43k bütçe toplama masaüstü PC | 4070ti

Reaksiyon skoru
17
Bütçe
43000
Merhaba herkese,

Sıvı soğutucudaki 240mm olanı 360 yaptım bu arada. Toplamda tam 43.200 TL ödedim. Daha iyisi, güzeli toplanabilir miydi? Güzel mi? Asus'un vs. indirimleri, geri ödemeleri oluyor genelde mesela, o şekilde değerlendirerek bir şeyler yapılabilir miydi? 43k bütçe ile bundan daha iyisi toplanır mı?

Tüm içerik bu şekilde =>

Screenshot_51.png

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mesela RAM'im CL36 olması alırken dikkatimi çekmemişti, sonradan fark ettim. Toplama yerine ayrı ayrı toplayıp ortalam bu bütçe ile daha iyisini toplayabilir miydim? Hadi, 43 yerine 45 de olabilir mesela.

Bu konuda dönüt almam benim için çok önemli, iade edeceğim çünkü ona göre. Kafam biraz karışık. Özellikle RAM ve Inno3D konusunda.

Merhaba herkese,

Sıvı soğutucudaki 240mm olanı 360 yaptım bu arada. Toplamda tam 43.200 TL ödedim. Daha iyisi, güzeli toplanabilir miydi? Güzel mi? Asus'un vs. indirimleri, geri ödemeleri oluyor genelde mesela, o şekilde değerlendirerek bir şeyler yapılabilir miydi? 43k bütçe ile bundan daha iyisi toplanır mı?

Tüm içerik bu şekilde =>

Alıntıyı görüntüle

Mesela RAM'im CL36 olması alırken dikkatimi çekmemişti, sonradan fark ettim. Toplama yerine ayrı ayrı toplayıp ortalam bu bütçe ile daha iyisini toplayabilir miydim? Hadi, 43 yerine 45 de olabilir mesela.

Bu konuda dönüt almam benim için çok önemli, iade edeceğim çünkü ona göre. Kafam biraz karışık. Özellikle RAM ve Inno3D konusunda.
RAM okey, GPU TUF eklenip cashback den yararlanılabilir ama 43k ya not bad!

ram okey ama ekran kartın da keşke o site de zotac amp olsa ama çok da üzmez.
+3.5k fark vererek Asus da alabilirdim. 3.5k ek masrafa girip girmeme ile aslında burada da başlık alıp sordum. "Inno3D gayet iyi, gerek yok." denildiği için de siparişi böyle tamamladım ama zamanla içimde bir burukluk kaldı gibi ya. Bu da bilgisizliktan aslında. Inno3D'yi bilmiyorum. 4070ti da pahalı bir kart sonuçta. Uzun vadede üzer mi diye düşünüyorum...

+3.5k fark vererek Asus da alabilirdim. 3.5k ek masrafa girip girmeme ile aslında burada da başlık alıp sordum. "Inno3D gayet iyi, gerek yok." denildiği için de siparişi böyle tamamladım ama zamanla içimde bir burukluk kaldı gibi ya. Bu da bilgisizliktan aslında. Inno3D'yi bilmiyorum. 4070ti da pahalı bir kart sonuçta. Uzun vadede üzer mi diye düşünüyorum...
Asus TUF da cashback vardı o yüzden eklediğinin fazlalığını geri alabilirdin 90 gün sonra Uzun vade de üzmez asla.

Asus TUF da cashback vardı o yüzden eklediğinin fazlalığını geri alabilirdin 90 gün sonra Uzun vade de üzmez asla.
Asus'un O12G olanında cachback gözüküyordu sadece. Bu düz 12G idi, bunda geçerli değil diye girmedim. yoksa girecektim. O12G olan versiyonunu şimdi eklemişler sisteme, onun için de +5k vermem gerekiyor. 5k fark da...

Ben o zaman bu aldığım sistem için ağlayıp zırlamamalıyım, değil mi ya? Ya da iade sürecine hiç girmeme gerek yok, değil mi? 43k ile alınabilecek güzel bir PC'mi, farklı seçenekleri araştırmalı mıyım?

Screenshot_8.png

Cashback de var 49.497₺ ye geliyor.

SSD'den kısmak istemiyorum, 7k okuma istiyorum açıkçası. Bunu da dahil edersen eğer fiyat 52.5k civarına çıkıyor ve cachback ile beraber 49-50 banında olacak. 43 ile 50 arasındaki fark da bana çok çok fazla geliyor. Bilmiyorum :( 6-7k fark vermeye gerçekten değer mi?

SSD'den kısmak istemiyorum, 7k okuma istiyorum açıkçası. Bunu da dahil edersen eğer fiyat 52.5k civarına çıkıyor ve cachback ile beraber 49-50 banında olacak. 43 ile 50 arasındaki fark da bana çok çok fazla geliyor. Bilmiyorum :( 6-7k fark vermeye gerçekten değer mi?
eklemeyi unutmuşum ekledim.

Yani evet artıyor ama 7600x den 7700x çıkıyorsun ve parçaların tümü tuf oluyor. Biraz para meselesi sana kalmış ama aldığın kasa hiç kötü değil sadece ekran kartını asus tuf alırdım.

E, tabii. O detay da var. İşlemci Ryzen 5 iken Ryzen 7 oluyor kısmına gerek var mı acaba? Bu kendi kendime sorduğum bir soru açıkçası. İlgin ve alakan için çok teşekkür ederim. Biraz bütçeme de bakıp düşüneceğim. Belki 6-7k fark koyarım, bilmiyorum. Teşekkürler tekrardan.

E, tabii. O detay da var. İşlemci Ryzen 5 iken Ryzen 7 oluyor kısmına gerek var mı acaba? Bu kendi kendime sorduğum bir soru açıkçası. İlgin ve alakan için çok teşekkür ederim. Biraz bütçeme de bakıp düşüneceğim. Belki 6-7k fark koyarım, bilmiyorum. Teşekkürler tekrardan.
tier A da dert edilecek kadar kötü değil!

Sanırım 7k gibi ek topa girmeyeceğim ya. Bir monitör parası, yeni bir anakart parası ediyor resmen. 2-3 yıl sonra parçalarda değişiklik ve/veya geliştirme istersem öyle yaparım. Belki ekran kartını 2-3 yıl sonra satar o anın son model yeni çıkan ekran kartını falan alırım.

Çok teşekkür ederim, değerli vaktini ayırdığın ve açıklamalarınla destek olduğun için. Çok memnun oldum. 🙃 Senle konuşunca ve son attığın videoyu izlediğince ikna oldum diyebilirim. Teşekkürler.

Gayet iyi. Daha iyisi imkansıza yakın gibi bir şey. Toplayabileceğinde yine bu ayarda olur. İnno3D İChill kötü bir model, sizi üzmez. Asus Tuf ile fiyat farkına değecek bir farkı yok. Arada ki fark 1k fln olsaydı belki onun yerine Tuf tercih edilebilirdi ama bu kadar fiyat farkına değmez.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,063
Üyeler
184,565
Son üye
laptopalcam
Geri