütçe ile yapacağın yükseltmeden pek bir karşılık alabileceğini düşünmüyorum. Paranı dövizde tutup yeni nesil GPU'lu DDR5 sistem için hazırlık yap.
Güzel sadece ileriye dönük ddr5 olsun diye düşünüyorum bide parçalarının garantiledi bitti sıkıntı çıkarmadan elden çıkartmak istiyorum asıl sebebiSistemin halı hazırda güzel bir sistem değiştirmek istemenin özel bir nedeni var mı?
Ekran kartını değiştirmeyi düşünmuyorum10 bin TL bütçe ile yapacağın yükseltmeden pek bir karşılık alabileceğini düşünmüyorum. Paranı dövizde tutup yeni nesil GPU'lu DDR5 sistem için hazırlık yap.
Bende aynı dusuncedeyimam5 gecsen guzel olur
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
ekran kartını suan degısmesıne gerek yok
O zaman aceleniz yok sisteminiz de zaten gayet yeterli , bence şimdiden hazırlık yapıp GDDR5 ve AM5 işlemcilere geçiş için hazırlanabilirsiniz.Güzel sadece ileriye dönük ddr5 olsun diye düşünüyorum bide parçalarının garantiledi bitti sıkıntı çıkarmadan elden çıkartmak istiyorum asıl sebebi
Ekran kartını değiştirmeyi düşünmuyorum
Bende aynı dusuncedeyim
Ekran kartını düşünmüyorum çünkü satsam edeceği 15 yok 4070ti bile 30dan asagi değil çok masraf gerek duymuyorum o yüzden aman islemci 7500f geçmeyi dusunuyor8m sizce değer miO zaman aceleniz yok sisteminiz de zaten gayet yeterli , bence şimdiden hazırlık yapıp GDDR5 ve AM5 işlemcilere geçiş için hazırlanabilirsiniz.
Ekran kartınız yeterli fakat ikisini de bir anda yapayım diyorsanız 5000 serisine geçmeniz lazım yoksa 4060ti satıp yine 4000 serisi almak bence mantıklı değil.
evet hocam 5600 e oranla daha iyidir hemde am5 dir ramlerinizide ddr5 32 gb a geçiriseniz daha gelecege dönük bir sistem olabilir anakartınızıda am5 seçmeniz gerekcekHocam peki bu işlemcilere gecmeme değer mi performans 5600 e oranla iyi mi
Tabi dediğim gibi 5000'e geçmeyecekseniz gerek yok ekran kartını düşünmeye bile.Ekran kartını düşünmüyorum çünkü satsam edeceği 15 yok 4070ti bile 30dan asagi değil çok masraf gerek duymuyorum o yüzden aman islemci 7500f geçmeyi dusunuyor8m sizce değer mi
7600x mı 7500f mı hocam aynı fıyata buldum daTabi dediğim gibi 5000'e geçmeyecekseniz gerek yok ekran kartını düşünmeye bile.
İşlemciyi alın yeni seriye geçmiş olursunuz öte yandan ram konusunda da ddr5 takıp iyice geleceğe hazırlamış olursunuz ilerleye senelerde de daha güncel çıkmış ekran kartı takıp devam edersiniz.