Neler Yeni

Yardım 5900X Aşırı Isınma Sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Ali demiray
Silverstone pf360 kullanıyorum işlemcim 5900x fanlar en son hızda calışmasına rağmen boşta 50 55 derece arasında mesela bir gta gibi oyuna girdigimde eğer grafikleri max larsam 80 dereceye kadar cıkıyor termal macun yeni değiştirildi ama bir etkisi olmadı ve kasa daha yeni acıldıgında bir süre sıvı sogutma fanlarından bir yere sürter gibi ses geliyor ama baktıgımda herhangibi bir yere sürtmüyor bu ısı değerlerinin sebebi ne olabilir bir kaç yorum gördüm yanlış bağlantı olabilir gibisinden bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa cok sevinirim
B550 anakart msi3080 ekran kartı mevcut sistemde

ysfgkts

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Yusuf Can Gökraş
Konuyla Alakasız Mesaj / Spam
Silverstone pf360 kullanıyorum işlemcim 5900x fanlar en son hızda calışmasına rağmen boşta 50 55 derece arasında mesela bir gta gibi oyuna girdigimde eğer grafikleri max larsam 80 dereceye kadar cıkıyor termal macun yeni değiştirildi ama bir etkisi olmadı ve kasa daha yeni acıldıgında bir süre sıvı sogutma fanlarından bir yere sürter gibi ses geliyor ama baktıgımda herhangibi bir yere sürtmüyor bu ısı değerlerinin sebebi ne olabilir bir kaç yorum gördüm yanlış bağlantı olabilir gibisinden bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa cok sevinirim
Bildiğim kadarıyla o tarz ekran katlarında çok fazla ısınma olmuyor bence teknik destekten yardım almalısın.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849

Aedcre

80+
Soğutucudan ziyade bios üzerinden işlemciye gelen voltajı sınırla otomatik modda ise muhtemelen en ufak bir işlemde 1.4 volt veriyor bu da haliyle ısınmasını sebep oluyor. Buna bağlı olarak mavi ekran almamak için GHz'de birbirine orantılarsan bir nebze problemine çözüm olabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
Mert YÜKSEL
12 Çekirdeğe sahip kendisi ısınması biraz normal ama önemli olan kasanın hava akımı sağlıklı mı kontrol edebilir misiniz?

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
admin bildiğim kadarıyla demiş.
Dostum işlemciye ekran kartı diyor, konu hakkında fikri dahi yok. Google'a 5900x yazsa ekran kartı olmayacağını anlayacak.
Bildiğim kadarıyla demesi her şeyi söyleyebileceği anlamına gelmez.

NOMADRANTAN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,404
İsim
Nomad
Dostum işlemciye ekran kartı diyor, konu hakkında fikri dahi yok. Google'a 5900x yazsa ekran kartı olmayacağını anlayacak.
Bildiğim kadarıyla demesi her şeyi söyleyebileceği anlamına gelmez.
benim salaklığım pardon.

Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Ali demiray
Soğutucudan ziyade bios üzerinden işlemciye gelen voltajı sınırla otomatik modda ise muhtemelen en ufak bir işlemde 1.4 volt veriyor bu da haliyle ısınmasını sebep oluyor. Buna bağlı olarak mavi ekran almamak için GHz'de birbirine orantılarsan bir nebze problemine çözüm olabilir.
Bunu nasıl yapcagımı bilmiyorum bir video veya kısaca anlatabilirmisiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:

12 Çekirdeğe sahip kendisi ısınması biraz normal ama önemli olan kasanın hava akımı sağlıklı mı kontrol edebilir misiniz?
Kasa buradan tavsiye edildigi icin almıştım hava akısıda gayet güzel ama işlemci boşta ike bile cok ısınıyor

Aedcre

80+
Bunu nasıl yapcagımı bilmiyorum bir video veya kısaca anlatabilirmisiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kasa buradan tavsiye edildigi icin almıştım hava akısıda gayet güzel ama işlemci boşta ike bile cok ısınıyor
Anakartınızın markasına göre Google veya YouTube üzerinden işlemci voltaj düşürme yada processor undervolt diye aratırsanız çıkacaktır. Yukarı da arkadaşın dediği gibi 5900x güçlü bir işlemci fakat bu işlemden sonra bir nebze de olsa sıcaklıklar düşecektir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Ali demiray
Anakartınızın markasına göre Google veya YouTube üzerinden işlemci voltaj düşürme yada processor undervolt diye aratırsanız çıkacaktır. Yukarı da arkadaşın dediği gibi 5900x güçlü bir işlemci fakat bu işlemden sonra bir nebze de olsa sıcaklıklar düşecektir.
Teşekkürler deyecegim sonucu yazacagım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Ali demiray
Usta dedigin ayarı yaptım stres testine sokunca sistem kapanıyor ne yapacagım şimdi ve stres testınde 98 100 dereceler cıkıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,483
Üyeler
161,061
Son üye
YunusBG
Top Bottom