Neler Yeni

3D Yazıcı Donma Sorunu

mfurkane

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
mustafa furkan erkan
hocam ahhh ahh sorunlar bitmiyor 2 baskı aldım sıkıntı yok bi tane baskı alıcam yuvarlak bişey filament bir türlü yapışmıyor çıkan yerin o uç kısmında dolanıyo topak oluyo acaba ısı ayarlarım mı yanlış var mı önerdiğin bi ısı ayarı tabla olsun nozzle olsun esun filament kullanıyorum.
:D Ben başlangıç sıcaklığını 200 baskı sıcaklığını 190 olarak kullanıyorum o şekilde deneyebilirsiniz. Filamentten filamente inanılmaz fark ediyo ısılar ama 220 derecede pla bastığımı hatırlıyorum 5' er derece yükseltmeyi deyebilirsiniz. Ama sizin probleminiz muhtemelen tabla dengesinde onu bir kontrol edin önce. Siz bir şey yapmasınız bile baskı alırken civatalar oynayabiliyor yerinden.

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
:D Ben başlangıç sıcaklığını 200 baskı sıcaklığını 190 olarak kullanıyorum o şekilde deneyebilirsiniz. Filamentten filamente inanılmaz fark ediyo ısılar ama 220 derecede pla bastığımı hatırlıyorum 5' er derece yükseltmeyi deyebilirsiniz. Ama sizin probleminiz muhtemelen tabla dengesinde onu bir kontrol edin önce. Siz bir şey yapmasınız bile baskı alırken civatalar oynayabiliyor yerinden.
hocam 3 kere tabla ayarı yaptım daha ne yapayım.Belki üstünü temizlemem gerekiyodur nasıl temizleyebilirim camsille falan olur mu

mfurkane

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
mustafa furkan erkan
ben sabunlu bezle siliyorum hocam ardından tablayı ısıtıyorum 60 a 1 dk kuruyor hemen
Mesaj otomatik birleştirildi:

ender 3 proların tabla cam değildide ondan emin olamadım hocam

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
ben sabunlu bezle siliyorum hocam ardından tablayı ısıtıyorum 60 a 1 dk kuruyor hemen
Mesaj otomatik birleştirildi:

ender 3 proların tabla cam değildide ondan emin olamadım hocam
sorunu çözdüm hocam arkadaşım arkadaşınada sormuştum cevap geldi az önce tabla ayarını a4 le yaptıktan sonra baskı olurkende bakarak yap ayarla dedi ayarladım şimdi baskı alıyorum sıkıntı yok.Artık bir daha sorun çıkarsa ne yaparız allah kerim

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Cemal Esmen
Dostlar selamar bıktım artık bir sürü sorun yaşamaktan.Dün yamuk baskı alıyordum.Sorun çözüldü.2 baskı aldım mis gibiydi.Sabah kallktım baskı almaya çalışırken 1.dk sinde yazıcı kitleniyor.Baskıyı durduramıyorum arkadan kapatmam gerekiyor.Kontrol ettim tıkanıklık falanda yok iyice temizledim yine 1.dk sinde yazıcı donuyor.Lütfen yardım edermisiniz?
Sorunu düzeltmişsiniz ben düzeltemedim düzeltemeyenlere söylüyorum. Yazıcının Z Eksenini sağ sol haraket yapınca enerji üretimi oluyor. Zaten fiş çekikken ekran geliyor hızlıca z eksenini haraket ettirirseniz. İşte ben onu yaptım ve yazıcı dondu. Sizin dediklerinizi yaptım düzelmedi. Sonra 3D yazıcı servisine verdim

[18:21, 07.02.2022] Cemal: Hocam ben sana 1 yıl önce ender 3 v2 vermiştim tamir ettin sen hatta baskı yaptık beraber ben ondan sonra 1 tane düzgün baskı alamadım. kalibirasyon yaptım çokta bilmiyom yapmayı bu seferde basma yapcakken donuyor. Salı günü müsaitsen yazıcıyı teslim edebilir miyim
[18:28, 07.02.2022] 3D Yazıcı: Donma işi anakartla ilgilidir anakartin gitmiş olabilir ki bu 3d yazicilarda çok oluyor benim kendi yazicim da da yaşadim 2 sefer hemde biri bu hafta oldu daha 3 haftadir çalişmayan yazicinin anakarti gitti kendi kendine. Yeni anakart takicam. Sen getir bi bakalim yazicina

Anakartı 350 Tl ücret ile değiştirildi. Sorun düzeldi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,332
Üyeler
161,692
Son üye
Bulut0134
Top Bottom