güzel araştırmışsınız hocam, eğer bütçe olarak 40ın üstüne çıkaramıyorsak 3050-4050 almamız gerekicek. attığınız modeller uygun, 35 ve 35 altındaki laptoplarda lenovo ve hp önermiyorum. hp sensör sorunu lenovoda anakart sorunu var. zaten geriye attığınız modeller kalıyor.
çok seyahat ediyorum dediğiniz için ben 17" laptop önermem monster olanı. 15.6-16 inç size daha uygun.
acer nitro vler güzel bilinen genel bir sorunu yok, ekran 165hz rakiplerinden önde, özellikle hoparlör sesi olarak diğer rakiplerinden iyidir, fan sesi çok ısınma biraz var.
cyborglar düşük wattlı 4050 ile geliyor ve buna rağmen ısınan bir model, yine msi thin serisi düşük wattla gelir ısınır ama en azından kalınlık olarak 1.8cm olduğu için daha taşınabilir bir cihaz. kasa kalitesi olarak çok geride.
40 üstüne çıkıp 5050 ve ya 5060 alamıyorsak bütçeyi daha da indirip 29.999a asus tuf f16 2024 rtx3050 alabiliriz. ekran kartının 3050 olması eksi sadece onun dışında ekran daha iyi ve 16", işlemci yeni nesil, diğerlerinde klavye tek renk iken bunda rgb. bu ucuz seçeneğimiz olsun.
diğer seçenekte de bu bütçenin vereceği maksimum verimi alıp 39.119'a rtx4060 ve 8845hs işlemcili hp victus alabiliriz. normalde victusta sensör sorunu var önermem ama 8xxx işlemcilerde bu sorunun olmadığı söylenmiş ve bu fiyata düşük wattlı da olsa 4060 almak mantıklı.
son olarak benim size kişisel önerim daha ince kasa 1.8cm, fullhd webcam, daha kaliteli ekran gibi özellikler sunan asus vivobook 16. çift fan var ama ısınır mı kesin ısınır ses yapar mı muhakkak yapacaktır. ama diğer özellikleri ilk verdiğim asus ile aynı. onun üstüne 8 koyup bunu seçmek tercih meselesi. eğer bu model indirime girip 33 civarına düşerse tam mantıklı olur.
attığınız acer da msi da alınabilir bu arada tercih sizin. her modelin bir falsosu var çünkü.