bilgisayarima trojan girdi

vamprikaX

80+
Reaksiyon skoru
149
başlıktan anlaşılacağı üzere bilgisayarima trojan girdi ve bilgisayarım büyük kasılmalara kaldı bende direk korkudan modeme reset atıp pcnin fişini çektim yapabilcegim bir şey varmı (trojan oyun icinden bulaştı)

Aga fişi niye çekiyon yemez ya seni :)
Sakin ol

başlıktan anlaşılacağı üzere bilgisayarima trojan girdi ve bilgisayarım büyük kasılmalara kaldı bende direk korkudan modeme reset atıp pcnin fişini çektim yapabilcegim bir şey varmı (trojan oyun icinden bulaştı)
Trojan olduğundan eminseniz neden modemin fişini çekiyorsunuz ki pc nin internetini direk kapatın trojan modeminize bir şey yapmaz zaten yapabileceğini de zannetmiyorum. Başka bilgisayarınız var ise usb ye windows 10 kurup format atın. Başka çare yok

Kaspersk, norton, malwarebytes, adwcleaner, zemana anti malware ile tam tarama yap.

xd

Antivirüs programıyla temizle.

Direk format atmalısın başka yapabileceğin bir şey yok

Kaspersky Free'yi indir ve tam tarama yap. Korkma virüs temizlenir.
Temizlenmez hocam, cidden trojansa tek çare format.
Bunlar kendini sistem dosyası gibi gösteriyor.
Kaspersky, Malwarebytes alayı gelse bir şey yapamaz.

Trojan olduğundan eminseniz neden modemin fişini çekiyorsunuz ki PC nin internetini direk kapatın trojan modeminize bir şey yapmaz zaten yapabileceğini de zannetmiyorum. Başka bilgisayarınız var ise usb ye windows 10 kurup format atın. Başka çare yok
trojan atan kişi bilgisayarımdaki foto vs calabilirmi veya bilgilerimi?

Trojanın türüne bağlı. Eğer kontrol edebilen bir trojan ise pc açıkken istediğini yapar. Ama sen dediğim gibi yap zaten format atmak için windows u açmana gerek yok biosa gireceğin için kontrol edemez. Windows 10 kurulum videoları çok var
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca yedeklemek için bilgisayarı internet bağlı değilken ve güvenli moddayken yedekle

Kasperrescua cd ile boot ederek tarama yap. İşletim sistemi açılıp trojan aktif olmadan.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,244
Üyeler
197,165
Son üye
EgeUmut
Geri