Neler Yeni

3060 gta 5 fivem düşük fps

Fual

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yunus
Merhabalar gta 5 story mod ve fivem de 3060 olmasına rağmen 50 40 fps şehir içinde genellikle düşüyor şehir dışında 100 fps.(8Gb ram ryzen 5 3400g 500 gb samsung ssd var b450M-A Anakart) işlemci yüzde 60larda gpu 30 40larda ama ram genellikle 90 ve 99 arası oluyor acaba işlemciden mi kaynaklı yada ram düşük olduğu için mi fps düşüklüğü yaşıyorum. İşlemciyi yükseltecek param yok. Yeni ram aldım deneyeceğim içime kurt düştü olur mu olmaz mı 16 gb da yükselteceğim de fps oranları artar ve rahatlıkla oynayabilir miyim. 40 50 Fps e düşüyor şehir içi geçince kaplamalar yanına yaklaşınca yükleniyor.

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    9.7 KB · Hit: 80

aytug.74

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Aytuğ Gök
Fivem’de sunucudan sunucuya FPSler değişir herhangi bir sunucudan 100 üstü AVG FPS bekleyemezsin zaten. Oyun ayarlarını düşürün özellikle Texture Quality normal yapın ve MXAA , FXAA , Vynsc kapalı olsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oyunda objelerin silinmesi ve yolların kaybolması Texture Quality den kaynaklıdır normal yapın düzelecektir.

ysfgkts

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Yusuf Can Gökraş
hocam 8gb ram fivem için pek yeterli değil onu bi 16 yapın siz ben de fivem oynuyorum rx 6600 ryzen 5 5500 her şey en üst ayarlarda 80 fps civarı alıyorum

ben direk ram ile alakalı olduğunu düşünüyorum bi rami yükseltin içiniz de rahat olsun halledilmeyecek bir problem olduğunu düşünmüyorum. ramleri taktıktan sonra tekrardan k9onu üzerinden yazarsanız yardımcı olmak isterim

Qbört

80+ Bronze
FiveM, online dan bile ağır kalıyor iyi bir işlemci, 16gb ram ve hızlı bir ssd ister. Her sunucu farklı fps değerleri verir sorunun kaynağı en yakın nedeni RAM. Sunucularda çok fazla eklenti olabiliyor bunlarda ram de depolanıyor bu yüzden FiveM için 16gb şart. Onun dışında işlemciye de bakar ama yeterli gelir diye düşünüyorum, ssd sata yada m2 olsun yeterli olur ama hdd olsaydı belki de onunda değişmesi gerikebilirdi.

Bu arada düşük geçikme için texture kalitesi ve distance scaling ayarını düşürebilirsiniz. FiveM içinde bu ayarlar öncelik veriyor.

Senyor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Arda Ayan
Fivemde grafik paketi şart. Hem daha iyi fps verdiriyor hemde oyunu daha güzel yapıyor. İsteğine göre her türlü grafik paketini kurabilirsin güzel oluyo.

Fual

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yunus
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
FiveM, online dan bile ağır kalıyor iyi bir işlemci, 16gb ram ve hızlı bir ssd ister. Her sunucu farklı fps değerleri verir sorunun kaynağı en yakın nedeni RAM. Sunucularda çok fazla eklenti olabiliyor bunlarda ram de depolanıyor bu yüzden FiveM için 16gb şart. Onun dışında işlemciye de bakar ama yeterli gelir diye düşünüyorum, ssd sata yada m2 olsun yeterli olur ama hdd olsaydı belki de onunda değişmesi gerikebilirdi.

Bu arada düşük geçikme için texture kalitesi ve distance scaling ayarını düşürebilirsiniz. FiveM içinde bu ayarlar öncelik veriyor.
Dediklerini yaptım ayarları düşürdüm texture rahatladı ve ben bios ayarlına baktığımda ram 3200 mhz ama 2100 kullanıyomuşum 3200e geri çektim oyun baya rahatladı gta 5 80 fpsler de geziyor cpunun kullanım yüzdesi düştü ama ramin hala aynı yüzde 90larda. 8 Gb ram kargoda geliyor 16 ya yükselmiş olacak belki bi 8 daha alırım 24 e yükseltirim dediğim gibi işlemciyi yükseltecek param yok.

Ekler

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    34.9 KB · Hit: 70

Qbört

80+ Bronze
Dediklerini yaptım ayarları düşürdüm texture rahatladı ve ben bios ayarlına baktığımda ram 3200 mhz ama 2100 kullanıyomuşum 3200e geri çektim oyun baya rahatladı gta 5 80 fpsler de geziyor cpunun kullanım yüzdesi düştü ama ramin hala aynı yüzde 90larda. 8 Gb ram kargoda geliyor 16 ya yükselmiş olacak belki bi 8 daha alırım 24 e yükseltirim dediğim gibi işlemciyi yükseltecek param yok.
Ram aldığınızda rahat bir şekilde oynayabilirsiniz eğer fps yine düşük ise grafik ayarlarını biraz daha düşürebilirsiniz.
Ram Mhz düşük olması normal onu siz bios üzerinden XMP açarak tam performansta çalıştırmanız gerekli.
Yeni aldığınız ram'e de bakınız ona göre ayarlama yapın.

Top Bottom