32GB-48GB RAM'li yüksek seviye ve uzun yıllar getirecek PC arayışı.

qksthere

80+
Reaksiyon skoru
52
Hazır PC almak istiyorum, sistem parçaları kendim toplayacak kadar bilgim yok. RAM'in en az 32gb olmasını istiyorum DDR4 almayı düşünüyorum. Kazık yemek istemiyorum alacağım bilgisayarın piyasasını bilmek istiyorum, bilgisayarı %99.8 gaming amaçlı kullanacağım. Sistemin 2-3 yıl sonra low-end hale gelmesini istemiyorum. Güvenilir ve kazık olmayan bir yerden almak istiyorum lütfen yardım edin.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Hazır PC almak istiyorum, sistem parçaları kendim toplayacak kadar bilgim yok. RAM'in en az 32gb olmasını istiyorum DDR4 almayı düşünüyorum. Kazık yemek istemiyorum alacağım bilgisayarın piyasasını bilmek istiyorum, bilgisayarı %99.8 gaming amaçlı kullanacağım. Sistemin 2-3 yıl sonra low-end hale gelmesini istemiyorum. Güvenilir ve kazık olmayan bir yerden almak istiyorum lütfen yardım edin.
Bütçe tahmin mi ediyoruz

Neden DDR4 ve bütçe nedir?

DDR5'li sistemlere göz attım ve 250.000den başladığını gördüm o yüzden. Bütçe 50-60k arası.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Maksimum 60k.
65kya ddr5 32gb ramli 5070ti lı sistem var peşin 3 ay taksitli nereden baktın da 250kyı gördün

• Beğen
Reaksiyonlar: Ascl
DDR5'li sistemlere göz attım ve 250.000den başladığını gördüm o yüzden. Bütçe 50-60k arası.

Maksimum 60k.
Ne? Burada 20-30 bin aralığında bile DDR5 sistem topluyor millet RTX 5090 mı takacaksın sanki 250 bin ne 😀

9950x3d 5090 128gb ram hyte ekranlı kasa lian li sıvı soğutmalı vs. fantezi sistemlere baktıysan normal

Maksimum 60k.
DDR4 DÜŞÜNME SAKIN. Bu bütçeye güzel ryzen 7 9700x ve rx 9070 xt (5070ti eşit) sistem alabilirsin. Ya da 3-5k fazla verip ryzen 5 7600 rtx 5070ti sistem alırsın

Arkadaşlar peki sistem almaktan vazgeçip sadece RAM'i arttırsam? Şuan 8gb olan rami 32gb ram'e yükseltmeyi de düşünebilirim. Sistem özellikleri bunlar bunlara göre yorum yaparsanız sevinirim.
1754417543095.webp

Ekran:
1754417569406.webp

Bu sistemi 32gb rame yükseltmek uyumlu olur mu rami arttırmak oyunlarda ne kadar etki yapar?

Ekler

• 1754417561343.webp
    1754417561343.webp
    1.7 KB · Hit: 9
Arkadaşlar peki sistem almaktan vazgeçip sadece RAM'i arttırsam? Şuan 8gb olan rami 32gb ram'e yükseltmeyi de düşünebilirim. Sistem özellikleri bunlar bunlara göre yorum yaparsanız sevinirim.
Alıntıyı görüntüle
Ekran:
Alıntıyı görüntüle

Bu sistemi 32gb rame yükseltmek uyumlu olur mu rami arttırmak oyunlarda ne kadar etki yapar?
Ram le oyun performansı niye artsın kardeşim alırsın işlemci ekran kartı öyle artar

Yine ne istediğini bilmeden soru soran bir arkadaş, bilgisayar almak istiyorsan bütçe belirtirsen en iyi sistemi senin için öneririz. Kendi sistemini yükeltmek istiyorsan tüm parçaları yazarsın ona göre öneriler verebiliriz.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Geri