Neler Yeni

100 mpbs internetten 2.4G ile 100 mbps hız almak mümkün müdür?

XooXen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
439
İsim
Mert Gündüz
Arkadaşlar evde kullandığım paket 100mbps Turkcell Superonline.5G ile 100 mbps hız alırken 2.4G ile modemin dibine girsem bile Max 50yi görüyorum.Bunu çözmenin bir yolu var mıdır?Müşteri hizmetlerini aradık bu durumda yardımcı olamazlarmış.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Mümkün sanırsam. Ama nasıldır bilemiyorum. Modem kalitesi ile alakalı bir şey "bence". Keenetic Omni DSL ile internet paketinin %90'ını alanlar vardır illa.

frudotz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
H. Arda Karabacak
İlgilendiği Kategoriler
İnternet
Discord
frudotz
Arkadaşlar evde kullandığım paket 100mbps Turkcell Superonline.5G ile 100 mbps hız alırken 2.4G ile modemin dibine girsem bile Max 50yi görüyorum.Bunu çözmenin bir yolu var mıdır?Müşteri hizmetlerini aradık bu durumda yardımcı olamazlarmış.
Xiaomi Mi Router 4A Gigabit Edition alırsanız Çin firmware veya OpenWRT kurarak sinyal gücünü arttırabilirsiniz.
Ben bu şekilde kullanıyorum 2 oda öteden 2.4 GHz ile 70-80 Mbps civarı geliyor.

XooXen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
439
İsim
Mert Gündüz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Xiaomi Mi Router 4A Gigabit Edition alırsanız Çin firmware veya OpenWRT kurarak sinyal gücünü arttırabilirsiniz.
Ben bu şekilde kullanıyorum 2 oda öteden 2.4 GHz ile 70-80 Mbps civarı geliyor.
Çin firmware ve OpenWRT nedir?

Ashkwer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Hayrunnisa
Altyapınız yetersiz olabilir.

etnetalw

80+ Bronze
B
Ben 2.4ghz ile 91 download rahat görüyorum. 100mbps fiber tarife. Ama kanal ayarı ve mhz ile 100+ alıyorum.
2.4ghz düşük hız verme sebebi herkeste 2.4ghz ve kanal yoğunluğu ve test edilen cihaz ve modemin eski teknoloji olmasıdır.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,418
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Mümkün sanırsam. Ama nasıldır bilemiyorum. Modem kalitesi ile alakalı bir şey "bence". Keenetic Omni DSL ile internet paketinin %90'ını alanlar vardır illa.
olmuyor diye biliyorum hocam 2.4 ghz 50 veriyo bendede 5 ghzye geçtiğimde köküne kadar alabiliyorum

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,318
İsim
Semih Boran
Mümkün. Ben alıyordum AR9285 Wi-Fi kartı ile. 40 MHz'e ayarlamanız gerekiyor yoksa 20 ile 75 alınıyor en fazla.

frudotz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
H. Arda Karabacak
İlgilendiği Kategoriler
İnternet
Discord
frudotz
Çin firmware ve OpenWRT nedir?
Bilgisayarlarda olduğu gibi modemlerin de işletim sistemleri olduğundan.
Stok yazılımın Çin versiyonunu veya direkt OpenWRT kurarsanız Wifi anten gücünü arttırabiliyorsunuz.
Xiaomi'nin routerında kullandığı MiWifi yazılımı da OpenWRT tabanlıdır ancak özellikleri kısıtlıdır.

OpenWRT, Linux tabanlı ağ cihazlarına yönelik bir işletim sistemidir.
Xiaomi ve Keenetic gibi firmalar da kendi yazılımlarında bu işletim sistemini baz almaktadırlar.
Kullanımı görece alıştığımız modem arayüzlerinden biraz zor olsa da sağladığı detaylı ayar imkanıyla cihazdan tam verim almamıza ön ayak oluyor.

XooXen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
439
İsim
Mert Gündüz
Mümkün. Ben alıyordum AR9285 Wi-Fi kartı ile. 40 MHz'e ayarlamanız gerekiyor yoksa 20 ile 75 alınıyor en fazla.
MHz ayarını nasıl yapıyoruz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bilgisayarlarda olduğu gibi modemlerin de işletim sistemleri olduğundan.
Stok yazılımın Çin versiyonunu veya direkt OpenWRT kurarsanız Wifi anten gücünü arttırabiliyorsunuz.
Xiaomi'nin routerında kullandığı MiWifi yazılımı da OpenWRT tabanlıdır ancak özellikleri kısıtlıdır.

OpenWRT, Linux tabanlı ağ cihazlarına yönelik bir işletim sistemidir.
Xiaomi ve Keenetic gibi firmalar da kendi yazılımlarında bu işletim sistemini baz almaktadırlar.
Kullanımı görece alıştığımız modem arayüzlerinden biraz zor olsa da sağladığı detaylı ayar imkanıyla cihazdan tam verim almamıza ön ayak oluyor.
Teşekkür ederim kuracak olursam(büyük ihtimalle kuracagim) tekrar yazarım iyi forumlar.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,318
İsim
Semih Boran
MHz ayarını nasıl yapıyoruz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Teşekkür ederim kuracak olursam(büyük ihtimalle kuracagim) tekrar yazarım iyi forumlar.
Modem ya da router kullanıyorsanız, ayarlarına girip, 2.4 GHz bandını 40 MHz'ye ayarlamanız gerekiyor.

Top Bottom