Neler Yeni

Yardım 13 Pro max vs 12 Mini

emrreii

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Emre İnci
Arkadaşlar öncelikle para konusunda çok şükür ikisine de gücüm yetiyor amma ve lakin biraz araştırdığımda gördüğüm, majör farklılıklar olmamasına rağmen majjjörrr bir fiyat farkı var. Bir yandan almışken iyisini alayım diyorum bir yandan birazcık iyisini alacağıma hatrı sayılır bir meblağ cebimde mi kalsın acaba diyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Belki dışardan yanlış değerlendirmelerim vardır bilemiyorum doğrusu. Tecrübesi olanlar aydınlatabilir mi?
Kullanım amaçlarım arasında büyük yazılım, mühendislik vs öne çıkan bir durumum yok aşırı oyun oynayan birisi de değilim dümdüz kullanıcıyım.
Not: Şuan yurtdışındayım bu iki modeli de Dubai’den alabilirim. 12 minide karar kılarsam duruma göre Türkiye’ye döndüğümde de alabilirim.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
12 Mini alınmaz ama düz 12 düşünülebilir

lil musty

80+ Silver
En İyi Cevap
9
13 Pro Max kadar yüksek bir şey yerine 13 Mini / 13 / 13 Pro veya 12 Pro da tercih edebilirsin.

12 Mini bütçen düşük değilse pek önermem.

Edit : Türkiye fiyatlarına göre konuşmak gerekirse iP 13, iP 12 Pro'dan 3000-4000₺ daha ucuz. Yani düz 13'te almayı düşünebilirsin. Eğer daha düşüğe işimi görecek bir şey arıyorum dersen 13 Mini'ye kadar düşebilirsin. Yine Türkiye fiyatlarına göre düz 13'ten 3.000₺ daha ucuz.

emrreii

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Emre İnci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
12 Mini alınmaz ama düz 12 düşünülebilir
12’ye çıkınca şu nefsime hakim olamayıp almışken pro alayım diyorum e sonra bakıyorum arada 500-1.000 aed oynuyor mesela, e diyorum 13 pro alayım. Böyle bir döngüye giriyorum tabii bu modelleri tamamıyla araştırıp değerlendirmediğimden kaynaklı bir bilinçsizlikle.

şahin doğan

80+ Platinum
13 pro max ile 12 mini arasında kalacağına 13 mini arasında kalsan daha iyiydi 13 mini 12 miniye göre daha mantıklı

emrreii

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Emre İnci
13 Pro Max kadar yüksek bir şey yerine 13 / 13 Pro veya 12 Pro da tercih edebilirsin.

12 Mini bütçen düşük değilse pek önermem.
Açıkçası ilk başta niyetim 13 pro idi. Fakat dediğim gibi burada bu modeller arasında 500-1.000 aed gibi bir fiyat oynayınca a diyorum max alayım bataryası şu olsun bu olsun vs vs. Ama bu akşam aklıma dank etti 12 mini ile 13 pro skalasında bu kadar az donanım farkı varken en karlı hangisinden çıkarım diye düşünmeye başladım

lil musty

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Açıkçası ilk başta niyetim 13 pro idi. Fakat dediğim gibi burada bu modeller arasında 500-1.000 aed gibi bir fiyat oynayınca a diyorum max alayım bataryası şu olsun bu olsun vs vs. Ama bu akşam aklıma dank etti 12 mini ile 13 pro skalasında bu kadar az donanım farkı varken en karlı hangisinden çıkarım diye düşünmeye başladım
12 Mini yerine 13 Mini'ye de bakabilirsiniz. Çünkü bu bütçede ve seçenekler arasında 12 Mini düşük kalıyor. Eğer bütçem 13 Pro Max'i alacak kadar olsaydı ve sizin gibi çok aşmasın deseydim, 13 Mini veya 13 alırdım.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,013
İsim
Oğuz Oğuz
Arkadaşlar öncelikle para konusunda çok şükür ikisine de gücüm yetiyor amma ve lakin biraz araştırdığımda gördüğüm, majör farklılıklar olmamasına rağmen majjjörrr bir fiyat farkı var. Bir yandan almışken iyisini alayım diyorum bir yandan birazcık iyisini alacağıma hatrı sayılır bir meblağ cebimde mi kalsın acaba diyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Belki dışardan yanlış değerlendirmelerim vardır bilemiyorum doğrusu. Tecrübesi olanlar aydınlatabilir mi?
Kullanım amaçlarım arasında büyük yazılım, mühendislik vs öne çıkan bir durumum yok aşırı oyun oynayan birisi de değilim dümdüz kullanıcıyım.
Not: Şuan yurtdışındayım bu iki modeli de Dubai’den alabilirim. 12 minide karar kılarsam duruma göre Türkiye’ye döndüğümde de alabilirim.
Bende 12 var yurtdışından alınma. Memnunum.

emrreii

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Emre İnci
12 Mini yerine 13 Mini'ye de bakabilirsiniz. Çünkü bu bütçede ve seçenekler arasında 12 Mini düşük kalıyor. Eğer bütçem 13 Pro Max'i alacak kadar olsaydı ve sizin gibi çok aşmasın deseydim, 13 Mini veya 13 alırdım.
İşte burada ben kendimce baktığım vakit 13 mini ile 12 mini arasında bir öne çıkma göremedim. Naçizane şuanda 12 mini ile 13 pro arasında -kendi kullanımım açısından- mesela macro photo özelliği dışında majör bir farka rastlayamadım.

ArdaM

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,734
İsim
Arda Memiş
Instagram
@ardamemis_
Steam
https://steamcommunity.com/id/ArdaMemis/
Twitter
ardamemis_
Discord
Arda#0014
Mini bence çok küçük. Pro Max'ler de çok büyük, 13 değil de 12 Pro Max denemiştim ve çok ağır gelmişti. 13 Pro Max 20 gram daha hafif ama bence yine de ağır. Ben olsam düz 13 veya 12 alırdım.

kyagizzz

80+ Bronze
12 pro vs alabilirsin bence.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,284
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Bence en az 13 pro alın telefona o kadar para veriyorsunuz 120hz olsun bı zahmet

rave

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,045
İsim
Ahmet Şeker
Bana göre miniler boyut olarak çok küçük. 12 pro, 13, 13 pro, 13 pro max arasından bütçenize göre seçebilirsiniz.(Yine de benim tercihim 12 pro veya 13 olur)

Top Bottom