İbrahim Özel
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 13
Doğru hocam VA siyahı daha iyi veriyor ama IPS'te biraz griye kaçıyor ama IPS daha canlı renk verir. Çok takıntılı değilseniz VA da alabilirsiniz ben VA panel kullanıyorum memnunum ama sağdan, soldan, aşağıdan, yukarıdan bakınca siyahlaşıyor. Takıntılı değilsen ucuz olanı al. Farkları şöyle bırakıyorum;neden ips daha mantıklı olur ? avantajları dezavantajları, va ile farkı nedir az çok biliyorum, ben araştırdığımda genel kullanım için VA öneriyorlar VA da siyahlar tam siyah imiş mesela, ben herşeyi karanlık modda kullanıyorum, İPS de siyah nasıl bilmiyorum ama anlaşılabilecek kadar, rahatsız edebilecek kadar kötümü onuda bilmiyorum şahsen. Şuan kullandığım monitör lg nin 10 11 yıllık 19inç 1440x900 bir monitör, ne panel olduğuna dair en ufak bir fikrim yok.
neden tavsiye etmiyorsunuz ? hangi konudu üzdü sizi ?
aynı şekilde sizede sorayım. neden İPS ?
sadece oyun için deseydim sıralamada bir değişiklik olurmuydu yoksa her halükarda sıralama aynımı size göre ?
çok fazla oyunlara bağlı değilim ama filmde izlemiyorum gerçi, oyun oynamak, video izlemek, yayın izlemekten başka yaptığım bir şey yok düşününce. %80 oyun %20 diğer kullanım için desek VA panelmi İPS mi ?