Neler Yeni

2. El Ryzen 3 3300x alınır mı

By Orhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Orhan Koçer
Bütçe
1500
Selam arkadaşlar foruma yeni katıldım. Bı sorum olacak şuan ki mevcut dolar kurunda PC toplamaya çalışıyorum ekran kartını anakartı ve ramleri sıfır aldım fakat işlemciye bütçem yetmiyor almak istediğim işlemci Ryzen 3 3300x 2 ncı el alırsam bi sorun olur mu veyahutta ne olur cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,091
İsim
mehmet ali oğuz
Selam arkadaşlar foruma yeni katıldım. Bı sorum olacak şuan ki mevcut dolar kurunda PC toplamaya çalışıyorum ekran kartını anakartı ve ramleri sıfır aldım fakat işlemciye bütçem yetmiyor almak istediğim işlemci Ryzen 3 3300x 2 ncı el alırsam bi sorun olur mu veyahutta ne olur cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
işlemci zor bozulur pinleri yamuk ws olmadığı sürece fiyatı uygunsa alınır.

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,766
İsim
SANANE
@LaZz61 arkadaşımızın dediği gibi pinleri yamuk değilse çok ta sıkıntı olmaz. Fakat almadan önce test sonuçlarını iste. (Strest testi)

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
1500TL civarına alınır pili yamuk kırıl değilse sorun olmaz.

Sıfır olarak 2200TL ye R5 5500 de alınabilir bütçe yeterse.

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,766
İsim
SANANE

Hocam bir şey soracağım. Pinleri bozulmadığı ve işlmecinin maksimum sıcaklık değeri aşılmadan kullanılan bir işlemci kaç yıl yaşar. Neden bozulur yani.

By Orhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Orhan Koçer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
işlemci zor bozulur pinleri yamuk ws olmadığı sürece fiyatı uygunsa alınır.
Bu işlemci performansına yakın Uygun fiyatlı bı işlemci bulabilir miyim sıfır olması önemli
Mesaj otomatik birleştirildi:

R5 5500 için iyi konusmuyolar ama bulabilirsem alirim

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Hocam bir şey soracağım. Pinleri bozulmadığı ve işlmecinin maksimum sıcaklık değeri aşılmadan kullanılan bir işlemci kaç yıl yaşar. Neden bozulur yani.
Bozulanını daha görmedim. Genelde işlemciler baya uzun süre kullanılabilen bir bileşen.

Yüksek voltaj vermek gibi şeyler işlemci silikon kalitesini zamanla azaltabilir.

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,766
İsim
SANANE
Bozulanını daha görmedim. Genelde işlemciler baya uzun süre kullanılabilen bir bileşen.

Yüksek voltaj vermek gibi şeyler işlemci silikon kalitesini zamanla azaltabilir.
Frekans tv. 34 yıllık işlemci çalıştırmıştı da ondan gördüm.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Kalitesini azaltmaz, sıcaklık artınca çekirdekle metal üst bölüm arasındaki lehimi yada macunu bozabilir, buda overclock performansını düşürür.
Amd gibi lehimli işlemcilerde önemli bu
Yüksek sıcaklık dediğin şeyi yapar. Yüksek voltaj zamanla silikon kalitesini düşürür.

Velocity

80+
Yüksek sıcaklık dediğin şeyi yapar. Yüksek voltaj zamanla silikon kalitesini düşürür.
Yüksek voltajdan yüksek sıcaklık oluşur, lehimin bozulması zaten overclock performansına etiki eder

Bahsettiğiniz durum Nm'si çok büyük işlemciler için geçerli, çekirdeği degrade edebiliyor

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Yüksek voltajdan yüksek sıcaklık oluşur, lehimin bozulması zaten overclock performansına etiki eder

Bahsettiğiniz durum Nm'si çok büyük işlemciler için geçerli, çekirdeği degrade edebiliyor
Yüksek sıcaklık soğutulabilir. 1.6V gibi devasal bir voltaj verdiğim bir işlemciyi çok iyi soğutarak yükte 60 derecede çalıştırabilirim mesela. Ama bu işlem de silikona zarar verecektir.

7nm yeni işlemcilerde sorun düzeldi mi bilmiyorum hiç denemedim ama 12nm lik R5 2600 de benim arkadaş degrade yedi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,444
Üyeler
167,656
Son üye
kaan066
Top Bottom