Neler Yeni

1gün neden 24saat değil

''Wolfred!ghT

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,420
İsim
''Wolfred!ghT
Zamanın göreceliği tam olarak öyle değil zamanın göreceliliğinin asıl mantığı bir nesnenin uzayda hızlandıkça zamanın yavaşlaması oluyor. Dünyada kullandığımız zaman ölçüleri bir ışık ışının uzayda kat ettiği yol ile hesaplanabilir haldeler yani bir gün 22 saat dememiz pek de mümkün değil çünkü saat terimi ilk oluşturulduğunda bir standart belirlendi o zamanlar ışığın kat ettiği yolla bunu yapmak mümkün değildi bu yüzden insanlar kendileri belirledi sonrasında ise bu saat biriminin tam olarak ışık ışının katettiği yol ile de sabit bir referansa bağlandı su anda saati değiştirmemiz pek mantıklı olmaz bu tıpkı uzunluğu 1 metre olan çubupa ben istersem 2 metre derim demek gibi bir durum
Hocam peki insan algıları bu bilimsel olarak sabit olan zamanı (5 saat gibi) 1 saat olarak algılıyor.Kişi o zaman aralığında severek yaptığı bir işi yapıyor.Bu durumda duyguların ve algıların insanın zamanı derecelendirmesini etkilediğini söyleyebiliriz değil mi?

Leivanes

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Lei Vanes
Hocam peki insan algıları bu bilimsel olarak sabit olan zamanı (5 saat gibi) 1 saat olarak algılıyor.Kişi o zaman aralığında severek yaptığı bir işi yapıyor.Bu durumda duyguların ve algıların insanın zamanı derecelendirmesini etkilediğini söyleyebiliriz değil mi?
Aynı konumda bulunan iki farklı insanın birisi sevdiği işi yaptığında zamanın hızlı, diğeri sevmediği işi yaptığında zamanın yavaş geçtiğini hisseder ama bu fizikteki göreceli zamanla alakalı değil, psikolojik bir durum.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Bana kalsa gün 24 saat, ama bunun sadece 10 küsür saatini biz görebiliyoruz. Geri kalan kısımda zaten uyuyoruz.

''Wolfred!ghT

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,420
İsim
''Wolfred!ghT
Aynı konumda bulunan iki farklı insanın birisi sevdiği işi yaptığında zamanın hızlı, diğeri sevmediği işi yaptığında zamanın yavaş geçtiğini hisseder ama bu fizikteki göreceli zamanla alakalı değil, psikolojik bir durum.
Ona değindim zaten hocam.
Yani duyguların zamanı farklı algılamamıza neden olduğunu söyleyebiliriz o halde.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9

DeH$et

80+ Silver
Bize'de Okul'da Hoca Güneşe 1Cm Yaklaşsak Yanarız 1Cm Uzaklaşsak Donarız Diyordu.
İlk Okul Fizik Dersin'de.
Eğitim Sistemi Çoh Eyi.
Din dersinde güneşe 1cm bile yaklaşırsak kül oluruz diyolar. Sonra fen dersinde bir sene içinde güneşe santimetrelerce yakınlaşıp uzaklaştığımız söyleniyor :p
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dünya düz zaten çıksa ne olucak ki, depremi de boynuzlarının üstünde durduğumuz öküz yapıyor 🤤🤤
Ama kafamız nasıl güzel 🤣🤣

Cahilmi kardeşim oralara bende bakarım ben sana diyorum ki bize böyle anlatıldı teoriler bana saçma geliyor bu benim şahsi düşüncem

“Ey cin ve insan topluluğu! Göklerin ve yerin kuturlarından geçmeye gücünüz yetiyorsa haydi çıkın. Çıkamazsınız, ancak bir imkan ile çıkabilirsiniz.”(Rahman, 55/33)

Ayetteki ‘kuturlar’ tabiri bilindiği gibi çaplar demektir. Çap, yuvarlak bir şekil olduğuna göre dünyanın yuvarlak olduğu anlaşılır. Gayet basit bence.
21. Yüzyılda tartışıp birbirimize cahil dediğimiz konuya bak :/

Son düzenleme:

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Din dersinde güneşe 1cm bile yaklaşırsak kül oluruz diyolar. Sonra fen dersinde bir sene içinde güneşe santimetrelerce yakınlaşıp uzaklaştığımız söyleniyor :p

Ama kafamız nasıl güzel 🤣🤣

“Ey cin ve insan topluluğu! Göklerin ve yerin kuturlarından geçmeye gücünüz yetiyorsa haydi çıkın. Çıkamazsınız, ancak bir imkan ile çıkabilirsiniz.”(Rahman, 55/33)

Ayetteki ‘kuturlar’ tabiri bilindiği gibi çaplar demektir. Çap, yuvarlak bir şekil olduğuna göre dünyanın yuvarlak olduğu anlaşılır. Gayet basit bence.
21. Yüzyılda tartışıp birbirimize cahil dediğimiz konuya bak :/
Dersler Karışmış Olabilir Ama 1 Tane Hocamız Öyle Demişti.

Top Bottom