Neler Yeni

55-60k arasında maks performans kasa önerisi

furina

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Eren Aydın
Bütçe
60000
Bütçe 60k

Bugün yarın almak istiyorum. İndirim gecesi vs denildi ama çıkan sistemlerde bu bütçe aralığında ben bir şey göremedim belki kaçırmış olabilirim.

Önerileriniz varsa alırım. Ekran kartı dışında sistemden çok anlamıyorum. Eş dost arkadaşa gösterince sürekli ya şu parçası böyle bu parçası böyle deniliyor o yüzden aşırı kararsız kaldım.

Genellikle oyun ve browser amaçlı kullanılacak bilgisayar. Aşağıda bazı alternatifler buldum ama sanırım ek özelleştirme yapmadan bunları almak çok mantıklı olmuyor.

Özelleştirme kısmından da anlamııyorum tek anladığım bir kaç işlemci ve ekran kartı , bu konuda yardımcı olabilecek birileri var mı ?

Bütçe 10 yukarı 10 aşağı değişebilir. Geçen günde alternatif konu açmıştım oradaki sistemi de çok önermediler. Gerçekten 3-4 gündür bilgisayar bakmaktan tiksindim.

Yardımcı olun bugün sipariş geçeyimde kurtulayım :D

1- Kapkan 7A-RTX4080S
2- MIRANA-4080SUPER / AMD Ryzen 5 7600 TRAY / GALAX GeForce RTX 4080 SUPER SG 1-Click OC 16GB / 16GB RAM / 1TB M.2 SSD
3-Mute 7A-RTX4070TiS/80S

quartle

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,126
İsim
1
Screenshot_82.png

kapkanı böyle al soğutucu bunu al https://www.gaming.gen.tr/urun/3848...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/
bütçe çıkarsada rami 32 yap

furina

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Eren Aydın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam Palit için bazıları kötü falan diyordu , sorun yaratır mı bize ? yükseltmesinde Palit'in bir modelini gösteriyor yine ?
Üstüne bugün gelen ekstra parayla bir 10 lira daha ekleyebiliyorum şu şekil sence nasıl olur ?

İşlemci değiştirince soğutucu 2 otomatik eklenmiş oldu onu X yapmak mantıklı mı? Muhtemelen bir 3-4 yıl belki daha fazla kullanmayı düşünüyorum da

1732959769130.png

quartle

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,126
İsim
1
bir sorun yaratmaz iki palit farkını biri ışıklı biri ışıksız gibi düşünebilirsiniz temelde
işlemciler arasında pek fark yok aslında ama yine de az bi fiyat olduğu için değiştirilebilir
sıvı soğutma konusunda bişey diyemiycem ama o fiyata daha iyisi alınır galiba

furina

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Eren Aydın
bir sorun yaratmaz iki palit farkını biri ışıklı biri ışıksız gibi düşünebilirsiniz temelde
işlemciler arasında pek fark yok aslında ama yine de az bi fiyat olduğu için değiştirilebilir
sıvı soğutma konusunda bişey diyemiycem ama o fiyata daha iyisi alınır galiba
o zaman bu en son attığım şekilde sipariş versem yeterli sanırım.

Pek anlamadığım için ve emin olmak adına, eğer bu en son attığım şekilde sipariş verirsem tekrardan attığınız soğutucuyu da almam gerekiyor mu bu yeterli olacak mıdır?

Yoksa X işlemciye geçtiğim için sıvı soğutmayı zorunlu mu tutmuş oldu orada.

Birde işlemciyi 4080 süperde ilerleyen süreçte x 3d ile yapmak çok fazla ekstra katar mı sizce?

quartle

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,126
İsim
1
o zaman bu en son attığım şekilde sipariş versem yeterli sanırım.

Pek anlamadığım için ve emin olmak adına, eğer bu en son attığım şekilde sipariş verirsem tekrardan attığınız soğutucuyu da almam gerekiyor mu bu yeterli olacak mıdır?

Yoksa X işlemciye geçtiğim için sıvı soğutmayı zorunlu mu tutmuş oldu orada
illa birini seçtircek galiba oradaki diğer 240mm lik soğutucularıda bir karşılaştırın onun dışında sistem okey
Mesaj otomatik birleştirildi:

tekrar baktım cooler master olanla yani şuan seçili olan haliyle sipariş verebilirsiniz gibi

furina

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Eren Aydın
illa birini seçtircek galiba oradaki diğer 240mm lik soğutucularıda bir karşılaştırın onun dışında sistem okey
1732960524520.png

Hocam varsa şunu alabilirsin dediğiniz onu da ekleyeyim.

Birde ilerleyen süreçte x 3d ile yapmak çok fazla ekstra katar mı sizce? Kendi geleni de 2. el olarak satışa koyarım

quartle

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,126
İsim
1

furina

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Eren Aydın
yakışır bu sisteme evet
Çok teşekkür ederim birazdan siparişi vereceğim vermeden önce bir de 32 " 4k monitor olarak şunu almayı planlıyorum yanında, yorumlarda vs kötü yorum görmedim. Size de sipariş geçmeden önce danışmak isteyeyim dedim. Bu konuda fikriniz nedir hocam?

DELL 4K

quartle

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,126
İsim
1
Çok teşekkür ederim birazdan siparişi vereceğim vermeden önce bir de 32 " 4k monitor olarak şunu almayı planlıyorum yanında, yorumlarda vs kötü yorum görmedim. Size de sipariş geçmeden önce danışmak isteyeyim dedim. Bu konuda fikriniz nedir hocam?

DELL 4K
valla monitörden pek anlamıyorum ben onun için yeni konu açarsanız daha iyi olur

Panda08

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berkay Kutlu

DELL 4K
Monitörün aynısı bende var. Çok memnunum. Dell iyi markadır. Ips panel olduğu için renkler çok canlı. 4k 1ms 144hz iyi baya zaten. Ps5'iniz varsa hdr desteği de var.
Kullanıma yönelik tek söyleyebileceğim 32 inç çok büyük olduğundan dolayı masanıza sığacak mı ona bakmanız lazım ve yakın bir mesafeye koymanız gerekiyorsa çok rahat edemezsiniz kafayı çevirmek gerekiyor bir uçtan bir uça bakmak için.
Son olarak sisteminiz iyi olduğundan sorun olmayacaktır ama 1080p çözünürlüğe falan almanız gerekirse 32 inç olduğundan dolayı çamura döner ekran.

Top Bottom