Neler Yeni

5900x e geçmek mi intel 12. nesili beklemek mi mantıklı

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Furkan Uçar
arkadaslar merhaba geçenlerde modart ın çıkardığı sistemi satın aldım eski kasamı satmıştım alma sebebim fiyatın uygun olması çünkü performans olarak eski kasamdan pek farkı yok bilmeyenler için söyleyeyim 1660ti 10400f aldıgım kasa ben csgo ve valorant oynuyorum ağırlık olarak csgo ve 4 3 çözünürlük ekran kartıyla pek işim yok kasamı satarken 5900xli sistem almak için satmıştım uyguna denk gelince bunu aldım kasa gelir gelmez anakart işlemciyi satıp 5900x e mi geçeyim yoksa intelin yeni işlemcilerini mi bekleyeyim ddr5 olayı felanda var hangisi mantıklı olur sizce neden csgo oynamak için böyle bi işlemci alıyorsun derseniz şuan 280hz monitörüm var yakın zamanda 360hz e geçmeyi düşünüyorum 5600x bile alsam sabit 350 400fps oynatır aslında ama almışken 1 defa alayım kafasındayım sizce ne yapmalıyım intel beklesem tdp değerleri ne olur 600w psu var bu aldıgım kasada

Abdurrahman Avf

80+ Silver
En İyi Cevap
1
6. nesil Ryzen bekle

Yok arkadaş o kadar bekleyemem diyorsan Ryzen 5. Nesil bence

Arda22

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,942
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistem Konularına etiketlerseniz sevinirim :)
Steam
Lionn!
Discord
Mostafa Mohamed 9932
Söylentlere göre 12. nesil çok güçlü olacak zamanınız çok varsa ryzen 6000ninde beklenmesi iyi olur ama o kadar yoksa 12. nesil

Erda Yıldırım

80+ Gold
12. nesil çok güçlü olucak gibi duruyor tavsiyem beklemeniz yönünde olucaktır

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
2022 ocak ayına kadar beklerim diyorsan V-Cache teknolojili zen3 işlemcileri bekle. %18 artış bekleniyor. Bu da eğer fiyatı iyi olursa 12. nesil İntel işlemciler yerine farklı tercih alternatifi demek. Ama yine de 12. nesil daha güçlü olacaktır muhtemelen.

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Furkan Uçar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Söylentlere göre 12. nesil çok güçlü olacak zamanınız çok varsa ryzen 6000ninde beklenmesi iyi olur ama o kadar yoksa 12. nesil
sırf o söylentiler karşıma sürekli çıktığı için böyle bi karar almayı düşünüyorum söylendiği kadar güçlü olur mu tdp değerleri ne olur ısınır mı ısınmaz mı bu soruların cevabını ne zaman alırız :D

Arda22

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,942
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistem Konularına etiketlerseniz sevinirim :)
Steam
Lionn!
Discord
Mostafa Mohamed 9932
sırf o söylentiler karşıma sürekli çıktığı için böyle bi karar almayı düşünüyorum söylendiği kadar güçlü olur mu tdp değerleri ne olur ısınır mı ısınmaz mı bu soruların cevabını ne zaman alırız :D
Yüzde 47 çok büyük bir uçurum şahsen DDR 5 olsada ben o kadar olacağını sanmam ama yinede fazla bir fark bekliyorum

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
arkadaslar merhaba geçenlerde modart ın çıkardığı sistemi satın aldım eski kasamı satmıştım alma sebebim fiyatın uygun olması çünkü performans olarak eski kasamdan pek farkı yok bilmeyenler için söyleyeyim 1660ti 10400f aldıgım kasa ben csgo ve valorant oynuyorum ağırlık olarak csgo ve 4 3 çözünürlük ekran kartıyla pek işim yok kasamı satarken 5900xli sistem almak için satmıştım uyguna denk gelince bunu aldım kasa gelir gelmez anakart işlemciyi satıp 5900x e mi geçeyim yoksa intelin yeni işlemcilerini mi bekleyeyim ddr5 olayı felanda var hangisi mantıklı olur sizce neden csgo oynamak için böyle bi işlemci alıyorsun derseniz şuan 280hz monitörüm var yakın zamanda 360hz e geçmeyi düşünüyorum 5600x bile alsam sabit 350 400fps oynatır aslında ama almışken 1 defa alayım kafasındayım sizce ne yapmalıyım intel beklesem tdp değerleri ne olur 600w psu var bu aldıgım kasada
İntel o oyunlarda Ryzeni kolay kolay geçemez. Bence 6. nesil Ryzen bekle. Zaten 10400F sana 200-250FPS civarı verecek sorun yaşatmaz.

Hemen alayım dersen 5. nesil Ryzen al geç. Hem RAM masrafı da olmaz sistemdeki bellekleri kullanırsın direkt.

babapro21

80+ Bronze
Bence bekleme tak diye al ne olup olmayacağı belli degil bu ulkede fiyatini fahiş yaparlar o zmn da Kasım Aralık ayını bekle derler sana. Bu kısır döngü olarak devam eder.
Teknoloji ye yetişemezsin. Hele ki Türkiye de para si da guzel olur.🤣
2022 1. Çeyrek te cikacak diyorlar.
O zmna kadar dolar piyuuuuv.

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Furkan Uçar
6. Nesil Ryzen işlemcileri bekle
ne zaman çıkacağı açıklandı mı
Bence bekleme tak diye al ne olup olmayacağı belli degil bu ulkede fiyatini fahiş yaparlar o zmn da Kasım Aralık ayını bekle derler sana. Bu kısır döngü olarak devam eder.
Teknoloji ye yetişemezsin. Hele ki Türkiye de para si da guzel olur.🤣
2022 1. Çeyrek te cikacak diyorlar.
O zmna kadar dolar piyuuuuv.
bide bu konu var bugun almam dediğim 5600x yarın 5900x fiyatına çıkabilir hiç bilmiyorum ne yapmalıyım ama söylendiği gibi intel 12. nesil ryzen 5. nesili ezip geçerse çok üzülürüm 5900x aldığıma

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,100
İsim
Cicikuş
Benim tavsiyem hem 6.nesil ryzen hemde 12.nesil ryzenin çıkmasını bekle. Sonra ikisininde güç farklarına bakıp kafana yatanı al. Sonuçta 6.nesim ryzendr ddr5 le gelir tahminimce. Yani süren varsa ikisininde çıkmasını bekleyip hangisi iyiyse al.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,069
Üyeler
160,936
Son üye
riwlrod
Top Bottom