Bilgisayarım çok geç açılıyor veya açılmıyor

gazidogan

80+
Reaksiyon skoru
3
Bütçe
11
herkese selam daha önce de konu açmıştım sistem yükseltme için yeni sistemi topladım sistemimi yazıyorum
asus b650mk
32 gb patriot ram
ryzen 7500f
msi 1080ti
650w güç kaynağı
bilgisayar tuşuna bastıktan sonra klavyeye ve monitöre güç gelmiyor 5 dk sonra geliyor biosu güncelledim pini çıkarttım bekledim yine olmuyor w10 kurup w11e yükselttim bundan dolayı olabilir mi biosda hızlı açılma seçeneği aktif halde parçalarda sorun olabilir mi

Temiz kurulum yapsanız daha iyi olurdu. Ama anladığım kadarıyla sorun işletim sisteminden bağımsız.

kasa çalışıyor klavyeye ve monitöre ışık vs gelmiyor çok geç geliyo neyde hata olup olmadığını nerden anlayabilirim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

güç kaynağından olabilirmi

kasa çalışıyor klavyeye ve monitöre ışık vs gelmiyor çok geç geliyo neyde hata olup olmadığını nerden anlayabilirim

güç kaynağından olabilirmi
@jombo
hocam tek ram le açmayı dener misiniz benimde aklıma bu geldi birde w11 usb si hazırlayıp formatta denenebilir

diskleri pcden çıkar bir de öyle dene

I/O çipi arızalandığında geç açılma gibi problemler yaşanabilir. I/O çipi, giriş-çıkış işlemlerini yöneten önemli bir bileşen olduğundan, arızalandığında bilgisayarın donanımlarıyla olan iletişimi aksayabilir. Bu da açılış sürecinin uzamasına, hatta bazen hiç başlamayabilir I/O çipi ısı kontrolu yapabilirsiniz ramlerde tozlanma felan olmadığı ve kontrol edilildiği şartlarda

@jombo
hocam tek ram le açmayı dener misiniz benimde aklıma bu geldi birde w11 usb si hazırlayıp formatta denenebilir
sistem gereksinimlerini karşılamıyor diyordu o yüzden w10 yükleyip yükselttim aklıma bir şey daha geldi 7500 f işlemci ramin mhzini desteklemiyor olabilir mi acaba öyle bir şey varmı

sistem gereksinimlerini karşılamıyor diyordu o yüzden w10 yükleyip yükselttim aklıma bir şey daha geldi 7500 f işlemci ramin mhzini desteklemiyor olabilir mi acaba öyle bir şey varmı
yok hocam onla alakası yoktasistem gereksinimlerini nasıl karşılamıyor ben a320 anakartta w11 kullanıyorum biostan tpm falan mı açmak gerekiyordu sanki öyle bir şey vardı

bilmiyorum öyle yazdı uğraşmak istemerim w 10 kurdum

https://www.incehesap.com/nova-edge-tavsiye-sistem-fiyati-76210/#tabs konuyla bağımsız bu sistemi sipariş edeceğiz iyi midir?
çok kötü hocam 50 bine ne 4060ı çok düşük olmuş 5070 alınıyor

çok kötü hocam 50 bine ne 4060ı çok düşük olmuş 5070 alınıyor
biraz zam yemişler

sınırı bi tık aşıyor ya rami 32 yapmak lazım dimi bunun arkadaşımda sadece espor oyunları oynuyor işlemci iyi olsun diye onu seçmiştik

herkese selam daha önce de konu açmıştım sistem yükseltme için yeni sistemi topladım sistemimi yazıyorum
asus b650mk
32 gb patriot ram
ryzen 7500f
msi 1080ti
650w güç kaynağı
bilgisayar tuşuna bastıktan sonra klavyeye ve monitöre güç gelmiyor 5 dk sonra geliyor biosu güncelledim pini çıkarttım bekledim yine olmuyor w10 kurup w11e yükselttim bundan dolayı olabilir mi biosda hızlı açılma seçeneği aktif halde parçalarda sorun olabilir mi
ssd ne onunla alakası var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,149
Üyeler
184,395
Son üye
suttonesa
Geri