1 gün tam olarak 23 saat 56-57 dk gibi bir şey. Dünya büyük bir hızla dönüyor. Şu anda ya hızlanma eğiliminde ya da yavaşlama. Bunu bilmiyorum ama iki türlüde dünyanın hızı değişmiş oluyor. Yani öyle bir saçmalık yok.İnsanlar neden bunu yanlış anladı bilmiyorum ama insan korkuyor sizce yalanmı çünkü öğretmenimiz 1sabiye bile hızlı dönse yok oluruz demişti
Kanka böyle şeyler saçma geliyor insanlar korkuyorken insanları daha çok korkutmakÖğretmenin astrofizikçi, astronom falan mı?
Bence bu sayıyı yuvarlıyorlardı ve teknoloji ilerledikçe gerçege çevirdiler1 gün tam olarak 23 saat 56-57 dk gibi bir şey. Dünya büyük bir hızla dönüyor. Şu anda ya hızlanma eğiliminde ya da yavaşlama. Bunu bilmiyorum ama iki türlüde dünyanın hızı değişmiş oluyor. Yani öyle bir saçmalık yok.
Hocam konudan bağımsız fakat site çok hoşuma gitti.Dur, senin icin Google`da ariyim
googledaariyim.com
Evrim ağacı biliyor hacıBir gün artık 24 saat değil iddiası? | Soru & Cevap - Evrim Ağacı
Arkadaşlar bu konu doğru mudur? | Soru & Cevapevrimagaci.org
Haklısın hocam görecelidir ama bazıları bunu korkutmak için kullanıyor onsacma geliyorZaman göreceli bir kavram değil mi hocam?
İnsanlar zamanı bir kalıba sığdırdılar.1 Gün 24 saat dediler.
Ben 1 gün 22 saattir desem doğru sayılmaz mı?
İnsanlar neden bunu yanlış anladı bilmiyorum ama insan korkuyor sizce yalanmı çünkü öğretmenimiz 1sabiye bile hızlı dönse yok oluruz demişti
What Would Happen If Earth Rotated Faster?
A lot of natural phenomena that happens around us like change in weather, winds, tides and many others occur because of these two relative motions of our planet and especially its rotation. But, have you ever wondered what happens if the earth starts rotating faster?www.scienceabc.com
Aynen bro işte bu olur ama olmadı o yüzden bu sayı zaten 24saat değildiWhat Would Happen If Earth Rotated Faster?
A lot of natural phenomena that happens around us like change in weather, winds, tides and many others occur because of these two relative motions of our planet and especially its rotation. But, have you ever wondered what happens if the earth starts rotating faster?www.scienceabc.com