Neler Yeni

Rehber 5600XT FPS DROP ve STUTTER ÇÖZÜMÜ

Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Vedat Çinar
Merhaba arkdaşlar bildiğiniz üzere son bir haftadır forumu bu konuyla işgal etmiş bulunmaktaydım. Fakat sorunu sadece benim yaşamadığımı bazı arkdaşların da oyunlarda fps drop yaşadıklarını görünce araştırmaya koyuldum. Öncelikle kendi sorunumu çözüp sonra da bu yararlı rehberi yapmaya karar verdim. Öncelikle Adrenalin üzerindeki anti-lag bölümünü kapatıyoruz. Free Synci kapatıyoruz. Sonrasında RivaTuner programını kullanarak bakın özellikle bu programı söylüyorum çünkü oyun içinden ve sürücüden sabitlemek işe yaramıyor. Bu programı kullanarak eğer 144 hz bir monitör kullanıyorsanız frame limit kısmından 143 e sabitliyoruz. Bunu yaptıktan sonra sorunu çözülen arkdaşlar aramızdan ayrılabilir ama sorunu hala devam edenler devam etsin okumaya..

Tanıtacağım program bazı Windows kullanıcılarının başına gelen ama belki de haberlerinin bile olmadığı bir sıkıntıya merhem olabiliyor.

.
1.1.exe

Şöyle ki bazı Windows buildlerinde, ya da bazı insanların Windows 10 işletim sistemlerinde bir tür bug var. Bu bug sebebiyle Windows 10 stand-by bellek denilen kısıma haddinden fazla içerik yüklüyor. Bu öyle bir noktaya geliyor ki, gerçekte gördüğümüz boş RAM'in aslında büyük bir kısmı boş olmamış oluyor. Bu da hâliyle yersiz stutterlar ve aksamalar yaşatabiliyor.

16 GB RAM'i olan bir sistemden konuşuyorum. Çoğu zaman RAM'imi hep 7-8 GB boşluklu görürdüm, buna rağmen yer yer stutterlarla karşılaşırdım. Sebep bu imiş.

Bu programın yaptığı şey, RAM boşluğu 1 GB'ın altında ve standby listesi en az 1 GB olduğunda (iki koşulun da aynı anda olması durumunda), standby listesini temizlemek. Unutmayın, siz asla 1 GB boşluğu göremiyorsunuz. Windows Görev Yöneticisi, stand by'a aldığı içerikleri de boş RAM miktarına sayıyor. Sorun da zaten burada başlıyor.

Mesela sabah 9'dan beri bilgisayarımda iki kez boş RAM miktarı 1 GB'ın altına inmiş. Yani program iki kez standby listesini temizlemiş. Halbuki ben sabahtan beri oyun bile oynamadım, sadece şahsıma ait çok RAM tüketmeyen programlarla alakalı işlerle meşgul oldum.

Eğer ki oyunlarda aksamalardan şikayet ediyorsanız, bir deneyin derim. Yapmanız gereken tek şey programı açıp Start tuşuna basmak ve küçülterek arkaplanda çalışmaya bırakmak. Yaklaşık 7-8 saat oyun oynayın ve toplam kaç kez purge attığını görün. Eğer ki sayı 2-3 ise, bu programa ihtiyacınız var demektir.

Dediğim gibi, bu bir tür BUG. Herkesin başına da gelmiyor. Windows 10'un gereksiz yere 16 GB gibi yüksek bir miktarı 1 GB altına indirecek kadar hafızaya kayıt etmesi, anormallik.

Programın güvenirliliğini sorgulayacak arkadaşlar için, Wagnardsoft aynı zamanda Display Driver Uninstaller (DDU) programının da yapımcısı ve hâlâ geliştiren yazılımcısıdır.

Son olarakta depolama birimini HD TUNE PRO ile test edip sorun varsa tespit edebilirsiniz.
Herkese iyi akşamlar, iyi forumlar
-1.Nesil Üye

Son düzenleme:

Lina ley

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Sezer çalık
Up. Baya yararlı ve bilgi içerikli uplayalım lütfen

Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Vedat Çinar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorun yaşayan arkdaşları konuya etiketleyebilirsiniz

DA-MD2

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Bu çözümler sadece 5600xt'de mi işe yarıyor ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Enes Murat UZUN
Instagram
enesmuratuzun
Twitter
enesmuratuzun1
Up gerçekten faydalı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Vedat Çinar
Bu konuyu tekrardan forumda up layalım çünkü amd ekran kartlarında hala fps drop ve stutter sorunu yaşayan arkdaşlar var tek bir tane bile kalsın istemiyorum. Para kolay kazanılan bir şey değil, alın teri, emek verilmiş binlerce lira harcanmış kimse parasıyla rezil olmasın, keyfinden mahrum kalmasın UP lütfen

Top Bottom