Neler Yeni

4 5k ile bilgisayar hızlandırmak istiyorum

Muraat743

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Murat
Bütçe
4000
Elimde eski bi bilgisayar var onun parçalarına yenilemek istiyorum oyun için falan değil zaten bisiler izliyorum ucuz yollu yardımcı olabilecek var mi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bilgisayar parçalarından hiç anlamıyorum hangisi hangisi ile uyar hangi daha iyi falan baya uzağım o konuları

Ekler

• 17388675611113639946946035865419.jpg
    17388675611113639946946035865419.jpg
    376.5 KB · Hit: 60

OrkunJJ

80+ Silver
Elimde eski bi bilgisayar var onun parçalarına yenilemek istiyorum oyun için falan değil zaten bisiler izliyorum ucuz yollu yardımcı olabilecek var mi
3-4 bin maliyete gerek yok. Bir tane 120GB lık en ucuzundan SSD tak temiz Windows 10 kur bir de 8 GB ram tak yeter. 1000TL yi bulmaz bile.

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
-
İlgilendiği Kategoriler
Laptop - İç donanımlar
Hatta windows yerine linux bir işletim sistemi kur dümdüz seni bir şeyler izlemek için çok daha uzun süre götürür.

Muraat743

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Murat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
3-4 bin maliyete gerek yok. Bir tane 120GB lık en ucuzundan SSD tak temiz Windows 10 kur bir de 8 GB ram tak yeter. 1000TL yi bulmaz bile.
Kingstonun 8gb 1333 ddr3 rami var yeterli olur mu 400tl fiyatı var

Hatta windows yerine linux bir işletim sistemi kur dümdüz seni bir şeyler izlemek için çok daha uzun süre götürür.
Şuan win7 var sürekli bişiler hata veriyor hiç bisi inmiyor ekranda bisi var kapanmıyor falan virüslü büyük ihtimalle o . linux hiç kullanmadım win10 düşünüyordum ben

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
-
İlgilendiği Kategoriler
Laptop - İç donanımlar

Şuan win7 var sürekli bişiler hata veriyor hiç bisi inmiyor ekranda bisi var kapanmıyor falan virüslü butik ihtimalle o linux hiç kullanmadım win10 düşünüyordum ben
windows 10 dan ziyade illa windows kurmak istiyorsanız en boş windows 8.1 sürümü daha hafif olur muhtemelen

goygoy.x

80+

Şuan win7 var sürekli bişiler hata veriyor hiç bisi inmiyor ekranda bisi var kapanmıyor falan virüslü büyük ihtimalle o . linux hiç kullanmadım win10 düşünüyordum ben
WİN7'yi artık Chrome bile desteklemiyor ekranınızdaki hatalar bundan kaynaklıdır.
Arkadaşın yazdıkları gayet yeterli olacaktır.

OrkunJJ

80+ Silver
Ram anakartınıza uyumluysa yeterli olur tabikide. Anakartınızın marka modelini internette aratıp DDR kaç olduğuna ve desteklediği frekans hızına bakıp ona göre ram araştırabilirsiniz.

windows 10 dan ziyade illa windows kurmak istiyorsanız en boş windows 8.1 sürümü daha hafif olur muhtemelen
Windows 10 aşağısını kurmak 2024 yılında aşırı gereksiz. En kötü işlemcili bilgisayara bile 4GB+ ram ve SSD taktın mı işini sorunsuz yerine getiriyor. (İşlemcisi minimum 2 çekirdekli olanlara bu işlemleri uyguluyorum, tek çekirdekliler direkt hurdaya :D)
Çalıştığım şirkette 15-20 yıllık bilgisayarların ömrüne ömür katmak ve işletim sistemini güncellemek amacıyla bu şekilde yapıyorum.
8 GB ram, 120 GB SSD, Windows 10. İşlemci minimum 2 çekirdekli ise işini sorunsuz layığıyla yapıyor.

ersi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
ersin bulut
quad core işlemciye geçmek, ssd takmak, ram mikatını 8gb yapmak sisteminize bunlar uygun gibi

Muraat743

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Murat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ram anakartınıza uyumluysa yeterli olur tabikide. Anakartınızın marka modelini internette aratıp DDR kaç olduğuna ve desteklediği frekans hızına bakıp ona göre ram araştırabilirsiniz.

Windows 10 aşağısını kurmak 2024 yılında aşırı gereksiz. En kötü işlemcili bilgisayara bile 4GB+ ram ve SSD taktın mı işini sorunsuz yerine getiriyor. (İşlemcisi minimum 2 çekirdekli olanlara bu işlemleri uyguluyorum, tek çekirdekliler direkt hurdaya :D)
Çalıştığım şirkette 15-20 yıllık bilgisayarların ömrüne ömür katmak ve işletim sistemini güncellemek amacıyla bu şekilde yapıyorum.
8 GB ram, 120 GB SSD, Windows 10. İşlemci minimum 2 çekirdekli ise işini sorunsuz layığıyla yapıyor.
Bu

Benim pc de 3gb ram var 64 bit bile zorluyo anakartimi öğrenmek için içine mi bakmam lazım burda oem yazıyor sadece

quad core işlemciye geçmek, ssd takmak, ram mikatını 8gb yapmak sisteminize bunlar uygun gibi
Ucuz fiyatlı uyumlu çalışacak parca öneriniz var mi

OrkunJJ

80+ Silver
Bu

Benim pc de 3gb ram var 64 bit bile zorluyo
64 Bit için minimum 4 GB ram tavsiye ediliyor. Ondan dolayı sisteminiz zorlanıyor. Bende de eski makineme Windows 10 64 bit kurmuştum ram ya da ssd yükseltmesi yapmadan. Açılması 10 dakikayı geçiyordu.
Şuan Windows 7 Ultimate kurulu basıyorum 30 saniye sürmüyor aktif.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,053,261
Üyeler
167,279
Son üye
JusticeWarrior
Top Bottom