Neler Yeni

Öneri 7800x3D + 4070TIS Soğutabilecek Babayiğit Anketi

7800x3D ve 4070 TI Superli Sistemi En Uyguna/En Verimli Ne ile Soğutmalı?

• HAVA -Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 120mm 7 x 6mm

• HAVA - Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB TL-C12C-S 120mm 6 x 6mm

• SIVI - Thermalright Aqua Elite 240 ARGB V3 240mm

• SIVI - Enermax Aquafusion ADV ARGB 240mm

• DİĞER (Lütfen cevap olarak belirtiniz.)

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Uğur Çam
Hocam zaten hazır sistemde hava soğutucusu alırsanız demonte geliyor. Aynı hesaba denk geliyor yani frost commanderi ayrı alıp kendiniz monteleyebilirsiniz.
Eğer şart koyuyorsa soğutma alıcaksınız diye en ucuzunu alıp satabilirsin. Uğraşamam diyorsan sıvı soğutma hakkında bilgim yok maalesef😕
Mesaj otomatik birleştirildi:

zorunlu aeçim büyük ihtimal
Öyleymiş hocam yeni gördüm

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
342
İsim
Göksel
240mm sıvı soğutmaya oy verenler ne yaşıyor bilmiyorum Phantom spirit alın

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,684
İsim
Selim
Arkadaşlar merhaba,
Tek tek sistem toplamak (en azından benim gibiler için) eziyetli ve riskli.:cautious::cautious:
Bu yüzden (ve ekonomik olsun diye) hazır sistemlere yöneliyoruz.
Hazır sistemlerde de bütçeyi genelde ana parçalara ayırıyor, soğutmayı maalesef uygun tutmaya çalışıyoruz. (Türk işi :) ) 🇹🇷

İşin kötü yanı, hazır sistemlerde istediğimiz soğutucuları bulamıyoruz.👎

Örneğin, çoğunluk tarafından önerilen Hava soğutucu "Thermalright Frost Commander 140"💪 ürününü listede göremiyoruz.
Arctic Liquid Freezer II-III gibi babayiğit sıvı soğutmalar almayacaksak, uyduruk sıvı soğutmalar almamalıyız, deniliyorsa;

3000 TL altı, sıvı veya hava, Frost Commander ayarında, hangi soğutucuyu tavsiye edersiniz?
(Frost'u listeye koymadım, çünkü hazır sistem dahili satılmıyor. Harici alacaklar için zaten tutulan bir model.)

Gaming.gen hazır sistem dahili soğutmaların listesi ekte.

Ankette sıvı ve hava için birer oy hakkınız bulunmakta :)
Listedekiler hariç, uygun ama etkili ürün tavsiyeniz varsa lütfen cevap olarak belirtiniz.

Umarım benim gibi soğutma kararsızlığı yaşayanlara faydalı bir başlık olur. Katkılarınız için teşekkürler.

(Enermax ve Aqua Elite ürünlerini Gaming.gen müşteri temsilcileri önerdi, ikisinin performansını yeterli bulduklarını söylediler. Görüşlerinize açığız.)
Artich 2 360mm 2900tl olduğu zaman çekseydin keşke efsane olurdu ama bildiğim kadarıyla iyi bir kule tipi o işlemciyi soğutuyor

KDolunay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Salih
Hayatim stok sogutma yada en ucuz sogutma ile al mecbur sogutucu eklemek zorunda birakiliyorsa. Frost commander alip sen degistirebilirsin. Gelenide satarsın birine

Gaming.gen.tr deki hazır sistemlerde o dediğini yapamıyorum, çünkü listedekiler hep 1000-2000 den başlayan fiyatlarla.
Tebilon'da özelleştirirken dediğini yaptım, 300-500 liralık sıradan bir fan koymak gibi.

Gurkanpiro

80+ Gold
Gaming.gen.tr deki hazır sistemlerde o dediğini yapamıyorum, çünkü listedekiler hep 1000-2000 den başlayan fiyatlarla.
Tebilon'da özelleştirirken dediğini yaptım, 300-500 liralık sıradan bir fan koymak gibi.
almayıver sonrada sıparıs gec

KDolunay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Salih
Hocam zaten hazır sistemde hava soğutucusu alırsanız demonte geliyor. Aynı hesaba denk geliyor yani frost commanderi ayrı alıp kendiniz monteleyebilirsiniz.

İşte elimizde, hazır sistemle -mecburi- aldığımız bir soğutucu,
Bir de gönlümüzce aldığımız frost olacak ya... Bu dediğimi her arkadaş yapamayabilir, bütçe açısından.
Bu başlığı açmamdaki amaç, "Frost harici, o ayarda ne alalım da 7800x3d beyefendinin gönlünü hoş edelim"di.

Farklı farklı zamanlarda, bu soruyu gaming yetkililerine de sordum.
Birisi ben şahsi bilgisayarımda aynı işlemciyle Aqua Elite 240mm sıvı kullanıyorum, memnunum, dedi.
Diğeri Enermax Aquafusion normalde çok pahalı, kampanyayla indirimde, onu düşünebilirsin dedi.
Bir diğeri Peerless Assassin dedi.. :)

Arctic Liquid Freezer II - 280 A-RGB Intel / AMD Uyumlu, 280mm

Bu arkadaş da 3000'in hafif üzerinde, indirimde. Ne dersiniz?

Ekler

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    97.8 KB · Hit: 4
Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,980
Üyeler
160,919