Cildiye doktoruna git dökülmen genetik mi değil mi diye öğren. Genetik derse DHT azaltıcı ilaç kullanıp saç besleyici vitaminler alacaksın kel kalmamak için. Kendim yaklaşık 7 aydır Avodart Dutasteride 0.5 kullanıyorum DHT azaltıcı olarak. Bu sayede DHT hormonu saçımı dökmüyor. Saçlarım eski haline gelene kadarda sürekli Bioxcin Biotin 5000mcg+Çinko 15mg, Bioxcin Biotin şampuan, Dermaroller, çeşitli yağlar ve multivitamin kullanıyorum. Her biri önemli. Dermaroller kafa derisini kanlandırır bu da saçın beslenmesini sağlıyor. Biotin ve Multivitaminler saçlarımın ihtiyacı olan besinleri sağlıyor. Yağlar saçlarımın ihtiyacı olan bakımı sağlıyor. Şuan dökülmem durmuş durumda. Dibi gözüken kısımlarda Allah'a çok şükür yavaş yavaş kapanıyor.
Uyarı: DHT azaltıcı ilaçlar çeşitli yan etkilere sahiptir. En bilineni kalp çarpıntısıdır. Bunun yanı sıra nadirde olsa sertleşme sorunu da görülebilmektedir. Ben de sertleşme sorunu gibi bir şey olmadı ancak ilk 1 ay boyunca çok fena kalp çarpıntısı yaşadım. Bu yüzden sıfırdan böyle bir hap kullanmaya başlayacak olsam (en etkilileri Finasteride ve Dutasteride) ilk 1-2 ay 3 ila 4 günde bir kullanırdım. Zamanla da günde 1 yutmaya başlardım. Zaten şuan aylardır öyle yapıyorum ve hiçbir yan etki yok çünkü vücudum alıştı çok şükür.
Ayrıca, saçın ihtiyacı olan birçok unsur vardır. En önemlisi yüksek protein tüketimi ve sağlıklı bir beden. Spora başlayabiliyorsan başla.
Dipnot: Söylediklerimin hiçbiri reklam değildir, kişisel hayatımdaki deneyimlerimdir ancak yasal olarak suç unsuru olduğu için #reklam yazmak durumundayım.