Neler Yeni

Çözüldü✓ 5600 overclok ederken r23 testinde aniden kapanıyor

Hard Kapitalizim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
154
İsim
Hard kapitalist
İlgilendiği Kategoriler
Yönetim
Merhabalar 5600 islemcimi 4.6 GHz hızına çıkartmaya çalışıyorum ama sürekli kapanıyor r23 testinde voltaj 1.35 olmasına rağmen yinede kapanıyor çözemedim anakart üzerinden bir şey beni mi kısıtlıyor acaba anakartım MSI b450 vdh pro

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
soğutucun?

Hard Kapitalizim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
154
İsim
Hard kapitalist
İlgilendiği Kategoriler
Yönetim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
Stock hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama 71 derecede çalışıyor ve aniden kapanıyor
stock soğutucuyla overclock mu yapılır brom? undervolt yapacaksınki kapanmasın. aşırı ısıdan korumaya alıyor kendini makina. stok soğutucuyla overclock hayallerini kuranlarada seslenelim öyle bir dünya yok. zaten normal değerlerde bile bu işlemci stok soğutucuyla 90lara ulaşıyor siz bide overclock yapıyorsunuz. 70 dediğin değer r23e girer girmez limit 95-100 neyse artık üzerine çıktığı için resetliyor. undervolt kullanmanı tavsiye ederim 1.2V 4.4ghz sabitleyip dene.

Hard Kapitalizim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
154
İsim
Hard kapitalist
İlgilendiği Kategoriler
Yönetim
stock soğutucuyla overclock mu yapılır brom? undervolt yapacaksınki kapanmasın. aşırı ısıdan korumaya alıyor kendini makina. stok soğutucuyla overclock hayallerini kuranlarada seslenelim öyle bir dünya yok. zaten normal değerlerde bile bu işlemci stok soğutucuyla 90lara ulaşıyor siz bide overclock yapıyorsunuz. undervolt kullanmanı tavsiye ederim 1.2V 4.4ghz sabitleyip dene.
Hocam soğutucu Almasına alıyım tamam da ama ben sensorden izlediğim zaman 71 derece falan oluyor acaba sensöre ısı gelmeden önce direkt kendini korumaya mı alıyor ki dediğiniz olabilir ayrıca hocam şu değerde sabit çalıştırabildim

stock soğutucuyla overclock mu yapılır brom? undervolt yapacaksınki kapanmasın. aşırı ısıdan korumaya alıyor kendini makina. stok soğutucuyla overclock hayallerini kuranlarada seslenelim öyle bir dünya yok. zaten normal değerlerde bile bu işlemci stok soğutucuyla 90lara ulaşıyor siz bide overclock yapıyorsunuz. 70 dediğin değer r23e girer girmez limit 95-100 neyse artık üzerine çıktığı için resetliyor. undervolt kullanmanı tavsiye ederim 1.2V 4.4ghz sabitleyip dene.
Az önce deneyimledim dediğiniz doğru çıktı özür dilerim 85 dereceyi görünce kitledi

Peki sıvı soğutma mı alıyım yoksa kule tipi mi

Ekler

• Screenshot_2023-10-05-12-35-02-24_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    Screenshot_2023-10-05-12-35-02-24_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    1 MB · Hit: 23

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
Hocam soğutucu Almasına alıyım tamam da ama ben sensorden izlediğim zaman 71 derece falan oluyor acaba sensöre ısı gelmeden önce direkt kendini korumaya mı alıyor ki dediğiniz olabilir ayrıca hocam şu değerde sabit çalıştırabildim
aynı işlemciye bende 5 bakır ısı borulu kuletipi var kallavi bir soğutuc 1.35V 4.6ghz verdiğimde 90 dereceye çıkıyor. sen bunu stokla yapmaya çalışıyorsun. olmaz yani yemez daha yük ısı değerini göstermeden kilitler resetler makina. illa overclok yapacağım diyorsan mesela kuletipi almanı tavsiye ederim 1.25V 4.6 ile başlarsın deneye deneye yükseltirsin. he muazzam bir fark yaratmayacak hani overcloktan önce oyunda 60 fps alıyordum overcloğu bi çaktım 150fpslere çıktı olmayacak bilgin olsun.

Hard Kapitalizim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
154
İsim
Hard kapitalist
İlgilendiği Kategoriler
Yönetim
aynı işlemciye bende 5 bakır ısı borulu kuletipi var kallavi bir soğutuc 1.35V 4.6ghz verdiğimde 90 dereceye çıkıyor. sen bunu stokla yapmaya çalışıyorsun. olmaz yani yemez daha yük ısı değerini göstermeden kilitler resetler makina. illa overclok yapacağım diyorsan mesela kuletipi almanı tavsiye ederim 1.25V 4.6 ile başlarsın deneye deneye yükseltirsin. he muazzam bir fark yaratmayacak hani overcloktan önce oyunda 60 fps alıyordum overcloğu bi çaktım 150fpslere çıktı olmayacak bilgin olsun.
Size bir sorum daha var ben 4.4 GHz değerinde 1,125 volt ile stabil çalışıyor daha da düşürmeye başladığım zaman bu sefer r23 testinde skor kaybediyorum sebebi nedir

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
Size bir sorum daha var ben 4.4 GHz değerinde 1,125 volt ile stabil çalışıyor daha da düşürmeye başladığım zaman bu sefer r23 testinde skor kaybediyorum sebebi nedir
stabil değeri bulmanız gerekiyor, az voltaj performans düşüşü sistem resetlemesine sebebiyet verdiği gibi aşırı voltajta stabil çalışmama ve resetlemeye sebebiyet verir. ideal noktayı bulmak gerekir, bu işlemciden işlemciye değişiklik gösterir, örn bendeki 5600 ile sendeki 5600ün slikon kalitesi aynı olmayabilir bende 1.125V verdiğimde 4.7ghz performanslı stabil kalabilirken senin 5600de 1.125V değeriden 4.4ghz stabil olmayabilir. bunu deneye yanıla bulman gerekiyor işte. hani sabit bir değeri yok şunu şunu yap kesin sonuç alırsın diyenler olursada önemseme. kendi işlemcinin kalitesine göre ideal aralığı bulman gerekiyor.

Hard Kapitalizim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
154
İsim
Hard kapitalist
İlgilendiği Kategoriler
Yönetim
Peki 4.4 GHz seviyesinde ben sadece voltajı düşürüyorum GHz e elemiyorum ki hani 4.4 GHz seviyesinden 4.3 GHz' seviyesine düşürsem anlıyacagım da performans kaybını ama ben sadece voltajı düşürüyorum

uomerlutfi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,138
İsim
Ömer Lütfi Ülker
İlgilendiği Kategoriler
bilgisyaarlar - bilgisayar bileşenleri
Instagram
instagram.com/omerlutfiulker
sıstemın 1.35v verırsen olucaklar basıt hızlıca ısınacagı ıcın sıstem korumaya gecıyor kendıni.bendekı ıslemcının suankı oc degerlerı bunlar yaklasık 10 aydır OC lu kullanıyorum sogutursan sıkıntı olmaz. basıt bır kulet tıpı bıle ısını gorucektr ama neden 4.6 ıcın 1.35v verıyorsun sanırım anakart rahat besleyemıyor.

Ben suan 1.188 v ile 4.68ghz de kullanıyorum
r23 test sonuclarım bunlar

çok fazla uğraşmadan bu sekılde bıraktım musaıt oldugumda en optiumum ayar ıcın ugrasıcam bırazdaha
1696499309291.png

ıslemcı lazım olşan guce ulasmadıgından skor kaybedıyorsun ama cok fazla kurcalamana gerek yok bence

Hard Kapitalizim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
154
İsim
Hard kapitalist
İlgilendiği Kategoriler
Yönetim
sıstemın 1.35v verırsen olucaklar basıt hızlıca ısınacagı ıcın sıstem korumaya gecıyor kendıni.bendekı ıslemcının suankı oc degerlerı bunlar yaklasık 10 aydır OC lu kullanıyorum sogutursan sıkıntı olmaz. basıt bır kulet tıpı bıle ısını gorucektr ama neden 4.6 ıcın 1.35v verıyorsun sanırım anakart rahat besleyemıyor.

Ben suan 1.188 v ile 4.68ghz de kullanıyorum
r23 test sonuclarım bunlar

çok fazla uğraşmadan bu sekılde bıraktım musaıt oldugumda en optiumum ayar ıcın ugrasıcam bırazdaha
Alıntıyı görüntüle

ıslemcı lazım olşan guce ulasmadıgından skor kaybedıyorsun ama cok fazla kurcalamana gerek yok bence
Hocam sebebini az önce gördüm işlemciyi stock soğutucu ile 4.6 GHz seviyesine çıkardığım zaman 30 saniye sonra rip oluyor reset bir tane sıvı soğutucu alacağım bakalım kaçı göreceğiz

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
Peki 4.4 GHz seviyesinde ben sadece voltajı düşürüyorum GHz e elemiyorum ki hani 4.4 GHz seviyesinden 4.3 GHz' seviyesine düşürsem anlıyacagım da performans kaybını ama ben sadece voltajı düşürüyorum
yani stok soğutcuda 4.4ghz koruyup voltaj düşürerek ideal nokta bulunması tavsiye ediliyor. baktın voltajı düşürdün performansta düştü o zaman düşmemen gerekiyor. sallıyorum kesinlikle birebir aynı çıkmayacak seninkiyle örnek olması açısından

farazi örnek 5600'de stabil undervolt değeri bulma.
birinci deneme
4.4ghz
1.15V
sıcaklık 72derece. iyi performans.
---------------------------------------
ikinci deneme
4.4ghz
1.1V
sıcaklık 65derece düşük performans.

bu ikisinden hangisini seçerim üstteki 72 derece olanı ısı değerleri kabul edebilebilir ve performans daha iyi. gibi deneme yöntemleriyle...

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,919
İsim
Ertuğrul
İlgilendiği Kategoriler
sim racing, laptop, mouse, klavye
peerless assassin ile 4.65 te 65 dereceyi geçmiyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,602
Üyeler
162,715
Son üye
emojio
Top Bottom