100 BİN TL SİSTEM ÖNERİSİ

Deilan

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
100000
Yaklaşık 20 yıllık bir dizüstü bilgisayar kullanıcısı olarak ilk defa masaüstü bilgisayar almaya karar verdim ve tahmin edeceğiniz üzere bu konuda cahilim. Yaklaşık 1 aydır konu ile alakalı videolar izliyorum, forumları takip ediyorum fakat hiç de kolay bir iş değilmiş bu.

Yakın bir arkadaşım kendi kullandığı sistemi yenileyeceği için istediğim parçaları bana verecek. Eğer işime yarar parça varsa maliyetimi düşürmek için bir kaç parça alabilirim.

Anakart: ASUS ROG STRIX B550-E GAMING
İşlemci: Ryzen 5 3600x
Ekran Kartı: Sapphire Nitro+ RX 5700 XT SE (içini açıp temizleyeceğim derken içinden geçmiş, oyun oynarken 100 dereceyi görüyorum diyor)
Ram: GSKILL F4-3600C16D-16GTZNC (2x8GB)
Güç Kaynağı: XPG CORE REACTOR 750W 80+ Gold Full Modüler 120mm Fanlı PSU
SSD1: XPG Gammix S50 Lite AGAMMIXS50L-1T-C 1TB 3900/3200MB/s NVMe PCIe M.2 SSD Disk
SSD2: Samsung PM981a 512GB 22x80mm PCIe Gen 3 X4 M.2 NVMe 1.3 SSD
İşlemci Soğutucu 1: NOCTUA NH-U12S SE-AM4 AM4, 1ad NF-F12 PWM FAN, NT-H1 termal İşlemci soğutucusu (ilk bunu almış, sonra alttakine geçmiş)
İşlemci Soğutucu 2: MasterLiquid ML240L V2 RGB
Kasa: Dark Guardian

Öncelikle RGB takıntım yok. Öyle ki kasa üzerindeki güç düğmesinin ışığı bile yanmasa olur, çok umurumda değil. O yüzden aklımdaki kasa bu:
Fractal Design North XL
içinin gözükmesine gerek olmadığı için yan tarafı mesh olanı tercih ediyorum, en azından daha serin çalışır.
10.900,00 TL

Forumda takip edebildiğim kadarıyla şu sonunda x3d yazan işlemciler pek popüler.
Burada abartıya kaçıp şunu seçtim Ryzen 9 9950X3D - 30.000,00 TL
Ama muhtemelen daha uygun bir şeye döneceğim.

Ekran kartı olarak Sapphire Nitro+'dan çok memnunmuş (içine etmeden önce), o yüzden ben de aynı yoldan gideyim dedim. Nitro+ RX 9070 XT - 35.000,00 TL

Mevcut SSD'ler bana yetiyor, gerekirse ileride arttırırım.

Sıvı soğutmanın da yeteceğini düşünüyorum. Hatta kullanmadığı hava soğutmanın fanını kasa içinde bir yerde değerlendiririm. En azından Noctua'nın kallavi bir fan markası olduğunu öğrenmiş oldum.

Fakat anakart konusunda hiç bir fikir oluşmadı bende. PCI, yonga, chipset falan bir şeyler deniliyor ama bana geçmedi hiçbiri.

Çok uzattım, özetle:
Kasa: Fractal Design North XL - 11.000,00 TL
Anakart: Önerilere açığım - ??? TL
İşlemci: Ryzen 9 9950X3D - 30.000,00 TL
İşlemci Soğutucu: MasterLiquid ML240L V2 RGB - bedava
Ekran Kartı: Nitro+ RX 9070 XT - 35.000,00 TL (daha iyisi varsa önerilere açığım)
Ram: GSKILL F4-3600C16D-16GTZNC (2x8GB) - bedava (değişmesi gerekiyorsa önerilere açığım)
SSD: 2 adet m2 - bedava
Güç Kaynağı: XPG CORE REACTOR 750W 80+ Gold Full Modüler 120mm Fanlı PSU - bedava (değişmesi gerekiyorsa önerilere açığım)
Monitör: Kendi monitörüm - AOC 27" CQ27G2U QHD

En azından 5 yıl boyunca parça değiştirmeden beni götürecek, günlük kullanım için uygun, hikayeli oyunları da zevk alarak oynatacak bir sistem kurma derdindeyim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Kardeşim senin istediğin sistem farklı parçalar farklı anakart değiştirmen gerek
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Komple sistemi am5 çekeceksin arkadaşın sistemi am4 ddr4

Kardeşim senin istediğin sistem farklı parçalar farklı anakart değiştirmen gerek
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Komple sistemi am5 çekeceksin arkadaşın sistemi am4 ddr4
Peki bir anakart tavsiye rica etsem sizden? En azından onu referans alıp araştırmalara devam edebilirim.

Bir de güç kaynağı ve sıvı soğutmayı değiştirmeme gerek var mı?

Kardeşim sen bana ne tür bir sistem istedigini ne amaçla kullanacağıni ve bütçeni söyle ona göre tüm sistemini söyleyim

Kardeşim sen bana ne tür bir sistem istedigini ne amaçla kullanacağıni ve bütçeni söyle ona göre tüm sistemini söyleyim
Konunun en altında belirtmiştim hocam. Daha çok günlük kullanım için gerekli oluyor, oyun tercihim daha çok hikayeli oyunlar. Bundan 5 yıl sonra çıkacak bir oyunu alırken acaba bilgisayarım kaldırır mı diye düşünmek istemiyorum kısacası.

Konunun en altında belirtmiştim hocam. Daha çok günlük kullanım için gerekli oluyor, oyun tercihim daha çok hikayeli oyunlar. Bundan 5 yıl sonra çıkacak bir oyunu alırken acaba bilgisayarım kaldırır mı diye düşünmek istemiyorum kısacası.

100k bütçe ile güzel bir 5080 toplanır

• Hahaha
Reaksiyonlar: Utkw
Yaklaşık 20 yıllık bir dizüstü bilgisayar kullanıcısı olarak ilk defa masaüstü bilgisayar almaya karar verdim ve tahmin edeceğiniz üzere bu konuda cahilim. Yaklaşık 1 aydır konu ile alakalı videolar izliyorum, forumları takip ediyorum fakat hiç de kolay bir iş değilmiş bu.

Yakın bir arkadaşım kendi kullandığı sistemi yenileyeceği için istediğim parçaları bana verecek. Eğer işime yarar parça varsa maliyetimi düşürmek için bir kaç parça alabilirim.

Anakart: ASUS ROG STRIX B550-E GAMING
İşlemci: Ryzen 5 3600x
Ekran Kartı: Sapphire Nitro+ RX 5700 XT SE (içini açıp temizleyeceğim derken içinden geçmiş, oyun oynarken 100 dereceyi görüyorum diyor)
Ram: GSKILL F4-3600C16D-16GTZNC (2x8GB)
Güç Kaynağı: XPG CORE REACTOR 750W 80+ Gold Full Modüler 120mm Fanlı PSU
SSD1: XPG Gammix S50 Lite AGAMMIXS50L-1T-C 1TB 3900/3200MB/s NVMe PCIe M.2 SSD Disk
SSD2: Samsung PM981a 512GB 22x80mm PCIe Gen 3 X4 M.2 NVMe 1.3 SSD
İşlemci Soğutucu 1: NOCTUA NH-U12S SE-AM4 AM4, 1ad NF-F12 PWM FAN, NT-H1 termal İşlemci soğutucusu (ilk bunu almış, sonra alttakine geçmiş)
İşlemci Soğutucu 2: MasterLiquid ML240L V2 RGB
Kasa: Dark Guardian

Öncelikle RGB takıntım yok. Öyle ki kasa üzerindeki güç düğmesinin ışığı bile yanmasa olur, çok umurumda değil. O yüzden aklımdaki kasa bu:
Fractal Design North XL
içinin gözükmesine gerek olmadığı için yan tarafı mesh olanı tercih ediyorum, en azından daha serin çalışır.
10.900,00 TL

Forumda takip edebildiğim kadarıyla şu sonunda x3d yazan işlemciler pek popüler.
Burada abartıya kaçıp şunu seçtim Ryzen 9 9950X3D - 30.000,00 TL
Ama muhtemelen daha uygun bir şeye döneceğim.

Ekran kartı olarak Sapphire Nitro+'dan çok memnunmuş (içine etmeden önce), o yüzden ben de aynı yoldan gideyim dedim. Nitro+ RX 9070 XT - 35.000,00 TL

Mevcut SSD'ler bana yetiyor, gerekirse ileride arttırırım.

Sıvı soğutmanın da yeteceğini düşünüyorum. Hatta kullanmadığı hava soğutmanın fanını kasa içinde bir yerde değerlendiririm. En azından Noctua'nın kallavi bir fan markası olduğunu öğrenmiş oldum.

Fakat anakart konusunda hiç bir fikir oluşmadı bende. PCI, yonga, chipset falan bir şeyler deniliyor ama bana geçmedi hiçbiri.

Çok uzattım, özetle:
Kasa: Fractal Design North XL - 11.000,00 TL
Anakart: Önerilere açığım - ??? TL
İşlemci: Ryzen 9 9950X3D - 30.000,00 TL
İşlemci Soğutucu: MasterLiquid ML240L V2 RGB - bedava
Ekran Kartı: Nitro+ RX 9070 XT - 35.000,00 TL (daha iyisi varsa önerilere açığım)
Ram: GSKILL F4-3600C16D-16GTZNC (2x8GB) - bedava (değişmesi gerekiyorsa önerilere açığım)
SSD: 2 adet m2 - bedava
Güç Kaynağı: XPG CORE REACTOR 750W 80+ Gold Full Modüler 120mm Fanlı PSU - bedava (değişmesi gerekiyorsa önerilere açığım)
Monitör: Kendi monitörüm - AOC 27" CQ27G2U QHD

En azından 5 yıl boyunca parça değiştirmeden beni götürecek, günlük kullanım için uygun, hikayeli oyunları da zevk alarak oynatacak bir sistem kurma derdindeyim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
hocam şöyle bir sıstem yaptım
anakart- MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI AM5 DDR5 8400MHZ
psu- Rampage P850 850W 80+ GOLD
ssd- Kioxia Exceria PRO 2tb
ram- parıot 2x16 6000mhz cl30
kasa-NZXT H6 Flow Black
ekran kartı olarak hocam ıkı secenek var hangısı gorsel olarak hosunuza gıderse RX 9070 XT Red Devil ve nıtro plus rx 9070xt burada aralarında sadece cok ufak sogutma farkı ıle nıtro plus onde ama ben olsam red devıl tercıh ederım cunku aralarındakı sogutma farkı yüzde bir bile degıldır
işlemcı ryzen 9 9950x3d
sogutucu arkadasınızdakını kullanabılrısınız gayet yeterlı olur

hocam eklemek ısterımkı psu hakkında cok bılgım yok ona dıger arkadaslara danısırsanız ıyı olur onlarda bu sıstemı yorumlar yada daha ıyı bısı yaparlar belkı yardımcı olurlar bana o kasaya 11k baymak cok mantıksız geldı attıgım kasa cok sık ve serın bir kasa hocam birde bilgi sahabı olmadıgım yer kasadan fan gelıp gelmemesı bıryer gelıyor bır yer gelmıyor dıyor ona gore ek fan almalısınız gelmıyorsa onuda arkadaslara sorun

kasa bu hali ile 105000 10000 yapmak ıstersenız ankarttan düşebilir yada 1 tb ssd kullanarak düşürebılırsınız ama bence almısken saglam alıp 5000 fazla cıkın (düzenleme: hocam galıba 105000den assagı gelıyor bır bakarsanız emın olamadım )

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,640
Üyeler
183,150
Son üye
Üzeyir12
Geri