Neler Yeni

10.5K 6500 XT'li Toplama Sistem

lorddraq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
muhammed erkenez
Bütçe
10
Merhaba arkadaşlar, bu konularda uzman değilim, Ryzen 5 5500 işlemciyi görünce uzun zamandır PC almak isteyen arkadaşa bir tavsiye sistem yapmak istedim, her türlü eleştiriye açık bir sistem, şunu diyebilirsiniz : "Aynı paraya şu parça var, daha iyi" ya da "bu parça bu sisteme uyumlu olmaz" gibi eleştiriler, gördüğüm en uygun ekran kartı buydu çok araştırmadım, azıcık Youtube'dan performansına baktım GTX 1660'a yakın performansı var gibiydi, ben de bu ekran kartını kullandığım için yeterli olur diye düşündüm. Parçaların linkini atıyorum tek tek isimlerini yazmayacağım:

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Kasa kötü yerine bunu al
HDD yerine 500GB ssd al sonradan upgrade yap
Ekran kartı 50tl daha ucuz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yine de hazır sistem beklemen daha mantıklı olur

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Merhaba arkadaşlar, bu konularda uzman değilim, Ryzen 5 5500 işlemciyi görünce uzun zamandır PC almak isteyen arkadaşa bir tavsiye sistem yapmak istedim, her türlü eleştiriye açık bir sistem, şunu diyebilirsiniz : "Aynı paraya şu parça var, daha iyi" ya da "bu parça bu sisteme uyumlu olmaz" gibi eleştiriler, gördüğüm en uygun ekran kartı buydu çok araştırmadım, azıcık Youtube'dan performansına baktım GTX 1660'a yakın performansı var gibiydi, ben de bu ekran kartını kullandığım için yeterli olur diye düşündüm. Parçaların linkini atıyorum tek tek isimlerini yazmayacağım:
B550 kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim Ekran kartı performansı artıyor baya.
Ayrıca 8 GB RAM yetersiz.

lil musty

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Ryzen 5 5500 almanın bir artısı olmayacağını belirteyim. Yani o kafayla bakan arkadaş varsa bakmasın. -Ek bilgi olarak-

Şuna bakıp anlayabilirsin:

En İyi Cevap
3
Kasa kötü yerine bunu al
HDD yerine 500GB ssd al sonradan upgrade yap
Ekran kartı 50tl daha ucuz

Yine de hazır sistem beklemen daha mantıklı olur
50tl için teknobiyotiğe bulaşmayın

lorddraq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
muhammed erkenez
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ryzen 5 5500 almanın bir artısı olmayacağını belirteyim. Yani o kafayla bakan arkadaş varsa bakmasın. -Ek bilgi olarak-

Şuna bakıp anlayabilirsin:
Evet biliyorum ön bellek konusunda düşük biraz ama 5600 ile aralarında 800-900 TL fark var, kullandığım ekran kartı zaten üst düzey olmayacak hiçbir zaman, her yıl ekran kartı değiştiren insanlar değiliz, ben 1600 AF kullanıyorum, benim işlemcimden iyi en azından ben bu kafadayım adama tavsiye veriyorsam kendiminkini baz alıyorum :) Intel'de benzer performans ve yakın fiyat alternatifi varsa onu da belirtebilirsiniz. Anakart maliyetini de göz önünde bulundurarak bir tavsiye verebilirsiniz

Uygunu varsa söyle yani ben bu sistemi alacağım demedim zaten alelade yaptım, daha uygunu varsa söyle faydalanalım

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin
Buna para harcayana kadar indirmlerde RTX 3050 - 10105F sistem toplayın oyunlarda daha yüksek performanslı bir sisteminiz olmuş olur.

lorddraq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
muhammed erkenez

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin
Yorumun için teşekkürler, faydalı bir yorum, hiç alışveriş yapmadım, 50 TL için bulaşmam bu yorumdan sonra :)

10105F daha iyi bir işlemci mi?
Değil. Ancak ekran kartı değişimi olmayacak ise ekran kartını düşük tutacağına yüksek alıp, işlemciyi idare eder bir model alınabilir. Demek istedim. 👍

lorddraq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
muhammed erkenez
Değil. Ancak ekran kartı değişimi olmayacak ise ekran kartını düşük tutacağına yüksek alıp, işlemciyi idare eder bir model alınabilir. Demek istedim. 👍
Söylediğiniz işlemci ve anakartın toplamı 2,5 K civarı benim söylediğim işlemci + anakart 3200 TL, şimdi söylediğiniz ekran kartı benim söylediğimden 1000 TL daha pahalı olsaydı tamamdı ama arada 2,5-3K fark var. Fazladan 2K para vermemi öneriyorsunuz. Herkese saygımız var. Ben başta söylemek istediğimi belirttim diye düşündüm "Aynı paraya şu parça var, daha iyi", burda fiyatı göz önüne alarak tavsiye istiyorum yoksa bu sistemin iyi bir sistem olduğu iddiasında değilim.

• İnanılmaz
Reaksiyonlar: f0ze
Top Bottom