Neler Yeni

14700k benchmark testinde 95 derece

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Arda
İ7 14700k ,MSI b760m gaming plus wifi anakartim ve MSI MAG coreliquid m360 soğutucum var Intel xtu üzerinden benchmark testi yaptığımda işlemci anında 95 dereceyi görüyor ve düşmüyor çözüm öneriniz var mı

Farex

80+ Silver
İ7 14700k ,MSI b760m gaming plus wifi anakartim ve MSI MAG coreliquid m360 soğutucum var Intel xtu üzerinden benchmark testi yaptığımda işlemci anında 95 dereceyi görüyor ve düşmüyor çözüm öneriniz var mı
Bende de i7-13700k var benimde sıvı soğutmam 360mm ve iyi bir termal macunla şuan ısıları aşırı düştü. Başta mx6 kullanıyordum ama pompout yapıyordu thermal grizzly aldım kafa rahat ısılar baya düştü.
Mesaj otomatik birleştirildi:

çok normal çünkü o bir 14700k
Yanlış bir bakış açısı. Yani kullanılan macun vs her şey değişir, bu durum ryzen işlemcilerde olsa eminim böyle bir yaklaşımın olmazdı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Arda
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bende de i7-13700k var benimde sıvı soğutmam 360mm ve iyi bir termal macunla şuan ısıları aşırı düştü. Başta mx6 kullanıyordum ama pompout yapıyordu thermal grizzly aldım kafa rahat ısılar baya düştü.

Yanlış bir bakış açısı. Yani kullanılan macun vs her şey değişir, bu durum ryzen işlemcilerde olsa eminim böyle bir yaklaşımın olmazdı.
Güçlendirme kitinin içinde thermalright tf7 macun içinde geliyor toplam 400tl gibi bir fiyatı var uygun mudur?

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4

Değerli dostum ben senin gibi varsayımlar veya bakış açılarını zorlayıp intel'i yüceltme üzerine duygu kasmıyorum ben test yapar sonucu paylaşırım, 14700K/14900K bir alev topudur! kaldı ki bunu intel de kabul etti! işlemciler çatır çatır bozuldu. Ve lehimli işlemci olan 14700K'ya TR'de tek delid işlemi yapıp sıvı metal ile mini ITX sistem toplamış adamın da az fikirlerine saygınız olsun nedir bu intel taparlığınız anlamıyorum.

Farex

80+ Silver
Güçlendirme kitinin içinde thermalright tf7 macun içinde geliyor toplam 400tl gibi bir fiyatı var uygun mudur?
O macun hakkında bir fikrim yok. Montaj kısmında düzgün yayılmaması aşırı yada eksik sürülmesi bile etkiler.

Değerli dostum biz senin gibi varsayımlar veya bakış açılarını zorlayıp intel'i yüceltme üzerine duygu kasmıyoruz biz test yapar sonucu paylaşırız 14700K/14900K bir alev topudur kaldı ki bunu intel de kabul etti işlemciler çatır çatır bozuldu. Ve TR'de lehimli işlemci olan 14700K'ya tek delid işlemi yapıp sıvı metal ile sistem toplamış adamın da az fikirlerine saygınız olsun nedir bu intel taparlığınız anlamıyorum.

Ben sorunsuz bir işlemci demedim. Sonuçta kul yapısı herkes doğuştan yetenekli tecrübeli doğmuyor montaj esnasında kullanılan termal macun olsun az yada fazla kullanılması olsun etkiler. Bunu sen iyi biliyorsundur zaten, ama bakarsın her şey sorunsuz evet dersin ki işlemciden kaynaklı yapacak bir şey yok dersin direk atlaman hata onu kastettim ki bende mesela sıkıntı yok render aldığımda sadece80-85 lere çıkıyor bir keresinde kasa fanı çalışmayınca 90 ı gördüm yani o kadar.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
O macun hakkında bir fikrim yok. Montaj kısmında düzgün yayılmaması aşırı yada eksik sürülmesi bile etkiler.

Ben sorunsuz bir işlemci demedim. Sonuçta kul yapısı herkes doğuştan yetenekli tecrübeli doğmuyor montaj esnasında kullanılan termal macun olsun az yada fazla kullanılması olsun etkiler. Bunu sen iyi biliyorsundur zaten, ama bakarsın her şey sorunsuz evet dersin ki işlemciden kaynaklı yapacak bir şey yok dersin direk atlaman hata onu kastettim ki bende mesela sıkıntı yok render aldığımda sadece80-85 lere çıkıyor bir keresinde kasa fanı çalışmayınca 90 ı gördüm yani o kadar.
Arkadaşım sen ne anlatıyorsun? senin işlemcin 13700K değil mi? ne 14700K hakkında yorum yapıyorsun? eline almadığın işlemci hakkında akıl veriyorsun kullanmış testlerini yapmış biri yorum yapınca saygısızca atlama diyorsun, ukalalığın da dozu var...

Farex

80+ Silver
Arkadaşım sen ne anlatıyorsun? senin işlemcin 13700K değil mi? ne 14700K hakkında yorum yapıyorsun? eline almadığın işlemci hakkında akıl veriyorsun kullanmış testlerini yapmış biri yorum yapınca saygısızca atlama diyorsun, ukalalığın da dozu var...
Bak hala anlamak istediğin taraftan anlıyorsun anlatamıyorum sana... Ben çok basit hali ile söyleyeceğim, senin işine aklına zekana falan filan bir şey demiyorum sadece diyorum ki düz mantık değil geniş perspektif olarak bak belki adamın kullandığı macun kötüdür montaj hatasıdır böyle düz mantık ile direk işlemci kusurlu deme demek istiyorum bakarsın kardeşim macun olarak ne kullandın ne kadar sıktın a tamam her şey normal maalesef diyip o sözünü ekleyebilirdin bunu anlatmaya çalışıyorum. Tamamı ile senin yaptığın olay şu birşeyi yaparsın istenmediğin durumdan dolayı sorunla karşılaşırsın sonra birisi sana çıkıp işte atıyorum klasik ali yine yapamamış sorunla baş başa falan ama o adamın sorunu ne yada nasıl niçin karşılaştı baktın mı hayır. Yani işine de karışmıyorum sen benden daha tecrübeli bilgilisindir ama sen konuyu çok farklı yerlere çektin bu kitabı okumadan özeti kapağından çıkarmak gibi oluyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Muhammet
14700kf rog b760 f kullanıcısıyım bios uptade sonrası performans testlerinde tam yükte verilen voltaj düştüğü için sıcaklık değerleri düşmüştü. %100 yükte 80-85 derece civarı çalışıyor benim işlemci mx 4 macun ve arctic 2 420 mm var gerçi. Bios uptade deneyebilirsin belki faydası olur gerçi ne kadar güç çekerse o kadar ısınıyor occt voltaj testi yaparken verdim 330 wattı gene 100 dereceyi buluyordu. Dedikleri gibi 14700k çünkü ısınıyor

Farex

80+ Silver
Hayır yani birde anlamadığım şu sana ben nerede atlama demişim? Normal yanlış bir bakış açısı dedim?

14700kf rog b760 f kullanıcısıyım bios uptade sonrası performans testlerinde tam yükte verilen voltaj düştüğü için sıcaklık değerleri düşmüştü. %100 yükte 80-85 derece civarı çalışıyor benim işlemci mx 4 macun ve arctic 2 420 mm var gerçi. Bios uptade deneyebilirsin belki faydası olur gerçi ne kadar güç çekerse o kadar ısınıyor occt voltaj testi yaparken verdim 330 wattı gene 100 dereceyi buluyordu. Dedikleri gibi 14700k çünkü ısınıyor
mx-4 ve mx-6 kullanma pompout oluyor zaten daha düzgün macunla ısılar düşer ama yine sorun ortadan kalkar mı bilemem.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Arda
Bios güncel son çarem ya kit ya da undervolt bunlarda olmadı soğutucu degiscem

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Hayır yani birde anlamadığım şu sana ben nerede atlama demişim? Normal yanlış bir bakış açısı dedim?

mx-4 ve mx-6 kullanma pompout oluyor zaten daha düzgün macunla ısılar düşer ama yine sorun ortadan kalkar mı bilemem.
Kullanmadığın ürünler hakkında yorum yapma

Top Bottom