Neler Yeni

3D Yazıcı Donma Sorunu

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Dostlar selamar bıktım artık bir sürü sorun yaşamaktan.Dün yamuk baskı alıyordum.Sorun çözüldü.2 baskı aldım mis gibiydi.Sabah kallktım baskı almaya çalışırken 1.dk sinde yazıcı kitleniyor.Baskıyı durduramıyorum arkadan kapatmam gerekiyor.Kontrol ettim tıkanıklık falanda yok iyice temizledim yine 1.dk sinde yazıcı donuyor.Lütfen yardım edermisiniz?

mfurkane

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
mustafa furkan erkan
Filamenti iktiren dişlinin kontrolünü sağlayabilirsiniz hocam. Çok gevşek olması veya çok sıkı olması filamentin akmasını engeller. Tabi daha birçok faktör olabilir bununla başlayalım. Yenimi aldınız makineyi? Modeli nedir?

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Filamenti iktiren dişlinin kontrolünü sağlayabilirsiniz hocam. Çok gevşek olması veya çok sıkı olması filamentin akmasını engeller. Tabi daha birçok faktör olabilir bununla başlayalım. Yenimi aldınız makineyi? Modeli nedir?
yeni aldım hoca 1 hafta oldu ender 3 v2.Akşam bir sıkıntı yoktu baskılarımı aldım.Sabah kalkınca kitlenmeye başladı.Dediğin yerde sıkıntı yok hocam çünkü filament geliyor.İçinide temizledim.Sıyırmama ramak kaldı

mfurkane

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
mustafa furkan erkan
ender serisi inanılmaz problemli lakin hakkında çok fazla kaynak var o konuda rahat olun hallederiz problemi. Bender ender 3 pro kullanıyorum ilk 2 ayım benimde full hatalarla geçti :D filamentin akmama sebebi extruderin üstünde olan hotend i soğutan fandan kaynaklı olabilir. Fanı kontrol edebilirmisiniz. Filamenti çıkarıp taktınızmı?

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
ender serisi inanılmaz problemli lakin hakkında çok fazla kaynak var o konuda rahat olun hallederiz problemi. Bender ender 3 pro kullanıyorum ilk 2 ayım benimde full hatalarla geçti :D filamentin akmama sebebi extruderin üstünde olan hotend i soğutan fandan kaynaklı olabilir. Fanı kontrol edebilirmisiniz. Filamenti çıkarıp taktınızmı?
akşam değiştirdim hocam filamenti yeni filament aldım onu taktım.Valla alıp adığıma pişman oldum 50 tane sorun çıktı tam oh be diyorum yeni bir şey çıkıyor.İnşallah çözebiliriz hocam.Dediğim gibi filament akıyor ucundan sürekli geliyor hocam bir tıkanıklık yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

bide hocam belki yazılım güncellemesiyle alakalıdır diyecemde şuan bendeki sürün 1.0.2 sanırım daha günceli varmıdır sitesinden baktım bir sürü şey var kafam karıştı hangisi anlamadım

mfurkane

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
mustafa furkan erkan
:D yok hocam rahat ol bu makinalar cidden uğraştırıcı biryerden sonra dilinden anlamaya başlıyosun zaten o aşamaya kadar işkence :D Şimdi tam problemi anlamak açısından sen baskıyı başlatıyosun filament normal akıyor bir süre sonra akmamaya başlıyor ve akmazken makina yükselmeye devammı ediyor?

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
:D yok hocam rahat ol bu makinalar cidden uğraştırıcı biryerden sonra dilinden anlamaya başlıyosun zaten o aşamaya kadar işkence :D Şimdi tam problemi anlamak açısından sen baskıyı başlatıyosun filament normal akıyor bir süre sonra akmamaya başlıyor ve akmazken makina yükselmeye devammı ediyor?
bak şimdi hocam şöyle baskıyı başlatıyorum ben şeyler açık önce parçayı basmadan etrafına çizgi yapıyor ya he onda daire bişey onu basarken yani dairenin yarısına gelmeden yazıcı kitleniyor.Donuyor baskı duruyo ekrandan müdahale yapamıyorum çalışmıyor.Arkadan düğmeden kapatmam gerekiyor

mfurkane

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
mustafa furkan erkan
bak şimdi hocam şöyle baskıyı başlatıyorum ben şeyler açık önce parçayı basmadan etrafına çizgi yapıyor ya he onda daire bişey onu basarken yani dairenin yarısına gelmeden yazıcı kitleniyor.Donuyor baskı duruyo ekrandan müdahale yapamıyorum çalışmıyor.Arkadan düğmeden kapatmam gerekiyor
Hocam problem bahsettiğiniz gibi donanılmsal değil yazılımsal gibi duruyor ubdate i atmanız lazım öncelikle. Ben daha önce ubdate atmaya hiç gerek duymadım linkte https://market.nmosphere.com.tr/creality-ender-3-v2-mavi-ekran-hatasi-yazilim-guncelleme/ yazılım güncelleme anlatılmış hocam.

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Hocam problem bahsettiğiniz gibi donanılmsal değil yazılımsal gibi duruyor ubdate i atmanız lazım öncelikle. Ben daha önce ubdate atmaya hiç gerek duymadım linkte https://market.nmosphere.com.tr/creality-ender-3-v2-mavi-ekran-hatasi-yazilim-guncelleme/ yazılım güncelleme anlatılmış hocam.
hocam benim bildiğim normal sd kartı takıp yazıcı açıp kapayınca yükleniyor bunu yaparsam sıkıntı çıkmasın

hocam dur sıkıntıyı çözdüm ohhhh be çok mutuyum şuan aklıma birden sd karta format atmak geldi düzelti şuan hocam bir kaç deneme yapıyorum dönüş yapacam

mfurkane

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
mustafa furkan erkan
hocam benim bildiğim normal sd kartı takıp yazıcı açıp kapayınca yükleniyor bunu yaparsam sıkıntı çıkmasın
Bu adamla çözüyorum hocam problemleri genel olarak oda aynısı uygulamış.
bir bunada göz atın sıkıntı çıkacağını sanmıyorum

hocam dur sıkıntıyı çözdüm ohhhh be çok mutuyum şuan aklıma birden sd karta format atmak geldi düzelti şuan hocam bir kaç deneme yapıyorum dönüş yapacam
Tamamdır hocam bekliyorum.

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer

hocam sorun çözüldü sd kart formatlayıp yeni baskı dosyası attım takır takır basıyor artık bir daha sorun çıkarsa sallacam camdan aşağı neymiş bu ya

yardımarın için teşekkür ederim hocam heyecandan unuttum :D

Son düzenleme:

mfurkane

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
mustafa furkan erkan
hocam sorun çözüldü sd kart formatlayıp yeni baskı dosyası attım takır takır basıyor artık bir daha sorun çıkarsa sallacam camdan aşağı neymiş bu ya

yardımarın için teşekkür ederim hocam heyecandan unuttum :D
Estarullah hocam her zaman :D

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Estarullah hocam her zaman :D
hocam ahhh ahh sorunlar bitmiyor 2 baskı aldım sıkıntı yok bi tane baskı alıcam yuvarlak bişey filament bir türlü yapışmıyor çıkan yerin o uç kısmında dolanıyo topak oluyo acaba ısı ayarlarım mı yanlış var mı önerdiğin bi ısı ayarı tabla olsun nozzle olsun esun filament kullanıyorum.

Top Bottom