Yardım 27 inç 1080p monitor seçimi

novain

80+
Reaksiyon skoru
25
Selamlar. 27 inç 1080pde ppi değerinin düşük kalacağını biliyorum ancak medya+oyun karışık kullanım için şu an şartlar buna müsaade ediyor. Biraz araştırma yaptım. Kullanım amacım şunlar olacak:
- Çevrimdışı hikayeli oyunlar ve çevrimdışı spor oyunları, çok nadir cs2
- Film, dizi vs.
1. 8 bit renk derinliğine önem vermem gerektiğini düşünüyorum.
2. 1 ms gtg tepki süresi isterim, 4 ms de bakılabilir
Karasız kaldığım nokta: 300nit mi 350nit parlaklık mı? Masamın yanında büyükçe 2 pencere var ve perdeler kapalı iken elimdeki monitor (32 inç awox hd ready tv) parlaklığı %80 üzerine çıkarınca renkler beyazlaşıyor. Perde açık oynama takıntım olmaz zaten.

Hem 8 bit renk derinliği hem de 350nit parlaklık istersem 8000 liranın üstünde fiyat çıkıyor en ucuz monitore, o da lenovo marka. Alınır mı bilmiyorum. Filtreyi 300 nite düşürünce daha makul fiyatlar çıkıyor. 300nite düşsem ne kadar sorun yaşarım?

Diğer filtrelerim: 27 inç 1080p, 8 bit renk derinliği, 120 hz(minimum), Hdmi 2.0, 5ms gtg(maksimum bu ama 1 ms olsa memnun olacağım)

8 bit renk derinliği + 300 nit filtresi en ucuz monitör:

8bit renk derinliği + 350nit filtresi en ucuz monitör:

Şimdiden teşekkürler.

Parlaklık performansı nasıl hocam? Renk geçişleri ile ilgili sorununuz var mı? Bir de; Asus monitorlerde çok fazla yan özellik var. Bunların faydasını görüyor musunuz?

Parlaklık performansı nasıl hocam? Renk geçişleri ile ilgili sorununuz var mı? Bir de; Asus monitorlerde çok fazla yan özellik var. Bunların faydasını görüyor musunuz?
beni cevaplayıp mesaj yaz hocamm konuya tekrar girmeden göremem yoksa parlaklık çok iyi istersen ayarlarımı verdiği renk doğruluğunu atayım
yan özelliklerden işe yaramayan ascr ve elmb var onun haricinde hepsi gayet iyi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu şekilde renkleri zaten müthiş bundan kaynaklı fiyatı bu şekilde biraz pahalı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Son düzenleme:
Anladım hocam, çok teşekkür ederim. 6bit renk derinliğine takılmıştım sadece ancak %125 srgb olması sanırım güzel gözükmesini sağlıyor. Teşekkür ederim tekrar.

Anladım hocam, çok teşekkür ederim. 6bit renk derinliğine takılmıştım sadece ancak %125 srgb olması sanırım güzel gözükmesini sağlıyor. Teşekkür ederim tekrar.
hocam cevapla tuşuna basıp mesaj atmanı söylemiştim ama
1764260870966.webp

Geri