4070, 4070 Tİ, 4080 SERİSİ EKRAN KARTI VE 1000W PSU ELEKTRİK FATURASI

Reaksiyon skoru
16
Dostlar selam. Sizlere bir sorum olacak soru aslında gayet net şöyle ki;
4000 serisi bir ekran kartı ve 1000w psu ile günde en az 8 saat çalışacak bi sistem de elektrik faturası aylık kaç TL olur?

fikirlere açığım faturaları paylaşacak olan uçsun konuya yorum değil kesin bilgiler bekliyorum.

Not: Saçma sapan fikirler sunarak yorum yapmayın boş konuşacak olan yorumunu kendine saklarsa sevinirim.
İşte 4080 aldın faturayı mı düşünüyorsun 4070 ekran kartı almışsın o iyi değildir vb konu dışında yorum yapmayın lütfen.

sistemin saatte ortalama 500w güç çekse günde yaklaşık 8 tl gibi bi elektrik tutarın olur

Faturayı kesin olarak bilemeyiz ama içlerinden RTX 4070'in az watt tükettiğini söyleyebilirim.

Bende 4080 var nerdeyse 24 saat açık işim gereği evde hanım çok fazla ütü ve çamaşır yıkar Max gelen fatura 350 TL

Ütü bu arada en fazla elektrik tüketen alettir

Dostlar selam. Sizlere bir sorum olacak soru aslında gayet net şöyle ki;
4000 serisi bir ekran kartı ve 1000w psu ile günde en az 8 saat çalışacak bi sistem de elektrik faturası aylık kaç TL olur?

fikirlere açığım faturaları paylaşacak olan uçsun konuya yorum değil kesin bilgiler bekliyorum.

Not: Saçma sapan fikirler sunarak yorum yapmayın boş konuşacak olan yorumunu kendine saklarsa sevinirim.
İşte 4080 aldın faturayı mı düşünüyorsun 4070 ekran kartı almışsın o iyi değildir vb konu dışında yorum yapmayın lütfen.
4080 bile 250-300w çekiyor bence cok problem çıkartmaz rtx3080 bile 350w harcadığını düşününce

Bende 4080 var nerdeyse 24 saat açık işim gereği evde hanım çok fazla ütü ve çamaşır yıkar Max gelen fatura 350 TL

boştayken sistem zaten çok az güç çekiyo, ama yük altında uzun süre çalışıyorsa faturaya yansır, ben eve kaç tl elektrik geldiğini bilmiyorum bilsem ortalama bir şey yazardım

4080 bile 250-300w çekiyor bence cok problem çıkartmaz rtx3080 bile 350w harcadığını düşününce
Güzel ve mantıklı bir yorum değerlendirmek gerek ancak tam olarak hesaplama yapamıyorum şöyle bi bakarsak örnek veriyorum tüm sistem anlık olarak 500w çeksin maksimum. Bu rakam anlık olarak çekilen miktar ama neye göre ölçülüyor saatlik mi yoksa dakikalık mı bu ölçek önemli bunu çözersek kendimiz hesaplarız aslında

Güzel ve mantıklı bir yorum değerlendirmek gerek ancak tam olarak hesaplama yapamıyorum şöyle bi bakarsak örnek veriyorum tüm sistem anlık olarak 500w çeksin maksimum. Bu rakam anlık olarak çekilen miktar ama neye göre ölçülüyor saatlik mi yoksa dakikalık mı bu ölçek önemli bunu çözersek kendimiz hesaplarız aslında
hesapladım ya yukarıda

"Bir kWh enerjinin maliyeti, abone tipine ve tarifesine göre değişiklik gösterir. Ülkemizde mesken aboneleri için 1 kWh elektrik fiyatı aylık toplam 240 kWh’e kadar 1,48 TL, 240 kWh’ten fazlası için 2,22 TL’dir." sistem saatte 500w çekse yarım kw eder o da 1.11 kuruş tutar. günde 8 saat kullansan 8-9 lira civarı bir elektrik harcamış olursun.

"Bir kWh enerjinin maliyeti, abone tipine ve tarifesine göre değişiklik gösterir. Ülkemizde mesken aboneleri için 1 kWh elektrik fiyatı aylık toplam 240 kWh’e kadar 1,48 TL, 240 kWh’ten fazlası için 2,22 TL’dir." sistem saatte 500w çekse yarım kw eder o da 1.11 kuruş tutar. günde 8 saat kullansan 8-9 lira civarı bir elektrik harcamış olursun.
Kanka mantıklı ben de bu mantıkla bakıyorum ancak endişem şurada örnek verelim ki sistem saatte 500w tüketiyor daha doğrusu düğmeye bastığın andan itibaren 500w çekiyor ve kullandığın saat kadar çarpıp kwh miktarına bölerek hesaplıyoruz burada kadar okey ancak,

8 saatte 500w 4500w yapar iken
60 dakika diye hesaplanıyorsa 500w x 60
Yani saat bazlı mi dakika bazlı mi çarpmak gerek tam olarak burada şüphem var anlamışsındır beni şuan umarım

Yani 1 saat 60 dakika 8 saat ise 480 dakika

480 x 500w olursa yandık ki ne yandık

hayır kw/h=saat başına tüketilen kw
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kaçak kullanıyorsun demekki :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,218
Üyeler
184,599
Son üye
Zorkier
Geri