3090 gigabyte gaming oc fan sesi ve vram 95C

raptor00

80+
Reaksiyon skoru
5
Selamlar,
2el gigabyte 3090 gaming oc aldım.
Furmark testinde 4k veya dying light 2 de1080p de calıstırdım
gpu %90 üstü calısırken cekirdek sıcaklık 68C de kalıyor güzel ama vram 95lere cıkıyor, bu arada fan hızı da %75 %80lere cıkıyor.
Bu bana pek normal gelmedi. Kaldı ki bu testlerde vram kullanımı 5GB falan. Bu kart 24GB kapasiteli yani ramin cogunu kullansak o zaman bu sıcaklık daha da mı artacak ? Forumlarda 3090 3080 kartlaın testlerinde genelde cekirdek sıcaklıgı yükselmiyor , demek ki iyi yazılmış ama asıl problem vram sıcaklıgı.

Sizlerin kendi kartlarınızda vram sıcaklıkları nasıl. Asus tuf, gaming x trio, suprime, evga ftw3, strix gibi kartlarda mesela.

Hadi ilkinde padler değiştirilir diyecegim belki ama ikinci problem fanlar sabit hızda calısırken ses problemi yok ama hem hızlanırken hem de yavaslarken kapı gıcırtısı veya elektrik süpürgesi gibi ses cıkartıyor. Kasadaki tüm fanları bastırıyor. Böyle bir ekran kartı hiç kullanmadıgım için sesleini bilmiyorum ama bu da bana garip geldi, ses oldukca yüksek.
Sizce geri vermeli myim.

Ayrıca termal padler yerine bakır kullanılan uygulamlar görüyorum. Vram sıcaklıklarını düşürmek için uygun mudur sizce de.

Ekler

• IMG_20230305_174620.jpg
    IMG_20230305_174620.jpg
    858.3 KB · Hit: 71
  • IMG_20230305_174954.jpg
    IMG_20230305_174954.jpg
    619.3 KB · Hit: 66
Son düzenleme:
Tabikide normal değil de ne olmasını bekliyordunuz 2. el adığınız ekran kartı sıfır gibi performans veremez ki zaten :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tabikide normal değil de ne olmasını bekliyordunuz 2. el adığınız ekran kartı sıfır gibi performans veremez ki zaten :D
bu memleketin yüzde 50 60'ı dolandırıcı asla kimseye güvenme bence böyle şeyler ile uğraşıp kanser olacağına 3090 kullanma git sıfır 3060ti al kafan rahat olsun yüzün gülsün ömrün uzasın :)

Fanlardan gıcırtı sesi geliyorsa bu normal değil.

Sıfır 3090 bazı modellerde de yuksek vram var sanırım yani 3060 ti sıfır aldıgımda da benzer birseyle karsılasabilirim aslında. Mesela Asus tuf için Redditte yazanlar gördüm. Cünkü termal padler bazı modellerde pek iyi yapılmamış gibi gorunuyor.

En azından böyle bir durum olduğunda garantisi var ve iade süreci olur kurtulursunuz. Ben amd(xfx) kullanıyorum şöyle söyleyeyim sıcaklığı max 73 derece gördüm o esnada da hotspot 81 82 lere çıkıyor. Yani kartın sıcaklığı ile arasında olsun olsun 15 derece fark etsin o da 85 olsun bu da normal bi sıcaklık az önce merak edip baktım kaçç rpm de diye. yüzde 40ı geçmemiş kart bu sıcaklıklarda kendisi. Kart stock haliyle diye de karışmıyorum çünkü kart kendisi o sıckalıklarda sabitlemiş ben el ile de yükseltmiyorum ki daha da bayağı yükseltebilirim.

%40 rpmde 82 max güzelmiş. Bendeki techpowerup gpu-z uygulamasında vrami de hotstopun altında ayrı gösteriyor ama amd kartlarda herhalde farklı. Bende mesela hotspot 80 ama vram 90 olmuş. Sende hangi kart vardı.

Geri