Neler Yeni

2. El 6600 XT Benchmark sonuçları

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
525
İsim
Hazer
Dostlar selamlar yarın 2.el olarak "PowerColor Hellhound RX 6600 XT 8 GB" modelini alacağım arkadaşa testleri yaptırdım tüm benchmark testleri mevcut değerlendirip alınır mı alınmaz mı temiz mi değil mi söylerseniz çok sevinirim ufak not olarak ta şunu söyleyim kutusu faturası garantisi mevcutmuş. Yardımcı olursanız çok makbule geçer.

Superposition Benchmark Test sonuçları:
1080p Extreme = 5527
1080p High = 13067
1080p Medium = 17066

TimeSpy sonuçları:
1080p Ultra = 7734

Furmak sonuçları:
15 dakika / 167 FPS / Max 65° / Power 134W / Fan %54

selmantoz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
516
İsim
Selman Toz
hocam furmark sonuclarına göre kart ısınmamış sayılır fanlarda yarısı boştayken bu derece gayet iyi
diğerleri için ibr bilgim yok

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
525
İsim
Hazer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam furmark sonuclarına göre kart ısınmamış sayılır fanlarda yarısı boştayken bu derece gayet iyi
diğerleri için ibr bilgim yok
Elimde normalde video var hocam furmak testlerine ait fakat ben direk kısa özet halinde yazdım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
ahmet burak kara
Normal bir 6600xt sonuçları. Isınma sorunu da yok.

Ancak alıp almama konusunda bu testlerin ne manası var anlamadım. Karşılaştırma için güzel testler ama tek başına ne anlam ifade edecek ki?

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
525
İsim
Hazer
Normal bir 6600xt sonuçları. Isınma sorunu da yok.

Ancak alıp almama konusunda bu testlerin ne manası var anlamadım. Karşılaştırma için güzel testler ama tek başına ne anlam ifade edecek ki?
2. El olduğu için miningli olabilir zorlanmış olabilir wattman hatası verebilir coilwhine verebilir bunlar için var testler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
ahmet burak kara
2. El olduğu için miningli olabilir zorlanmış olabilir wattman hatası verebilir coilwhine verebilir bunlar için var testler.
Coil whine için evet işe yarar. Fonksiyona etkisi olmayan bir durum, sorun bile değil bence. Bu konuda hassassan evet sorun, o kadar.

Diğer ikisi için maalesef bir anlam ifade etmiyor. Şanslıysan wattman görürsün diyelim ama mining için sıfır. Bu testler bunlar için değil yani.

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
525
İsim
Hazer
Coil whine için evet işe yarar. Fonksiyona etkisi olmayan bir durum, sorun bile değil bence. Bu konuda hassassan evet sorun, o kadar.

Diğer ikisi için maalesef bir anlam ifade etmiyor. Şanslıysan wattman görürsün diyelim ama mining için sıfır. Bu testler bunlar için değil yani.
Ama sonuç olarak kart zorlanmışsa çabuk ısınmaz mı hocam?

Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
ahmet burak kara
Ama sonuç olarak kart zorlanmışsa çabuk ısınmaz mı hocam?
Genelde hayır. Mining yapılmış kartların çoğu ısınmıyor. Hatta işi bilen miningciler termal macun ve pad değişimi yapıyor. Bu durumda günde bir saat oyun oynayan adamın kartından az ısınır.

Mining genellikle çipten ziyade VRAM ve diğer devre elemanlarında aşınma yaratıyor. Sürekli yüksek akım geçen her devre elemanı aşınır, elektirik akımının doğal etkisidir. Bunların da kalan ömrünü anlamanın pratik bir yolu maalesef yok.

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
525
İsim
Hazer
Genelde hayır. Mining yapılmış kartların çoğu ısınmıyor. Hatta işi bilen miningciler termal macun ve pad değişimi yapıyor. Bu durumda günde bir saat oyun oynayan adamın kartından az ısınır.

Mining genellikle çipten ziyade VRAM ve diğer devre elemanlarında aşınma yaratıyor. Sürekli yüksek akım geçen her devre elemanı aşınır, elektirik akımının doğal etkisidir. Bunların da kalan ömrünü anlamanın pratik bir yolu maalesef yok.
Bilgi için teşekkürler hocam genede test yaptırmak istedim içim rahat olsun diye başka sizin gibi bilgili arkadaşlar varsa eğer değerlendirip yorum yapacak kartı alacağım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,099
Üyeler
161,659
Son üye
Keremcan Eyi
Top Bottom