Neler Yeni

6000TL 'ye kadar sistem

''Wolfred!ghT

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,420
İsim
''Wolfred!ghT
Bütçe
6000
Bugün arkadaşıma bilgisayar bakmak için bilgisayarcı ya gittik.Adam Rx550+i3 9100F'ye 6.2k fiyat koydu.İnanamadım.Tekrar baktım.
Dükkandan çıkar çıkmaz "kazık fiyat" dedim.O da aynı şekil düşünüyor.
İnternetten hazır veya toplama sistem almayı planlıyor.Bütçe 6k.Monitör dahil değil.
Ben eve gelirken internette arkadaşa kafamda bir sistem kurdum.Gtx1650+R5 1600+16 GB ramli.
Arkadaşım için bir öneri sunar mısınız?

Mercedesbenz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
688
İsim
Arda Öztürk

ThorJ

80+ Silver
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,785
İsim
alperen
İlgilendiği Kategoriler
Araçlar, Akıllı Telefonlar, Donanım, Dizüstü Bilgisayarlar, Custom ROM
Bugün arkadaşıma bilgisayar bakmak için bilgisayarcı ya gittik.Adam Rx550+i3 9100F'ye 6.2k fiyat koydu.İnanamadım.Tekrar baktım.
İnternetten hazır veya toplama sistem almayı planlıyor.Bütçe 6k.Monitör dahil değil.
Ben eve gelirken internette arkadaşa kafamda bir sistem kurdum.Gtx1650+R5 1600+16 GB ramli.
Bilgisayarcıların çoğu Izoly sistem satıyor, Izoly'de kazık zaten. 6.000 liraya belirttiğiniz sistem alınabilir. Ben de şimdi ilgileneyim, piyasa araştırayım. Ama şu sistem güzel.

''Wolfred!ghT

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,420
İsim
''Wolfred!ghT
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilgisayarcıların çoğu Izoly sistem satıyor, Izoly'de kazık zaten. 6.000 liraya belirttiğiniz sistem alınabilir. Ben de şimdi ilgileneyim, piyasa araştırayım. Ama şu sistem güzel.
Adam bir siteden Dolar cinsinden hesapladı.
İşlemci ve ekran kartı dışında 3.2 K fiyat biçti.

Verdiğiniz sistemdeki rami arttırıp alabilir arkadaşım.
Peki intel kısmından bir sistem kurabilir miyiz peki?
R 5 1600 yerine hangi işlemciyi kullanabiliriz?

Son düzenleme:

Herucane

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,157
İsim
Canberk pala
Dostum biraz beklemeni tavsiye ediyorum bu Corona falan ekonomiyi çökertti ondan dolayı beklemelisin ama dahada zamlanabilir şuan 6kya pek iyi sistem yok paran boşa gider eskiden 6kya 2060pc alınırdı

''Wolfred!ghT

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,420
İsim
''Wolfred!ghT
Dostum biraz beklemeni tavsiye ediyorum bu Corona falan ekonomiyi çökertti ondan dolayı beklemelisin ama dahada zamlanabilir şuan 6kya pek iyi sistem yok paran boşa gider eskiden 6kya 2060pc alınırdı
Hocam benim için sorun yok.Hayatım beklemekle geçti.
Arkadaşa alıyoruz.Arkadaşın sistemi neredeyse benin ki kadar kötü.Daha sabrı kalmadı.

Herucane

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,157
İsim
Canberk pala
Hocam benim için sorun yok.Hayatım beklemekle geçti.
Arkadaşa alıyoruz.Arkadaşın sistemi neredeyse benin ki kadar kötü.Daha sabrı kalmadı.
Çok haklısın brom 6000tlye izoly var sadece oda kazık teker teker toplamayı tavsiye edermisin ona

''Wolfred!ghT

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,420
İsim
''Wolfred!ghT

Mercedesbenz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
688
İsim
Arda Öztürk
Adam bir siteden Dolar cinsinden hesapladı.
İşlemci ve ekran kartı dışında 3.2 K fiyat biçti.

Verdiğiniz sistemdeki rami arttırıp alabilir arkadaşım.
Peki intel kısmından bir sistem kurabilir miyiz peki?
R 5 1600 yerine hangi işlemciyi kullanabiliriz?
1600af iyi bir işlemci 1650 süper var ayrıca işlemciyi Intel kullanmanıza gerek yok illaki kullanıcaksanız i3 10100f olabilir o bütçeye varmı bilmiyorum.Bir önerim daha bu cumartesi pchocası sistem çıkaracak 6-7k arası 1660süper bekliyor herkes onu bekleyebilirsiniz.

Muhammed0147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
488
İsim
Muhammed Yertüm
Gamegaraj tatil indirimi başladı yarın da itopya da başlayacak oralara bi bak derim

aakif

80+ Bronze
kardesim izoly en iyisi i7 1. nesil gt 710 6000Tl kasalar var siz ne anlarsınız !

''Wolfred!ghT

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,420
İsim
''Wolfred!ghT
@FPU/CACHE hocam şöyle bir şey yaptım kafamda.
Lakin işlemci konusunda kararsızım.
İ3 10100f,r 5 1600'den daha iyi diyorlar.i3'ün fiyatı da diğer işlemciye göre ucuz.
Lakin işlemci için hangi anakartı listeye eklemeliyim bilmiyorum.
Ekran kartı : https://www.hepsiburada.com/palit-n...MSqpR6BKI_WnGLF6VoFeXjPjk5q_XOMxoCD8UQAvD_BwE
Kasa konusunda arkadaşım pek bir üst seviye isteği yok.Ona göre normal bir kasa yeterli olur.Bütçeyi bunun için az tutması da buna bir örnek.Lakin minumum şu kasayı almalı bence.Hava sirkülasyonu iyi olmalı.
SSD konusunda da çok kararsızım.Sandisk SSD'mi yoksa Patriot veya Samsung marka SSD'mi seçmeliyim karar veremedim.
Bunu koydum ama bu konuda sizin de fikirlerinizi almak istiyorum.
Psu'yu kaliteli seçmek istedim.550 W yeter diye düşünüyorum.
Ram: https://www.hepsiburada.com/corsair...rV_2S-rIea43xgE0GwwUrRw4HzM4yJuxoCbcgQAvD_BwE
Toplam 5338 Tl tutuyor burası.500 TL indirimler 4838 Tl oluyor.Belli başlı indirimlerle 4,5K'a kadar indirebiliyoruz.
Geriye kalan anakart ve işlemci kısmını boş bıraktım şimdilik.Sizin tavsiyeleriniz benim için değerli.
1600af iyi bir işlemci 1650 süper var ayrıca işlemciyi Intel kullanmanıza gerek yok illaki kullanıcaksanız i3 10100f olabilir o bütçeye varmı bilmiyorum.Bir önerim daha bu cumartesi pchocası sistem çıkaracak 6-7k arası 1660süper bekliyor herkes onu bekleyebilirsiniz.
Bunu duyduğum iyi oldu hocam.Sağ olun.
Gamegaraj tatil indirimi başladı yarın da itopya da başlayacak oralara bi bak derim
Bakacağım hocam.

Mercedesbenz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
688
İsim
Arda Öztürk
@FPU/CACHE hocam şöyle bir şey yaptım kafamda.
Lakin işlemci konusunda kararsızım.
İ3 10100f,r 5 1600'den daha iyi diyorlar.i3'ün fiyatı da diğer işlemciye göre ucuz.
Lakin işlemci için hangi anakartı listeye eklemeliyim bilmiyorum.
Ekran kartı : https://www.hepsiburada.com/palit-n...MSqpR6BKI_WnGLF6VoFeXjPjk5q_XOMxoCD8UQAvD_BwE
Kasa konusunda arkadaşım pek bir üst seviye isteği yok.Ona göre normal bir kasa yeterli olur.Bütçeyi bunun için az tutması da buna bir örnek.Lakin minumum şu kasayı almalı bence.Hava sirkülasyonu iyi olmalı.
SSD konusunda da çok kararsızım.Sandisk SSD'mi yoksa Patriot veya Samsung marka SSD'mi seçmeliyim karar veremedim.
Bunu koydum ama bu konuda sizin de fikirlerinizi almak istiyorum.
Psu'yu kaliteli seçmek istedim.550 W yeter diye düşünüyorum.
Ram: https://www.hepsiburada.com/corsair...rV_2S-rIea43xgE0GwwUrRw4HzM4yJuxoCbcgQAvD_BwE
Toplam 5338 TL tutuyor burası.500 TL indirimler 4838 TL oluyor.Belli başlı indirimlerle 4,5K'a kadar indirebiliyoruz.
Geriye kalan anakart ve işlemci kısmını boş bıraktım şimdilik.Sizin tavsiyeleriniz benim için değerli.

Bunu duyduğum iyi oldu hocam.Sağ olun.

Bakacağım hocam.
Bu arada yarın saat 18:00'da itopyadada okula dönüş indirimleri başlıyormuş oradan da ekran kartı filan düşerse bakabilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,223
Üyeler
160,994
Son üye
ihsan asım
Top Bottom