- Bütçe
- 70000
Arkadaşlar merhaba, aşağıda CPU, GPU, RAM , Anakart ve SSD olarak seçtiğim bileşenler var. İlk defa sistem topluyorum ve kendimce yaptığım araştırmalar sonrasında karar verdiğim son parçalar bu şekilde, inceleyip fikirlerinizi belirtirseniz eğer ekleme/çıkarma yapmak istiyorum duruma göre. Şimdiden çok teşekkür ederim.
- Anakart - ASUS PRIME B650M-K 6400MHz(OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI VGA mATX Anakart
- CPU - AMD Ryzen 5 7500F 3.7 GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM5 5nm MPK İşlemci
- GPU - ASUS GeForce RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB GDDR6X 192 Bit DLSS 3 Ekran Kartı
- RAM - GSKILL 32GB (2X16GB) TZ5 Neo RGB Siyah DDR5 6400Mhz CL32 AMD EXPO Dual Kit Ram
- SSD - SAMSUNG 1TB 990 Pro NVMe 2.0 PCIe Gen 4.0 x4 M.2 2280 SSD (7450MB Okuma / 6900MB Yazma
- Bu sistemi toplarken bir tık daha sonrasında AM5 bazlı işlemci upgrade'i yapabileceğim şekilde toplamak istedim. Sizce ileriye yönelik upgrade için uygun bir altyapısı var mı?
- CPU ve GPU konusunda araştırdığım kadarıyla darboğaz yapmayacağı yönünde ama yine de sormak istiyorum bir sorun yaşamış olanınız veya yaşayana denk geleniniz var mı?
- Anakart seçiminde biraz kararsız kaldım ama ortalama olarak yeterli slot sayısına ve yuvasına uygun bir anakart seçmeye çalıştım, herhangi bir tavsiye var ise dinlemek isterim.
- RAM'ler seçtiğim anakart için direkt uyumluluk tablosundan kontrol ederek seçtiğim RAM'ler. Anakartta bir değişiklik yapmadan değiştiriceğimi sanmıyorum.
- Mid Tower boyutlarında önü mesh, tamperli cam'ı olan, ön 3 fan + egzoz fanı olan, 240mm sıvı soğutma radyatörü takabileceğim bir kasa arıyorum fakat net bir karar veremedim.
- PSU olarak Be Quiet sitesinde verdiği deper 599w diyor fakat hem daha sonra yapılabilecek eklemeler hem de upgrade'ler için safe spot olabilmesi adına 750w/850w bir şey sanırım daha iyi olacaktır.
- Sıvı soğutma olarak neye dikkat edilmesi lazım, neye göre seçilir bilemedim. Fan hızı, sesi, boyutu, kasa ile uyumluluğu konuları sebebiyle de tavsiye arıyorum.