Geçen sene olsa sürüsüne araba sayardik. Modelli birşeye de binerdim aslında. Bugün o paralara maalesef konserve sacı inceliğinde 1.5 symboller var ufacık araba örneğin. Ben geçen yıl 68.000₺ o da pazarlık ile 2004 model Peugeot 307 SW aldım. 24 yaşındayım 6 kişi aileyiz diye stationci olduk
Yakıtı uzun yolda zır dolu haldede oldukça iyi. Şehir içi atmosferik motor diye biraz yakıyor lakin kuş grubu gibi araçlara göre katkat kaliteli, gidişi de gayet iyi. İç mekanı yıllara meydan okuyor. Malzeme kalitesi Fransız elbet ama güzel arabadır. Tek kapıları yada 4 kapı Hatchback modelleri genç adama gidermi? Bence evet ama tek kapısına hiçbir arabanın yönelme bence. Elfreni çekilmemiş, kesiciye girmemiş araba bulamayabilirsin. 307lerde standart 6 airbag, ABS, yol bilgisayarı, 4 cam otomatiği, kliması ve kumandadan 4 cami kapatması en boş paketinde dahi var. 2005 model ve altı XR paket, 2005 ve üstü için Premium paketler iyidir. İlk sahiplerinin opsiyonuna göre beyaz kadranlı, sunrooflu, hız sabitleme, park sensörü, yağmur sensörü, far sensörü oluyor dolu paketlerde. Dizelinde ve benzinde 1.4 tercih etmemeni tavsiye ederim. Peugeot 306 idi ilk arabamda ondan cidden çektim. Sanayiyi öğretti o bana ama o ilk arabamdi ve halk tabiri vardır ya " *** arabası" derler. Bizde cahilliğimizd yenik düştük 18 yaşında aldık öyle bir tane baya uğraştık babamla onu adam edene kadar. Şimdiki aldığımız 307 geçen sene alırken baya endişeli idim ama aracın sahibi mütevazı ve arabasına titreyen babamla yaşıt bir adamdı. Yağını suyunu kontrol ederim. 10.000 olmadan bakımını yapar binerim öyle bir araba Maaşallah çok memnunum. Milletin dediği kadar kötü arabalar değiller. Bakımsız her araba kötüdür unutma ama dikkatli ol dediğim gibi. Ford alacaksanda keseyi biraz daha açman lazım gibi.
Şimdiden hayırlı olsun hakkında İnşallah aracın.