Neler Yeni

2 RGB Fanı Anakarttaki Tek Fan Soketine Takabilir miyim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Atalay Özdal
Selamlar dostlar, kasanın üst tarafına 2 adet rgb fan alacağım lakin aklıma takılan bazı sorunlar var. Anakartım asus prime b450m k 2 ve bu anakartta rgb girişi bulunmamakta bende düşündüm ki 4 pinli 2 tane alsam ve bunları tek bir 4pinli bağlantı ile cha_fan girişine taksam anakartta sıkıntı yaratır mı? çalışır mı? çalışırsa rgbsi yanar mı? her ikiside sorunsuz olur da verimli olur mu??

Wedi

80+ Bronze
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,938
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Beyaz Show
Fanlar çalışır ama rgb yanmaz.

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
rgb yanmaz. fan çalışır sadece.

• Beğen
Reaksiyonlar: Wedi

1dodooo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
566
İsim
Barış Doğukan Güven
Öncelikle eğer 4pinli bir tane girişin varsa kontrolcüsüz şunu yapabilirsin. Birinin rgb kablosunun erkeğini, diğerinin dişisine tak. Boşta kalan dişiyi de anakartına tak. Ama eğer RGB girişin yoksa olacağını sanmıyorum.

1dodooo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
566
İsim
Barış Doğukan Güven

ExploiT

80+ Bronze
elindeki kasa modeli yada kontrolcü modelini ve alacağın fanları söylersen net cevap verebilirim

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Atalay Özdal
elindeki kasa modeli yada kontrolcü modelini ve alacağın fanları söylersen net cevap verebilirim
Gamegaraj üzerinden aldım sistemi tam ismini bilmiyorum darkflash diye geçiyor.Kasada kendi kontrolcüsü mevcut 6pin ve 2 tane de 3 pin(.. .) Şeklinde.Birkaç fan beğendim 4pinli lakin bunların girişlerini kontrolcüye veya anakarta bağlama konusunda biraz sıkıntı oluştu.Rgb olmasa bile iyi soğutan, girişlerini yapabileceğim bir fan arıyorum.(Be quiet'ın 12cm lik pwm fanını beğendim en azından onu bağlarım anakarta 2 taneden vazgeçiceğim herhalde bu gidişle).Ben 2 tane 4pinlik fan arıyorum ama çoklayıcılar hep 1 tane 4pin, 2 veya 3 tane 3pinlik çoklayıcılar zaten 3pin girişleri uyumlu olmuyor baktıklarımın. Yani bu durumda biraz düğüm oldum denebilir😀

ExploiT

80+ Bronze
Gamegaraj üzerinden aldım sistemi tam ismini bilmiyorum darkflash diye geçiyor.Kasada kendi kontrolcüsü mevcut 6pin ve 2 tane de 3 pin(.. .) Şeklinde.Birkaç fan beğendim 4pinli lakin bunların girişlerini kontrolcüye veya anakarta bağlama konusunda biraz sıkıntı oluştu.Rgb olmasa bile iyi soğutan, girişlerini yapabileceğim bir fan arıyorum.(Be quiet'ın 12cm lik pwm fanını beğendim en azından onu bağlarım anakarta 2 taneden vazgeçiceğim herhalde bu gidişle).Ben 2 tane 4pinlik fan arıyorum ama çoklayıcılar hep 1 tane 4pin, 2 veya 3 tane 3pinlik çoklayıcılar zaten 3pin girişleri uyumlu olmuyor baktıklarımın. Yani bu durumda biraz düğüm oldum denebilir😀
Darkflash kontrolcülere baktım ona piyasadan alacağın fanları bağlayamazsın şöyle bişey önerebilirim sitelerinde fanı tekte satıyorlar bu onla uyumlu olur darkflash cf11 diye aratırsan kit olarak satıldığınıda göreceksin ben bu fanı al derim başka fan kontrolcü almadan kasandaki kontrolcüye bağlarsın. Eğer bunun dışında almak istiyorum dersen uymaz 12v rgb kontrolcü alman gerekir oda sana pahalıya patlar bence bu fanı al

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Atalay Özdal
Darkflash kontrolcülere baktım ona piyasadan alacağın fanları bağlayamazsın şöyle bişey önerebilirim sitelerinde fanı tekte satıyorlar bu onla uyumlu olur darkflash cf11 diye aratırsan kit olarak satıldığınıda göreceksin ben bu fanı al derim başka fan kontrolcü almadan kasandaki kontrolcüye bağlarsın. Eğer bunun dışında almak istiyorum dersen uymaz 12v rgb kontrolcü alman gerekir oda sana pahalıya patlar bence bu fanı al

Geri dönüşlerin için çok teşekkür ederim. Gamegarajın sitesindeki fanlara bakmıştım daha önceden kendi kontrolcüsüne uyar mı acaba diye yazmıstım kontrolcünüze uygun bir fan alın demişlerdi.Fana 3 pin diyor şimdi anakarttaki cpu_fan girişine takılan 3pin şekilde mi yoksa usb 3.1 gibi büyük kafalı olan mı acaba onu bilemiyorum.(peki bir sorum daha olacak, fana 3pin argb diyor ama 6pin connector ile kontrolcüye baglanabiliyor o nasıl oluyor)vallaha biraz pahalıya gelecek ama diyorumki 3tane kontolcülü alsam kontrolcüyü kullanmayıp 3 fanı mevcut olan konnektöre bağlasam olur gibi sanki😀🤔
Mesaj otomatik birleştirildi:

Geri dönüşlerin için çok teşekkür ederim. Gamegarajın sitesindeki fanlara bakmıştım daha önceden kendi kontrolcüsüne uyar mı acaba diye yazmıstım kontrolcünüze uygun bir fan alın demişlerdi.Fana 3 pin diyor şimdi anakarttaki cpu_fan girişine takılan 3pin şekilde mi yoksa usb 3.1 gibi büyük kafalı olan mı acaba onu bilemiyorum.(peki bir sorum daha olacak, fana 3pin argb diyor ama 6pin connector ile kontrolcüye baglanabiliyor o nasıl oluyor)vallaha biraz pahalıya gelecek ama diyorumki 3tane kontolcülü alsam kontrolcüyü kullanmayıp 3 fanı mevcut olan konnektöre bağlasam olur gibi sanki😀🤔
Ama dediğin gibi tek fan alsam onuda kontolcünün en sonunda 2 tane 3pin dişi şeklinde alsam iş görür gibi ama her 3pinli fan aynı değil işte bazısı |•• •| şeklinde büyük, bazısı ise |•••| şeklinde küçük(dişi deniliyor galiba)
Mesaj otomatik birleştirildi:

https://www.gittigidiyor.com/bilgis...e-molex-baglantili-ae-cffr120bk_pdp_647117189
peki bunun gibi 3pin alıp taksam çalışır mı?? kontrolcü vasıtasıyla

Ekler

• 20210615_100052.jpg
    3.8 MB · Hit: 26
  • 20210615_100038.jpg
    4.2 MB · Hit: 27
Son düzenleme:
Top Bottom