Gigabayt 4070 gaming oc var. Sistem vok friday3. İlerde sorun yasamamak adına simdi yükseltsem mi dedim. Uzun zamandır bu işlemci radarımda ve her gün zam geliyor bunlara. İlerde işlemci yükseltme gereği duymam diğer parçalara odaklanırım diye düşündüm ama yanlış mı düşündüm acaba? ./ oynadıgım oyunlar knight online,rise online,cs-go ve pubgYani ihtiyacın var mı ? Baya büyük bir atlayış çünkü hani ekran kartı çokmu yüksek yoksa aşırı işlemci gücümü lazım ?
oynadığınız oyunlara 5600 bile fazla hocamGigabayt 4070 gaming oc var. Sistem vok friday3. İlerde sorun yasamamak adına simdi yükseltsem mi dedim. Uzun zamandır bu işlemci radarımda ve her gün zam geliyor bunlara. İlerde işlemci yükseltme gereği duymam diğer parçalara odaklanırım diye düşündüm ama yanlış mı düşündüm acaba? ./ oynadıgım oyunlar knight online,rise online,cs-go ve PUBG![]()
Gigabayt 4070 gaming oc var. Sistem vok friday3. İlerde sorun yasamamak adına simdi yükseltsem mi dedim. Uzun zamandır bu işlemci radarımda ve her gün zam geliyor bunlara. İlerde işlemci yükseltme gereği duymam diğer parçalara odaklanırım diye düşündüm ama yanlış mı düşündüm acaba? ./ oynadıgım oyunlar knight online,rise online,cs-go ve PUBG![]()
oynadığınız oyunlara 5600 bile fazla hocam![]()
Ondan bahsediyorum ben 7800x3d bakmaya basladıgımda 10 k idi suan 12.200 aldım ama son 1 aydır en ucuz 12.800 felan genelde +13 bin . Yatırımcılar dolar 40 lira olacak diyorlar eger olursa artmaya devamda eder. Haksız mıyım? Artık işlemci yükseltme düşüncem tamamen silinmis olacak 7 bin tl karsılıgında .oynadığınız oyunlara 5600 bile fazla hocam
şaka bir yana harcayınca bir şey kaybetmeyeceğiniz paranız varsa alın dursun, fiyatlar yukarı çıkıyor asla aşağı inmiyor sonuçta![]()
12 k para değil hocam bana maliyeti 7 bin tl olacak. Mantıksız mı geliyor size yukarda yazdıklarımı okursanız sevinirim. Teşekkürler.Evet ileriye dönüklük açısından mantıklı, gaming gecesi özel fiyatı hesapta olmasa R7 7700 alın geçin derdim. Ki aslında yine baya uygun kalıyor 7700 de:
![]()
AMD Ryzen 7 7700 3.8GHz (Turbo 5.3GHz) 8 Core 16 Threads 32MB Cache AM5 İşlemci - Tray | Teknobiyotik
En özel fiyatlı gaming bilgisayarlar, kampanyalı ürünler, bilgisayar toplama, ekran kartı, RAM, SSD ve tüm bilgisayar bileşenlerinin en doğru adresi...www.teknobiyotik.com
Ama tabii performans olarak şuan tahtta olan 7800X3D. 7700 de 7800X3D de ileriye dönük diyebiliriz, 12K para ödemek size koymaz ise olabilir tabii size kalmış.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Deme öyle knight online, metin 2 manyakları i9 ların bile belini bükebiliyor yer yer.
Ondan bahsediyorum ben 7800x3d bakmaya basladıgımda 10 k idi suan 12.200 aldım ama son 1 aydır en ucuz 12.800 felan genelde +13 bin . Yatırımcılar dolar 40 lira olacak diyorlar eger olursa artmaya devamda eder. Haksız mıyım? Artık işlemci yükseltme düşüncem tamamen silinmis olacak 7 bin TL karsılıgında .
Mesaj otomatik birleştirildi:
12 k para değil hocam bana maliyeti 7 bin TL olacak. Mantıksız mı geliyor size yukarda yazdıklarımı okursanız sevinirim. Teşekkürler.
Şimdi csgo pubg rise hatta knşght bunlar işlemciye yük binen oyunlar değil mi fps farkı pc rahatlama olmaz mı?Dediğim gibi her şeyde işin ucu maddiyata bakar dediğiniz gibi o para bişey değil diyorsan alınır tabii.
2K ekran varsa kesinlikle para israfı, 2025 te yeni sokete geçilcek zaten yükseltme ozaman yapılmalı, konudan bağımsız herkes keyfiye sistem yükseltiyor amerikada mı yaşıyoruz galiba alım gücü artmış.Merhaba arkadaşlar 7500f kullanıyorum. Bugun gaming gecesinden indirimli 7800x3d almaya değer mi? Şuan 12.199 TL.
- 7500f 5.200 satarsam. 7800x3d bana maliyeti 7 bin olur.
-sizce mantıklı bir yükseltme mi?
7500F de ekran kartını %99 besliyorsa aynı FPS yi alırsın çoğu oyunda darboğaz varsa işlemci değişir veya yeni soket geldiğinde.Şimdi csgo PUBG rise hatta knşght bunlar işlemciye yük binen oyunlar değil mi fps farkı pc rahatlama olmaz mı?
Şimdi csgo PUBG rise hatta knşght bunlar işlemciye yük binen oyunlar değil mi fps farkı pc rahatlama olmaz mı?
+1 2025 te AM6 geliyorGereksiz masraf olur, 7500f yıllarca idare edebilecek güçte bir işlemci.
Sana tavsiyem 9000 serisini bekle ve 2 yıl sonra 9800x3d al ve yıllarca arkana yaslan.
7800x3d almak şuan için gerçekten gereksiz.
+1 2025 te AM6 geliyor