300Hz Monitör İçin Donanım Önerileri

Eagle Serisi kart kötü değilmiş şimdi araştırdım. Gigabyte genellikle üst düzey bir kart çıkarmadığı zaman vrm veya bios konusunda çöküş yaşatıyor.
Fakat hangi fiyattan aldığınız da önemli.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

aşırı kötü mü dedim? Daha okuduğunuzu anlamıyorsunuz. F/P kart demeniz için bir fiyat belirtmeniz gerekli. KS fiyat bilgisi vermemiş bu yüzden o konuda yorum yapamam.
"Anakart Harici -aşırı kötü- bir parça görmedim"
Ben okuduğumu anlamayı değil sen yazmayı bilmiyorsun. Ayrıca kaça aldığına değil piyasa fiyatına bakarak görebilirsin fiyat performans olduğunu.

Gayet iyi sistem ne diye her şeye bu kadar takılıyosunuz genç arkadaşlar?
Bunlar ölümlük şeyler değil ya, 3-5 sene sonra hepsinin devri yavaştan geride kalacak, anın tadını çıkarmak yerine sürekli ' çok bilmiş ' birilerinin yönlendirmeleriyle garip bi' anksiyete içindesiniz!
böyle bir sırt sıvazlama peşinde değilim aslında belki öyle anlaşılmış olabilir evet haklısınız 3 4 sene sonra belki değiştireceğimiz şeyler bunlar fakat sormak, bilgilenmek istedim

böyle bir sırt sıvazlama peşinde değilim aslında belki öyle anlaşılmış olabilir evet haklısınız 3 4 sene sonra belki değiştireceğimiz şeyler bunlar fakat sormak, bilgilenmek istedim
İşte genel olarak sistemde bi' sıkıntı yok, işlemci sıcaklık değerlerine bak, o tarafta bi' revizyon yapar farklı hava soğutucu alırsın, onun haricindeki şeyler ekstra keyfi olur. Örn; RAM (daha yüksek Mhz ve düşük CL değerlerine sahip model gibi) fakat şu sıralar aşırı artış olduğu için bence o da gereksiz.

İşte genel olarak sistemde bi' sıkıntı yok, işlemci sıcaklık değerlerine bak, o tarafta bi' revizyon yapar farklı hava soğutucu alırsın, onun haricindeki şeyler ekstra keyfi olur. Örn; RAM (daha yüksek Mhz ve düşük CL değerlerine sahip model gibi) fakat şu sıralar aşırı artış olduğu için bence o da gereksiz.
tek ram olarak alabildim 2. ram aldığımda o konuda kapanacak ayrıca sıvı soğutucuda eklediğimde kafamda soru işareti kalmayacaktır, tek bilmediğim ve öğrenmek istediğim detay aslında güç kaynağıydı sanırım onda da sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum

tek ram olarak alabildim 2. ram aldığımda o konuda kapanacak ayrıca sıvı soğutucuda eklediğimde kafamda soru işareti kalmayacaktır, tek bilmediğim ve öğrenmek istediğim detay aslında güç kaynağıydı sanırım onda da sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum
Güç kaynağı ile ilgili sıkıntı olmaz, muhtemelen uzun süre bu sistemde kalırsın. Daha üst model bi' ekran kartına vs geçeceğini sanmıyorum ki genel olarak rekabetçi oyun oynadığını düşünüyorum.
Soğutma kısmında ise kaliteli bi' sıvı soğutma bütçen yoksa da uygun fiyata aynı işi görecek hava soğutma da kullanılabilir.

Güç kaynağı ile ilgili sıkıntı olmaz, muhtemelen uzun süre bu sistemde kalırsın. Daha üst model bi' ekran kartına vs geçeceğini sanmıyorum ki genel olarak rekabetçi oyun oynadığını düşünüyorum.
Soğutma kısmında ise kaliteli bi' sıvı soğutma bütçen yoksa da uygun fiyata aynı işi görecek hava soğutma da kullanılabilir.
teşekkür ederim bilgilerini bana aktardığın için.

2. rami de aynısından al ki uyum problemi yaşama, ama fiyatlar arttıkça artıyor elini çabuk tutman gerekebilir yoksa 3-5k daha artarsa iyice sıkıntı olur sana

PSU tarafında bir sorun olmaz. Ben 5 yıl boyunca ASUS ROG 3080 için EVGA SuperNova 750GA kullandım, 9070 XT de aynı gücü çekiyor (360–370 W civarı) ve hiçbir sorun yaşamadım. Senin de yaşayacağını sanmıyorum.

hocam gayet iyi fakat soğutucu için bişey diyemiyorum. zaten soğutucu bir tek belki diye düşündürdü onun haricinde gayet iyi. hayırlı olsun. insanlar konuşup öneri verirken para sanki sonsuz gibi konuşuyor. he bide almadıysan eğer ramları de farklı bakabilirsin soğutucu olarakta bi farklısını kullandığım (soğutucu) bu olabilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

veyahut bütçe artırırsan sıvı soğutucu olarak Thermalright Frozen Warframe Pro 360 önerebilirim.

"Anakart Harici -aşırı kötü- bir parça görmedim"
Ben okuduğumu anlamayı değil sen yazmayı bilmiyorsun. Ayrıca kaça aldığına değil piyasa fiyatına bakarak görebilirsin fiyat performans olduğunu.
Merak Etme Detaylıca Araştırma Yaptım. F/P olması herşeyinin iyi olması anlamına gelmiyor. Aynı bütçeye daha iyi soğutmalı, USB Portları 3.x olan ve 500TL daha ucuz olan B650-S WIFI modeli daha F/P'tır emin ol.
B650M Eagle AX Modelinin ayrıca mosfetleri de kötü.
Sizin için Videoyu Bırakacağım. İngilizceniz varsa aynı açıklamayı bu kişiden de dinleyebilirsiniz. :)

Merak Etme Detaylıca Araştırma Yaptım. F/P olması herşeyinin iyi olması anlamına gelmiyor. Aynı bütçeye daha iyi soğutmalı, USB Portları 3.x olan ve 500TL daha ucuz olan B650-S WIFI modeli daha F/P'tır emin ol.
B650M Eagle AX Modelinin ayrıca mosfetleri de kötü.
Sizin için Videoyu Bırakacağım. İngilizceniz varsa aynı açıklamayı bu kişiden de dinleyebilirsiniz. :)
Sen neyin kafasını yaşıyosun güzel kardeşim? En f/p budur diye bi iddiada mı bulundum da sidik yarışına giriyorsun?
Sen anakart harici aşırı kötü bir parça yok demişsin ben de aşırı kötü bir tarafı yok, gayet fiyat performans dedim, o fiyata alınacak en f/p ürün demedim. Ne kanıtlamaya çalıştığını niye çırpındığını anlamadım açıkcası.

Sen neyin kafasını yaşıyosun güzel kardeşim? En f/p budur diye bi iddiada mı bulundum da sidik yarışına giriyorsun?
Sen anakart harici aşırı kötü bir parça yok demişsin ben de aşırı kötü bir tarafı yok, gayet fiyat performans dedim, o fiyata alınacak en f/p ürün demedim. Ne kanıtlamaya çalıştığını niye çırpındığını anlamadım açıkcası.
F/P bir Anakart diyorsun daha demin dediğin cümleyle kendin çelişiyorsun?

Ayrıca kaça aldığına değil piyasa fiyatına bakarak görebilirsin fiyat performans olduğunu.
Bana bunu diyorsun sonra da F/P bir ürün dedikten sonra kaça aldığına bakmaman gerekli yazmışsın? Alınan Zamanda F/P için önemlidir. Şu Forumda sizin Gibi İşbilmezlerle Uğraşmayı Çok Seviyorum.
Arkadaş almış zaten aşırı kötü bir kartta değil demişim daha üstteki mesajımda ama ısrarla F/P olduğunu söylemişsin. Bende Sana F/P'tan bahsediyorsak B650M-S çok daha iyi bir tercih dedim. Ona Bakılırsa 40xx Serisi Windforce Kartı da F/P'a koyalım nasıl olsa Fiyatı en uygun ekran kartı bu oluyor :D
Daha cevap yazmayacağım. Ayrıca Sana bir tavsiyede bulunayım F/P diye Millete Bu Öneriyi yapmazsan sevinirim.

Geri