Neler Yeni

1080p 24' 27' hangisi daha uygun ?

İbrahim Özel

80+ Silver
En İyi Cevap
13
neden ips daha mantıklı olur ? avantajları dezavantajları, va ile farkı nedir az çok biliyorum, ben araştırdığımda genel kullanım için VA öneriyorlar VA da siyahlar tam siyah imiş mesela, ben herşeyi karanlık modda kullanıyorum, İPS de siyah nasıl bilmiyorum ama anlaşılabilecek kadar, rahatsız edebilecek kadar kötümü onuda bilmiyorum şahsen. Şuan kullandığım monitör lg nin 10 11 yıllık 19inç 1440x900 bir monitör, ne panel olduğuna dair en ufak bir fikrim yok.

neden tavsiye etmiyorsunuz ? hangi konudu üzdü sizi ?

aynı şekilde sizede sorayım. neden İPS ?

sadece oyun için deseydim sıralamada bir değişiklik olurmuydu yoksa her halükarda sıralama aynımı size göre ?

çok fazla oyunlara bağlı değilim ama filmde izlemiyorum gerçi, oyun oynamak, video izlemek, yayın izlemekten başka yaptığım bir şey yok düşününce. %80 oyun %20 diğer kullanım için desek VA panelmi İPS mi ?
Doğru hocam VA siyahı daha iyi veriyor ama IPS'te biraz griye kaçıyor ama IPS daha canlı renk verir. Çok takıntılı değilseniz VA da alabilirsiniz ben VA panel kullanıyorum memnunum ama sağdan, soldan, aşağıdan, yukarıdan bakınca siyahlaşıyor. Takıntılı değilsen ucuz olanı al. Farkları şöyle bırakıyorum;
Paneller-Arası-Karşılaştırma-Tablosu.jpg

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Kaan Bereketoğlu
Doğru hocam VA siyahı daha iyi veriyor ama IPS'te biraz griye kaçıyor ama IPS daha canlı renk verir. Çok takıntılı değilseniz VA da alabilirsiniz ben VA panel kullanıyorum memnunum ama sağdan, soldan, aşağıdan, yukarıdan bakınca siyahlaşıyor. Takıntılı değilsen ucuz olanı al. Farkları şöyle bırakıyorum;
Alıntıyı görüntüle
Teşekkür ederim hocam. sizin kullandığınız monitörün marka modelini öğrenebilirmiyim ?

İbrahim Özel

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Teşekkür ederim hocam. sizin kullandığınız monitörün marka modelini öğrenebilirmiyim ?
Philips 248E9Q genel olarak memnunum. Yalnız tek sevmediğim özelliği SmartResponse diye bi özellik var açınca tepkime süresi kısalıyormuş deniyor o açıkken ekranda görüntü kayarken siyah iz bırakarak kayıyor ama o özelliği kapatırsanız siyahlık gidiyor. 75hz 4ms ben 8 ay önce 750 TL'ye aldım şimdi 1000 TL. Ben olsam üstüne 500 daha koyar 144hz 1ms monitör alırdım ama bütçe kısıtlıysa güzel monitör.

beritankorkusuz

80+ Silver
merhabalar,
Yeni bir monitör almayı düşünüyorum 1080p ama aklımda bazı sorular var. Almayı düşündüğüm monitör AOC C24G1 veya Aoc C27G1 şimdi aklımdaki sorular şunlar;
1) 1080p 27' inç monitörde pikselleşme olacağı söyleniyor, 27 inç için 2k öneriliyor, kullanan varsa pikselleşme olup olmadığını, ne kadar mesajeden kaullandığını belirtirse sevinirim.
2) Curved ekran ne kadar gerekli veya gereksiz ? Hangi çözünürlükte flat veya curved ekran iyi, avantajları ve dezavantajları neler ? Kullanan varsa curved ekranın faydasını görüyormu, alışması kolaymı vs.
3) Alacağım monitörü uzun ömür kullanmak istiyorum ve hem oyunda hem normal kullanım olacak. Full oyun odaklı olmicak yani bunun için VA panel doğru seçimmi ? İPS mi VA mı daha uygun olur.
4) Ölü piksel çıkarsa ne yapabilirim ?
5) İki monitörden birini kullanan varsa yorumlarınızı bekliyorum.
6) Bu monitörlere yakın, pivot özelliği olan 1080p 144hz 1ms monitör önerilerinizi bekliyorum.

Cevaplarınızı bekliyorum. İyi Forumlar :)
27 inch icin 1080p saçma olur ama pisellesme olmaz

Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Arda
merhabalar,
Yeni bir monitör almayı düşünüyorum 1080p ama aklımda bazı sorular var. Almayı düşündüğüm monitör AOC C24G1 veya Aoc C27G1 şimdi aklımdaki sorular şunlar;
1) 1080p 27' inç monitörde pikselleşme olacağı söyleniyor, 27 inç için 2k öneriliyor, kullanan varsa pikselleşme olup olmadığını, ne kadar mesajeden kaullandığını belirtirse sevinirim.
2) Curved ekran ne kadar gerekli veya gereksiz ? Hangi çözünürlükte flat veya curved ekran iyi, avantajları ve dezavantajları neler ? Kullanan varsa curved ekranın faydasını görüyormu, alışması kolaymı vs.
3) Alacağım monitörü uzun ömür kullanmak istiyorum ve hem oyunda hem normal kullanım olacak. Full oyun odaklı olmicak yani bunun için VA panel doğru seçimmi ? İPS mi VA mı daha uygun olur.
4) Ölü piksel çıkarsa ne yapabilirim ?
5) İki monitörden birini kullanan varsa yorumlarınızı bekliyorum.
6) Bu monitörlere yakın, pivot özelliği olan 1080p 144hz 1ms monitör önerilerinizi bekliyorum.

Cevaplarınızı bekliyorum. İyi Forumlar :)
27 inc 1080p'de net pikselleşme var. Bu sebeple 27g2u'yu iade ettim. 1080p için 24 inc fiziki bir sınır bence.

Son düzenleme:

İbrahim Özel

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Şunuda ekliyim kenarlarında çerçeve yok ama 1 cm de siyah orda görüntü yok. Kenarları ince olması güzel. Yansıtmayı filtreleme özelliği var benim odamın camı arkamda olmasına rağmen başarılı bir şekilde yansımayı engelliyor. Alt kısmındaki çerçeve aşırı çabuk çiziliyor alacaksanız altındaki etiketleri sökmeyin. Mavi ışık filtreside var 4 kademe olarak. Gece gözlerinizi yormuyor. Çok güzel özellik.

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Kaan Bereketoğlu
Bütün bu konuşmalar üzerine 24 inçde karar kıldım şuan için. ama İPS mi VA mı ondan halen emin değilim. aralarında aşırı bi fark göremedim renk dışında, birde AOC dan memnun olmayan arkadaşlar neden memnun olmadığını yazsa belki biraz daha birşeyler değişir kafamda. Az önce bir kaç video izledim VA vs İPS panel. bir izlediğim videoda VA panelin renkleri daha doygun daha canlı idi bir videoda ise İPS panel çok daha idi, hepsinin markası farklıydı, marka modelde etkiliyor demekki panel ne olursa olsun. şimdi ozaman soruyu değiştiriyorum. Sizden 1080p 144hz 1ms pivot özelliğine sahip curved olmayan bir monitör önerisi istiyorum.

Tekrardan ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,375
Üyeler
168,775
Son üye
emirozturkk
Top Bottom