Neler Yeni

2500 bandında anakart ram ve işlemci tavsiyesi

ErcüCeran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
759
İsim
Ercüment Ceran
Arkadaşlar herkese merhaba uzun süredir bu konuda araştırma içerisindeyim. Ekran kartımı kasamı psu mu ve ssdmi aldım. Geriye anakart ram ve işlemci kaldı. Anakartımı Asus Rog Strix B450-f ten yana kullanmak istiyorum bu anakarta bayılıyorum özellikle atx ve ışıklandırmalı oluşu çok hoş duruyor ve buna ek olarak gelecekte de eklemeler çıkarmalar yapacağım için anakartımın bu anakart olmasını ve beni uzun süre götürmesini istiyorum ortalama 1100 lira civarı şu anki fiyatı. E geriye 1400 lira kalıyor belki biraz daha fazla 1700 lira gibi bir meblâ kalıyor burada size danışmak istiyorum anakarta olan sevdam (😅 )yanlış mı acaba ya da size anlattığım gibi ihtiyaçlarımı ve gelecekteki ihtiyaçlarımı karşılayacak nadide bir parça mı ? Kalan parayla da nasıl bir işlemci ve ram alabilirim 16 gb olması da hoş olur ama 8 alıp sonra da artırabilirim tamamen şu an diyeceğiniz şeylere kalmış. Durum böyle bana bir öneride bulunabilir misiniz ? Bu fiyata ne alınır ?

Not: Henüz monitörüm de yok eski benq marka bir monitor kullanıyorum.

ErcüCeran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
759
İsim
Ercüment Ceran
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu anakart iyi midir ? Beni götürür mü uzun bir süre ayrıca gönderdiğiniz ram tek parça 16 gb 8x2 kullanmam daha doğru olmaz mı ?

xPanda

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
444
İsim
Emir
Instagram
emir.barik
Steam
emiradarbarik49
Facebook
emiradarbarik
Arkadaşlar herkese merhaba uzun süredir bu konuda araştırma içerisindeyim. Ekran kartımı kasamı psu mu ve ssdmi aldım. Geriye anakart ram ve işlemci kaldı. Anakartımı Asus Rog Strix B450-f ten yana kullanmak istiyorum bu anakarta bayılıyorum özellikle atx ve ışıklandırmalı oluşu çok hoş duruyor ve buna ek olarak gelecekte de eklemeler çıkarmalar yapacağım için anakartımın bu anakart olmasını ve beni uzun süre götürmesini istiyorum ortalama 1100 lira civarı şu anki fiyatı. E geriye 1400 lira kalıyor belki biraz daha fazla 1700 lira gibi bir meblâ kalıyor burada size danışmak istiyorum anakarta olan sevdam (😅 )yanlış mı acaba ya da size anlattığım gibi ihtiyaçlarımı ve gelecekteki ihtiyaçlarımı karşılayacak nadide bir parça mı ? Kalan parayla da nasıl bir işlemci ve ram alabilirim 16 gb olması da hoş olur ama 8 alıp sonra da artırabilirim tamamen şu an diyeceğiniz şeylere kalmış. Durum böyle bana bir öneride bulunabilir misiniz ? Bu fiyata ne alınır ?

Not: Henüz monitörüm de yok eski benq marka bir monitor kullanıyorum.
ANAKART LİNK
İşlemci AMD Ryzen 5 3600
Ram de RAM LİNK

Diğer arkaşlarında önerilerini dikkate alarak bir seçim yap. Ben bunları öneririm :)

xPanda

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
444
İsim
Emir
Instagram
emir.barik
Steam
emiradarbarik49
Facebook
emiradarbarik
Çok teşekkür ederim işlemciden kısıp anakarttan arttırmak saçma mı olur Asus anakart için ?
Darboğaz olmadığı sürece işlemciyi biraz kısıp ana kartı arttırmak bana kalırsa daha mantıklı çünkü ilerde sistemi upgradeleyebilirsin . Ram takabilirsin ssd takabilirsin :)

ErcüCeran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
759
İsim
Ercüment Ceran
Peki bunun için hangi işlemciyi önerirsiniz ?

ErcüCeran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
759
İsim
Ercüment Ceran
Up

ErcüCeran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
759
İsim
Ercüment Ceran
İşlemcinin fiyatını artırmak mı yoksa bu anakartı almak mı ?

xoycg

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
314
İsim
Orhan Kibar
Instagram
@xoycg
Anakart olarak Gigabyte B450M-S2H alabilirsin fiyat olarak çok daha uygun Asus'a göre
İşlemci tarafında ise Ryzen 5 3600x
Ram tarafında Corsair Vengance 3000mhz 2*8 kullanabilirsin
Fiyat olarak 2500e yakın tutar hepsi indirimleride takip et.

ErcüCeran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
759
İsim
Ercüment Ceran
Anakart olarak Gigabyte B450M-S2H alabilirsin fiyat olarak çok daha uygun Asus'a göre
İşlemci tarafında ise Ryzen 5 3600x
Ram tarafında Corsair Vengance 3000mhz 2*8 kullanabilirsin
Fiyat olarak 2500e yakın tutar hepsi indirimleride takip et.
Anakarta para yatırmak yerine işlemciye yatırım yap mı diyorsunuz yani ayrıca 3600x çok aşırı bir işlemci ben 3600 ün üstüne çıkmasam daha iyi hem daha bir monitör alacağım. Tavsiye için sağ olun indirim kovalayacağım.

xoycg

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
314
İsim
Orhan Kibar
Instagram
@xoycg
Anakarta para yatırmak yerine işlemciye yatırım yap mı diyorsunuz yani ayrıca 3600x çok aşırı bir işlemci ben 3600 ün üstüne çıkmasam daha iyi hem daha bir monitör alacağım. Tavsiye için sağ olun indirim kovalayacağım.
Şahsen evet ben tercihimi anakart yerine işlemciden kullanırdım.
3600x biraz aşırıya kaçmış olabilir 3600 de güzel işlemci onuda tercih edebilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,612
Üyeler
162,715
Son üye
emojio
Top Bottom