3080ti_ryzen7.5700x'li sistem kurdum satın almak üzereyim öneriye ihtiyacım var

drarda

80+
Reaksiyon skoru
65
Merhabalar öncelikle elimde zotac gaming 3080ti ve sıvı soğutma rampage aqua240 bulunuyor bu yüzden bunlara göre bi sistem olması lazım. Sistemi şu şekilde düşündüm;

+Elimde olan parçaları görmek isterseniz

bu şekilde fiyat elimde olan parçalar hariç 17.544 tl'ye denk geliyor bütçemi zaten aşmış bulunmaktayım biraz zorlanıyorum. Değişmesi gereken bir şey varsa buna göre söylerseniz beni mutlu edersiniz teşekkürler 🥲🥲

Dur yapma
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

neden 3080 ti 40 serisi cikti hem o kart alev atar
Arkadaşın zaten elinde 3080 ti ı varmış

Merhabalar öncelikle elimde zotac gaming 3080ti ve sıvı soğutma rampage aqua240 bulunuyor bu yüzden bunlara göre bi sistem olması lazım. Sistemi şu şekilde düşündüm;

bu şekilde fiyat elimde olan parçalar hariç 17.544 TL'ye denk geliyor bütçemi zaten aşmış bulunmaktayım biraz zorlanıyorum. Değişmesi gereken bir şey varsa buna göre söylerseniz beni mutlu edersiniz teşekkürler 🥲🥲
3080 ti, rapmage kasa ve psu ya emanet edilmez.

Kasa psu ayrı alabilirsiniz veya ikisi beraber almak isterseniz;
https://www.tebilon.com/deepcool-cg...id-tower-atx-gaming-kasa/?ref=akakce&v=1.20.1

peki anladım ama bu biraz pahalı kaçıyor biraz daha pahalısını gerçekten kaldıramam rampage ucuz bir seçenekti
Hocam elbette bütçenize uygun olanı almalısınız ancak forumda çoğu kişinin rampage psu önereceğini sanmam.
Kasa ve psu yu ayrı ayrı da alabilirsiniz. Kasa seçimi size kalmış ancak psu seçimini kaliteli bir psu dan yapmanızı öneririm. Sonra sorun çıkarsa başınız dağlara taşlara vurursunuz.

peki anladım ama bu biraz pahalı kaçıyor biraz daha pahalısını gerçekten kaldıramam rampage ucuz bir seçenekti
Örnek olarak psu olarak bu alttakini alırsınız. Üstüne de psu suz bir kasa alırsınız.
https://www.sinerji.gen.tr/deepcool-750w-pk750d-80-bronze-guc-kaynagi-p-43898
https://www.akakce.com/bilgisayar-k...m-argb-fan-matx-gaming-fiyati,1925472422.html

Bu arada kasa seçimi yaparken anakart ve ekran kartınızın sığıp sığamayacağını da kontrol etmeyi unutmayınız.

Son düzenleme:
Hocam elbette bütçenize uygun olanı almalısınız ancak forumda çoğu kişinin rampage psu önereceğini sanmam.
Kasa ve psu yu ayrı ayrı da alabilirsiniz. Kasa seçimi size kalmış ancak psu seçimini kaliteli bir psu dan yapmanızı öneririm. Sonra sorun çıkarsa başınız dağlara taşlara vurursunuz.

Örnek olarak psu olarak bu alttakini alırsınız. Üstüne de psu suz bir kasa alırsınız.
https://www.sinerji.gen.tr/deepcool-750w-pk750d-80-bronze-guc-kaynagi-p-43898
https://www.akakce.com/bilgisayar-k...m-argb-fan-matx-gaming-fiyati,1925472422.html

Bu arada kasa seçimi yaparken anakart ve ekran kartınızın sığıp sığamayacağını da kontrol etmeyi unutmayınız.
anladım tamamdır peki bu sisteme 750w yeter mi? forumda açılan bazı konulardan biraz şüphe düştü içime bir de bu sıvı soğutucu ile benim alacağım işlemcinin uyumlu olup olmadığını bulamadım yardımcı olur musunuz?

anladım tamamdır peki bu sisteme 750w yeter forumda açılan bazı konulardan biraz şüphe düştü içime bir de bu sıvı soğutucu ile benim alacağım işlemcinin uyumlu olup olmadığını bulamadım yardımcı olur musunuz?
Psu calculator üzerinden kontrol ettiğimde hafif overclock ile beraber bile 750w yeterli gözüküyor.
Sıvı soğutmada kendi sitesinde am4 desteklediği yazıyor. Ancak çok eskiden almışsanız belki desteklemiyor olabilir emin olamadım. Bazı yerlerde am4 yazmıyor çünkü.

bu şekilde fiyat elimde olan parçalar hariç 17.544 TL'ye denk geliyor bütçemi zaten aşmış bulunmaktayım biraz zorlanıyorum. Değişmesi gereken bir şey varsa buna göre söylerseniz beni mutlu edersiniz teşekkürler 🥲🥲
hocam elinizdeki 3080 ti yi güzel bir fiayata satın rtx 4000 serisine geçin hem dlss 3.5 in nimetlerinden faydalanmış olursunuz

bence am5 sistem yakışır ryzen 7 5700 yerine ryzen 5 7500f daha iyi olabilir sizin için işlemci yükseltmek isterseniz sıkıntı yaşamassınız am5 sistem alırsanız

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,170,730
Üyeler
185,937
Son üye
yusui45
Geri