Öneri 240 MM sıvı soğutucu önerisi

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Reaksiyon skoru
21,761
Dostlar işlemcim boşta bile 80 derecede çalışmaya başladı, artık yer yer 3060'a da yetmiyor hazır sağlam soğutucu alıp biraz o.c yapma düşüncesi var aklımda.

Mümkün olduğunca en uygun fiyatlı, f/p soğutucu önerinizi bekliyorum.
işlemci : R5 3600

3600'u ucuzundan bir kule tipi alıp wipaste c2 ile kombolasan da sogutabilirsin hocam, hic gerek yok 240mm'ye falan. kasa ve tam butce nedir? butce icin en azindan bir taban limit versek iyi olur.

3600'u ucuzundan bir kule tipi alıp wipaste c2 ile kombolasan da sogutabilirsin hocam, hic gerek yok 240mm'ye falan. kasa ve tam butce nedir? butce icin en azindan bir taban limit versek iyi olur.
Kasa gt301, normalde sıvı soğutma desteklemiyor ama üstteki filtre deliklerine tutturulabiliyor.

Ucuzundan kule tipi dediğiniz soğutma bile nereden baksanız 1000 TL artık, zamanında SE234 RGB bakmıştım o bile 1000 küsür TL şu an.
bir hava soğutmasına 1k vereceğime, üzerine gerekli miktarı koyup sıvı soğutma alıp en azından gittiği yere kadar paşa paşa kullanma gibi bir niyetim var.

Şimdi piyasadan ne yazık ki haberim yok ama eğer ki varsa maksimum 1.5k yapabiliriz bütçeyi, olmadı üzerine bir 200 eklerim ama ötesi yok gibi.

Şimdi piyasadan ne yazık ki haberim yok ama eğer ki varsa maksimum 1.5k yapabiliriz bütçeyi, olmadı üzerine bir 200 eklerim ama ötesi yok gibi.
1800 küsüre arctic var. Kasana sığar mı?
Sığmazsa kule tipi al geç.

Ucuzundan kule tipi dediğiniz soğutma bile nereden baksanız 1000 TL artık, zamanında SE234 RGB bakmıştım o bile 1000 küsür TL şu an.

Ucuzundan dedigim snowman t6 veya dark freezer x123/x127 gibi sogutucular, se 234 yerine estetik onemli degilse fuma 2 veya ninja 5 alinir (kasa da musait olursa); daha sessiz de olur.

Sessizlik cok onemli mi bu arada? t6 ve x123/127 sogutucular yuksek devirlerde 40db(a)'yi asiyor. Dediginiz fiyatlara aklima raijintek orcus geldi, gammaxx l240 v2 geldi ama fiyatinin sogutucusu degil.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yok, gt301'in ici dar zaten, lf II sigmayacaktir.

O işlemciye kule tipi yeterli bence
Yok ya kule tipi tercihim değil.
Bu nasıldır gürültülü müdür ? Pompa sesi vs. var mıdır ?
Ucuzundan dedigim snowman t6 veya dark freezer x123/x127 gibi sogutucular, se 234 yerine estetik onemli degilse fuma 2 veya ninja 5 alinir (kasa da musait olursa); daha sessiz de olur.

Sessizlik cok onemli mi bu arada? t6 ve x123/127 sogutucular yuksek devirlerde 40db(a)'yi asiyor. Dediginiz fiyatlara aklima raijintek orcus geldi, gammaxx l240 v2 geldi ama fiyatinin sogutucusu degil.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yok, gt301'in ici dar zaten, lf II sigmayacaktir.
Sessizlik önemli ya, zaten şu an yeterince gürültülü çalışıyor sistem. İşlemci sıcak diye tüm fanlar motor gibi çalışıyor.
Mehmet abi 27mm'den kalını sığmaz dedi, olmaz maalesef.

Yok ya kule tipi tercihim değil.

Bu nasıldır gürültülü müdür ? Pompa sesi vs. var mıdır ?

Sessizlik önemli ya, zaten şu an yeterince gürültülü çalışıyor sistem. İşlemci sıcak diye tüm fanlar motor gibi çalışıyor.

Mehmet abi 27mm'den kalını sığmaz dedi, olmaz maalesef.
Büyük ihtimalle atılan tüm sıvı soğutmalar Ninja 5'ten daha sesli olacak.

Bu bütçede hem sessizlik hem iyi performans zor, buyuk ihtimal ikinci ele yonelmezsiniz hocam, kule tipi de tercihiniz degilse raijintek orcus alin. 25% fan devrinde 34db(a) ses yapiyor(mus), kasa icinde o kadar duyulmaz.

Performansi gammaxx l240 v2'ye yakin olur, l240 v2 de sessiz ama fiyati fazla. 3600 ile kullaniyorum kendisini oc'li sekilde.

Bu bütçede hem sessizlik hem iyi performans zor, buyuk ihtimal ikinci ele yonelmezsiniz hocam, kule tipi de tercihiniz degilse raijintek orcus alin. 25% fan devrinde 34db(a) ses yapiyor(mus), kasa icinde o kadar duyulmaz.

Performansi gammaxx l240 v2'ye yakin olur, l240 v2 de sessiz ama fiyati fazla. 3600 ile kullaniyorum kendisini oc'li sekilde.
İkinci el bakacak olsam ne önerirsiniz ? İstanbul içi arıyorum.

İkinci el bakacak olsam ne önerirsiniz ? İstanbul içi arıyorum.

İlanlara bakmadan ezber oneri olarak temiz bir galahad 240, pompasi sikintisiz bir pf240, aorus waterforce 240 bakilabilir; sifir kanadinda sunlari da buldugumu belirteyim:

inceleme bulamadim, fiyati uygun.

orcus'tan pek farki yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,974
Üyeler
184,549
Son üye
werveti
Geri