100 Hz monitörde 60 FPS alırsam kasma hissiyatı olur mu?

Enivici Vokke

80+ Gold
Reaksiyon skoru
3,369
Arkadaşlar şu an 60 Hz monitör kullanıyorum ve atıyorum 60 FPS Cyberpunk oynuyorum. Kasma hissiyatı olmuyor.
Peki 100 Hz monitörde 60 FPS Cyberpunk oynarsam rahatsız eder mi? Hz, FPS ile aynı veya daha yüksek olmadığından herhangi bir dezavantaj oluşur mu?
Alacağım monitörde DP olmadığından ve Nvidia kullandığımdan FreeSync kullanamayacağım, bu yüzden bu ayarı aktifleştirmemi önermeyin.

Arkadaşlar şu an 60 Hz monitör kullanıyorum ve atıyorum 60 FPS Cyberpunk oynuyorum. Kasma hissiyatı olmuyor.
Peki 100 Hz monitörde 60 FPS Cyberpunk oynarsam rahatsız eder mi? Hz, FPS ile aynı veya daha yüksek olmadığından herhangi bir dezavantaj oluşur mu?
Alacağım monitörde DP olmadığından ve Nvidia kullandığımdan FreeSync kullanamayacağım, bu yüzden bu ayarı aktifleştirmemi önermeyin.
Olmaz. Gözünüz alışık değilse de zamanla normal halinde gibi kullanırsınız. Bunun tek dezavantajı fpsten tam verim alamamanız sadece. Misal 100hz'lik bir monitörün olsaydı eğer performansı tam alırdın bu kadar.

olmaz zaten hz ne kadarsa o kadarını görürsün max. 60 geçebilecek sisteme sahipsen atıyorum 75 fpsten o kadar görürsün.
Olmaz. Gözünüz alışık değilse de zamanla normal halinde gibi kullanırsınız. Bunun tek dezavantajı fpsten tam verim alamamanız sadece. Misal 100hz'lik bir monitörün olsaydı eğer performansı tam alırdın bu kadar.
60 Hz monitörde 60 FPS almak ile, 100 Hz monitörde 60 FPS almak arasında hiçbir fark yok mudur yani hocalarım?

Freesync veya G sync desteği olursa hiçbir sorun olmaz.
Çünkü monitör ne FPS alırsan onu verir :)

Freesync veya G sync desteği olursa hiçbir sorun olmaz.
Çünkü monitör ne FPS alırsan onu verir :)
İkisi de yok mesajımda da yazdığım üzere. Sebebi ise monitörde DP portu yok, ekran kartım 1660 Ti.
Bu 2'si olmadan herhangi bir dezavantaj olur mu?

İkisi de yok mesajımda da yazdığım üzere. Sebebi ise monitörde DP portu yok, ekran kartım 1660 Ti.
Bu 2'si olmadan herhangi bir dezavantaj olur mu?
Görüntüde yırtılma olabilir. Harici sorun olmaz.
Mümkünse displayport olan bir monitöre yönelin.

Görüntüde yırtılma olabilir. Harici sorun olmaz.
Mümkünse displayport olan bir monitöre yönelin.
DP olup da 27 inç monitörler 4.5k dan başlıyor +100 Hz... Cidden bir port yüzünden 1-1.5k para koyuyor. Dönüştürücü de işe yaramaz heralde

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,161,961
Üyeler
184,543
Son üye
Almancı36
Geri